حمزه شکیب هیات مدیره سازمان نظام مهندسی و استاد دانشگاه و عضو سابق شورای شهر تهران، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: ما برای اینکه ایمنی یک شهر را تعریف کنیم میتوانیم ۲ فرایند را با هم مرور کرده و فرایند اول اطمینان از کالبد فیزیکی شهر و فرایند دوم مسئله آمادگی روحی و روانی مردم در مواقع مختلف وقوع حوادث است.
وی تصریح کرد: اگر دو رکن فوق به خوبی درون شهر پیاده شود و به طور همزمان هم آمادگی مناسب روحی و روانی مردم را داشته باشیم و هم کالبد فیزیکی شهر را طوری بنا کرده باشیم که استحکام لازم را داشته باشد، قاعدتا شهر در مقابل وقوع هر زلزله ای میتواند هم ایمنی جانی را تامین کند و هم خسارت ناشی از زلزله که در همه دنیا وجود دارد را تا حداقلهای ممکن کاهش داد.
عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: اگر در حال حاضر زلزلهای اتفاق بیوفتند، متاسفانه علاوه بر اینکه تلفات جانی داریم متاسفانه سالها طول میکشد تا شهروندان تلفات جانی که متحمل میشوند و تصاویر تلخی که پس از وقوع هر زلزله میبینند را فراموش کنند و حتی حاکمیت هم در این باره دچار مشکل میشود.
شکیب همچنین اضافه کرد: باید برای بهبود ایمنی ساختمانها باید از دانش و برنامههای روز استفاده کنیم و شرایطی که در حال حاضر در کالبد فیزیکی ما در ساختمانهای مختلف مسکونی، مدارس، اداری و .. وجود دارد وضعیت مطلوبی ندارد و نیازمند توجه ویژه مسئولان است.
وی در ادامه یادآور شد: باید برای دانشجویانی که در حال حاضر در رشتههای مهندسی و رشتههای مرتبط با صنعت ساختمان مشغول به تحصیل هستند پیش از فارغ التحصیلی شان آنها را حرفهمند کرده و علاوه بر آموزش موارد تئوری مواردی را هم به طور عملی به آنها آموزش بدهیم تا بتوانیم مباحث پیشگیری را قبل از وقوع زلزله طراحی و اجرا کنیم.