به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حسن شجاعی، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، در رابطه با پیگیری اجرای آیین نامه جدید تأسیس داروخانهها، گفت: شکواییه جمعی از متقاضیان تأسیس داروخانه در مناطق کم برخوردار و دور افتاده در اعتراض به اجرا نشدن آئین نامه جدید تاسیس داروخانه و تلاش برخی ذی نفعان برای ابطال این آیین نامه جدید موجب شد تا پروندهای در کمیسیون اصل نود برای بررسی این موضوع گشوده شود.
وی عنوان کرد: در آئین نامه جدید تاسیس داروخانه قواعد انحصاری همچون حدنصاب جمعیتی و حریم صنفی حذف شد تا از یک سو داروسازان جوان امکان تاسیس داروخانه را داشته باشند و از سوی دیگر با شکل گیری رقابت امکان ارائه خدمات بهتر به مردم فراهم شود.
رئیس کمیسیون اصل نود خاطر نشان کرد: آیین نامه جدید تاسیس داروخانه در ۳۲ ماده تدوین شده و در تاریخ نه خرداد سال جاری به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد. در این ابلاغیه آمده است کلیه ضوابط، دستورالعملها و بخشنامههای مغایر با آیین نامه جدید از اعتبار ساقط است و وزارت بهداشت میبایست مبتنی بر آیین نامه جدید نسبت به صدور مجوز تاسیس داروخانه اقدام کند.
نماینده ابهر و خرمدره تصریح کرد: با وجود اینکه بیش از شش ماه از ابلاغ آیین نامه جدید تاسیس داروخانه میگذرد، اما گزارشهایی از کارشکنی در اجرای آیین نامه به کمیسیون اصل نود رسیده است از جمله این که در برخی از مناطق کشور و به خصوص شهرستان ها، جلسات کمیسیون ماده ۲۰ برای صدور مجوز بهره برداری داروخانهها برگزار نمیشود.
وی افزود: طبق بررسی کارشناسان کمیسیون اصل نود تعداد زیادی از داروسازان جوان، متقاضی دریافت مجوز تاسیس داروخانه هستند، اما درخواست آنها به نتیجه نرسیده و متوقف شده است. در رابطه با همین موضوع چندی پیش جلسهای با وزیر محترم بهداشت برگزار کرده ایم و منتظر ارائه گزارش اقدامات انجام شده هستیم.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ گفت: الکترونیکی شدن کل فرآیند صدور مجوز تاسیس داروخانهها شامل موافقت اصولی و مجوز بهره برداری یکی از مواردی است که کمیسیون آن را پیگیری خواهد کرد تا شفافیت کامل در نحوه صدور مجوزها به وجود بیاید.