به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سرهنگ محمد باقر سلیمی از اهمیت پلاک خودروها گفت و بیان کرد: در ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی برای تخلفاتی که تحت عنوان دستکاری در اعداد و مشخصات پلاک وسیله نقلیه مجازات سنگین حبس از شش ماه تا یک سال پیش بینی شده است. همچنین هشت کد تخلف از مجموع ۱۸۵ کد تخلفی که مرتبط با تخلفات راهنمایی و رانندگی است مربوط به پلاک وسیله نقلیه است.
وی افزود: در دو سال گذشته با توجه به شیوع کرونا و هم محدودیتی که برای وسیله نقلیه پیش بینی شد، دستکاری در پلاک و پوشاندن آن جهت شناسایی نشدن خودرو شیوع پیدا کرده بود که سبب شد پلیس، طرحهای جدی را در دستور خود قرار دهد. این طرحها هم به صورت سامانهای سیستمی و هم به صورت استقراری و استفاده از عامل انسانی در قالب طرحهای تشدید اقدامات کنترلی تخلفات مرتبط با پلاک وسیله نقلیه به صورت روزانه، هفتگی و ماهیانه در دستور کار پلیس در سطح کشور قرار گرفته است.
رئیس پلیس ترافیک شهری راهور ناجا با ذکر نمونهای از طرحهای اجرا شده اظهار کرد: در آخرین طرحی که به صورت ۲۰ روزه در سراسر کشور اجرا شد، ۱۲۳ هزار و ۱۹۷ دستگاه از انواع وسیله نقلیه شناسایی شدند که تحت عناوین مختلف اقدام به دستکاری پلاک کردند. این متخلفین مورد اعمال قانون قرار گرفتند.
وی با اشاره به این موضوع که دستکاری برخی از پلاکها به عنوان مصادیق جرم جعل محسوب میشود، عنوان کرد: دستکاری عامدانه در ارقام و عددها و همچنین حروف پلاک از مصادیق جرم جعل محسوب میشود که در این راستا ۱۵ هزار و ۸۱۰ راننده متخلف شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند که بخش زیادی از این افراد با جریمههای سنگین و یا حبس روبرو شدند.
سرهنگ سلیمی خطاب به رانندگان گفت: خواهش من از رانندگان و مالکین وسیله نقلیه این است که قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند، زیرا انجام این کار نشان دهنده شخصیت و فرهنگ متعالی ترافیکی افراد است.