به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو پیمان صالحی در اجلاس معاونان پژوهشی و فناوری دانشگاهها و پژوهشگاهها که امروز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار داشت: مقام معظم رهبری همواره پشتیبان حوزه علم و فناوری بودهاند و ما مسئولیت داریم در حوزههای اولویتدار طوری دانشمند تربیت کنیم که در آینده دچار خسران نشویم.
وی برنامههای کلان معاونت پژوهشی وزارت علوم را مرجعیت علمی، افزایش اثربخشی پژوهشهای علمی، دیپلماسی علم و فناوری، نگاشت ظرفیتها و توانمندیهای کشور و استفاده بهینه از آنها، اثربخشی و ماموریتگرایی در پژوهشهای علوم انسانی و اجتماعی و ترویج و فرهنگسازی اعلام کرد.
صالحی در خصوص مرجعیت علمی خاطرنشان کرد: آیندهپژوهی در حوزههای نوین علم و فناوری، شناسایی، حفظ و حمایت از دانشمندان کشور و حفظ و ارتقای رتبه در تولیدات علمی بسیار حائز اهمیت است.
معاون پژوهشی وزیر علوم افزود: سیاست ما نمایهسازی مجلات علمی است تا بتوانیم که سهم خود را در تولیدات علمی افزایش داده؛ همچنین رتبه علمی کشور را حفظ کرده و به اثربخشی در سطح بینالمللی دست یابیم.
صالحی به افزایش اثربخشی پژوهشهای علمی اشاره کرد و گفت: در این راستا باید به سمت حل مسائل و معضلات کشور حرکت کنیم. در این زمینه مأموریتگرایی پایاننامهها و رسالهها، ارتقای کمی و کیفی طرحهای ارتباط با صنعت، توسعه دورههای پسادکتری، افزایش نقش دانشگاهها و پژوهشگاهها در حل مسائل ملی و اجتماعی، توسعه همکاریها با بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان و افزایش ماموریتگرایی انجمنهای علمی بسیار مؤثر است.
وی افزود: قطبها و هستههای علمی بسیاری در کشور فعال هستند و قصد داریم آنها را تبدیل به قطبها و هستههایی کنیم که در حوزههای تخصصی خود حل مسئله کنند.
صالحی با اشاره به دیپلماسی علم و فناوری بیان کرد: حضور فعال و تصدی کرسیهای علمی و اجرایی در نهادهای بینالمللی، حمایت از پروژههای بینالمللی مشترک، ارتباط سیستماتیک با سازمانها و نهادهای بینالمللی در حوزه علم و فناوری و ایجاد ارتباط مستمر با دانشگاهها و مراکز بینالمللی به ویژه در منطقه غرب آسیا مدنظر است.
وی بافزود: در این مسیر شبکهسازی درون و برون سازمانی، راه اندازی شبکه آزمایشگاهی ملی کشور، ارتقای یکپارچهسازی و استقرار سیستم مدیریت و پایش آمار و اطلاعات و ایجاد شبکه علمی کشور حائز اهمیت است.
معاون پژوهشی وزارت علوم در خصوص افزایش اثربخشی و ماموریتگرایی در پژوهشهای علوم انسانی و اجتماعی، بر حمایت از پژوهشهای بینالمللی تیمی در علوم انسانی و اجتماعی، شبکهسازی نهادهای پژوهشی در علوم انسانی و اجتماعی و آینده پژوهی در حوزههای علوم انسانی و اجتماعی تأکید کرد.