به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نخستین ماموریت پرتاب فضایی هندوستان در ۲۰۲۲ میلادی امروز انجام می شود و طی آن یک ماهواره رصد زمین به فضا می رود. این درحالی است که ماهواره رصد زمینی که هند سال گذشته به فضا فرستاد، گم شده است.
ماموریت مذکور در ساعت ۱۸:۲۹ دقیقه عصر امروز به وقت محلی هندوستان پرتاب میشود.
تلاش پیشین سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) برای پرتاب مجموعه ماهوارههای رصد زمین EOS-۰۳ در آگوست ۲۰۲۱ میلادی با شکست مواجه شد. ISRO بعداً اعلام کرد دلیل شکست عملیات اختلال در احتراق مرحله برودتی موشک بوده است.EOS-۰۳ همراه یک موشک GSLV به فضا پرتاب شد که از آن زمان شکست عملیات تا کنون به فضا پرتاب نشده است.
ماهواره EOS-۴ جدید همراه یک موشک PSLV از مقر فضایی ساتیش داوان در خلیجی واقع در ایالت بنگال به فضا پرتاب میشود. موشک مذکور محموله اش را به مداری خورشید آهنگ در ارتفاع ۵۲۹ کیلومتری زمین میبرد. قرار گرفتن ماهواره در چنین مداری سبب میشود نور لازم برای تصویربرداری فراهم باشد.
به گفته ISRO با کمک این ماهواره میتوان در شرایط مختلف آب و هوایی تصاویری با کیفیت بالا ثبت کرد که در حوزههایی مانند کشاورزی، جنگلداری، بررسی رطوبت خاک و نقشه بندی سیلابها اهمیت زیادی دارد.
علاوه بر ESO-۴ دو ماهواره کوچک دیگر نیز به فضا ارسال میشوند. یکی از آنها ماهواره دانش آموزی INSPIREsat-۱ است که انستیتو علوم و قناوری فضایی هند با همکاری دانشگاه کلرادو ساخته است. ماهواره مذکور اندازه گیریهایی در منطقهای از جو زمین به نام یونوسفر انجام میدهد تا گازهای بسیار داغ (پلاسما) و دینامیکهای دیگر را بررسی کند.
دومین ابزر یک ماهواره INS-۲ TD است که توسط ISRO ساخته شده و به ماموریت ماهواره مشترک هند و بوتان به نام INS-۲ B کمک میکند.