به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ چهارشنبه سیزدهم بهمن ماه سال جاری یکی از اراذل و اوباش مشهور و بنام در شیراز سرهنگ دوم علیاکبر رنجبر، جانشین رئیس پاسگاه بیدزرد را مورد هجوم قرار داده و با ضرباتی که از طریق سلاح سرد به وی وارد کرد، او را به شهادت رساندند.
علی رغم اینکه سرهنگ علیاکبر رنجبر مسلح بود و سلاح سازمان خدمتی خود را در اختیار داشت، در لحظه وقوع درگیری اوباش مورد نظر با وی و هجوم مکرر به او از سلاح خود برای دفاع در مقابل متهم استفاده نکرد و در نهایت با ضربات پی در پی قمه او از پا درآمد.
عدم استفاده سرهنگ علیاکبر رنجبر از اسلحه خود به دلیل ضعف قوانین فعلی قانون بکارگیری سلاح توسط عوامل نیروی انتظامی بود و متاسفانه مشابه چنین حادثهای در درگیریهای مختلف پلیس با اشرار و اراذل و اوباش در کشور زیاد رخ میدهد.
در راستای تشریح نواقص و خلأهای قانونی موجود در خصوص قوانین استفاده از سلاح توسط نیروی انتظامی با یک وکیل پایه یک دادگستری موضوع را پیگیری کردهایم.
مجید علیمردانی وکیل پایه یک دادگستری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: قانون استفاده ماموران از سلاح مربوط به سال ۱۳۷۳ است و یکی از ایرادات وارده به این قانون، قدیمی بودن آن است که موارد جزئی در آن پیش بینی نشده است.
وی اضافه کرد: ماموران در مواقع نیاز میتوانند از سلاح استفاده کنند اما به دلیل سختی حاکم در جنبه اثباتی طرف مقابل و فوت وی و درستی بکارگیری سلاح که آنها را با چالش مواجه خواهد کرد، از این کار امتناع میکنند.
این وکیل پایه یک دادگستری خاطرنشان کرد: ماموران نیروی انتظامی باید به سایر ابزارهای دفاعی مثل سلاحهای بیهوش کننده و اسلحههای غیر کشنده مجهز شوند و در این موارد برای بکارگیری سلاحهای فوق سختگیری کمتری لحاظ شود.
علیمردانی تاکید کرد: پلیس ایران نیروهای شریفی دارد و اگر بخواهیم عملکرد این مجموعه را با پلیس دیگر کشورها مقایسه کنیم باید بگویم سختگیریهایی که در خصوص نیروی انتظامی در کشور ما اعمال میشود، در دیگر کشورها وجود ندارد.
وی در ادامه یادآور شد: پلیس در دیگر کشورها بر سر مسئلهای چون یک سرعت غیرمجاز به شدت با فرد متخلف برخورد کرده و او را دستگیر و بازداشت میکنند اما ماموران ما جرات استفاده از سلاح در صحنه پرمخاطرهای که در فیلم مشاهده میکنید را هم ندارد و میترسند.
این وکیل پایه یک دادگستری اضافه کرد: استفاده از سلاح به لحاظ موقعیت جغرافیایی متفاوت است و به عنوان مثال اگر ماموران مرزبانی بخواهند موارد ذکر شده در قانون بکارگیری و استفاده از سلاح را رعایت کنند، جانشان ۱۰۰ در ۱۰۰ در معرض تهدید بوده و به همین دلیل معتقدیم که قانون فوق نیازمند بازنگری و اصلاح است.
اصلاح و بازنگری قانون ناکارآمد و ناقص بکارگیری سلاح توسط عوامل نیروی انتظامی امری ضروری است و چنین قوانینی باید به گونهای تصویب و تعریف شوند که کار اثبات را برای مامورانی که در عملیاتهای مختلف مجبور به استفاده از سلاح میشوند و متهم مجروح شده یا منجر به مرگ وی میشود را تسهیل کند.