به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همه حوزههای فناورانه به دنبال این هستند تا با تدوین استانداردهای ملی و رعایت دستورالعملهای جهانی، محصولات خود را با کیفیت بالاتر و بهتری به بازار عرضه کنند.
یکی از صنایع برخوردار از این استانداردها حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی است که به همت ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دنبال استانداردسازی محصولات تولیدی است.
از جمله اقدامات در این زمینه هم میتوان به تدوین استاندارد برای ۱۵ مورد از محصولات اولویت دار گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی کشور نیز با هدف توسعه فناورانه و کیفی محصولات این حوزه اشاره کرد.
محصولاتی، چون «زعفران»، «اندازه گیری سافرانال، پیکوکروسین، کروسین و ...»، «عرق کاسنی»، «عرق رازیانه شیرین»، «عرق بهارنارنج»، «عرق شاهتره»، «اسانس آویشن دنایی»، «عرق نعنا فلفلی»، «گلاب»، «اسانس مرزه خوزستانی»، «گیاه نعنا سنبلهای»، «گیاه نعنا فلفلی»، «اسانس گل محمدی»، «عرق زنیان»، «عرق خارشتر» و «گیاه به لیمو»، از این استانداردها بهرهمند شدند.
همه کالاها و محصولات تولیدی ایرانساخت از زیرساختهای فعالیت تا ورود به بازار ملزم به دریافت مجوزهای خاصی هستند. حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی نیز از این امر مجزا نیست و با توجه اینکه با سلامت فرد و جامعه، ارتباط مستقیمی دارد، باید صدور مجوزها با سختگیری بیشتری اعمال شود.