به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به منفعل بودن فضای دانشگاهی گفت: این فضای راکت و خموده بعد از دو سال از تعطیلی و ایجاد شور و نشاط در دانشگاهها نیاز به زمان دارد که بخشی از آن انجام شده است.
عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در خصوص منفعل بودن فضای دانشگاهها بعد از یک ماه از حضوری شدن آموزش و حضور دانشجویان در فضای دانشگاهی گفت: از سرگیری آموزش یک کلمه است، اما واقعیت این است که برای از سرگیری آموزش بیش از هزار مجموعه آموزش عالی باید استارت میخورد و این کار، کار بسیار سنگینی بود، پیچیدگی زیادی از جمله فنی، زیر ساختی، فرهنگی و مسائلی که دانشجویان با آن همراه بودند.
وی افزود: در دوران کرونا بحث آموزش را به صورت مجاری با تمام افت و خیزهایی که داشت داشتیم پژوهش هم همین گونه بود، پژوهش هم همین مسیر را ادامه میداد، اما گزارشهای میدانی معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها موید این است که بیشترین آسیب را چه از حیث ساختاری و چه بودجه در دوران کرونا معاونتهای فرهنگی دیدند و بر همین اساس هم هست که تاکید چند باره و ابلاغ جند باره بودجه سه درصد فرهنگی از سوی وزیر علوم صورت گرفت.
معاون بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم گفت: هماکنون تمدید اقامت به صورت یک ساله است، ولی برای نخستین بار برای چند دانشجوی بینالملل اقامت طولانی مدت و بر اساس طول مدت تحصیلات مقطع صادر شده است.
جعفر رازقی در آیین گردهمایی دانشجویان غیرایرانی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اینکه وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان پیگیر تسهیل امور مرتبط با دانشجویان غیرایرانی هستند، افزود: یکی از مهمترین مشکلات دانشجویان غیرایرانی به ویژه در چند ماه اخیر، موضوع صدور روادید بود که به دلیل وجود مشکلات در دانشگاه مقصد و فرآیندهای اداری در بخشهای مختلف سازمانها، طول میکشید، ولی اکنون این زمان به یکسوم کاهش پیدا کرده است.
مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم با بیان اینکه کمیسیون موارد خاص برای پیگیری درخواستهای دانشجویان غیرایرانی تشکیل شده است، گفت: در این کمیسیون تلاش میکنیم بیشترین همکاری را با دانشجویان غیرایرانی داشته باشیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به حمایت این وزارتخانه از تکمیل فضاهای ورزشی نیمه تمام دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری گفت: اخیراً به ۵۵ طرح عمرانی ورزشی در این مراکز کمک مالی کردهایم.
علی خطیبی گفت: دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با راه اندازی و تقویت دانشکدهها و گروههای تربیت بدنی، پژوهشگاه علوم ورزشی و هیأتهای ورزشی استانی، عملاً نقش بسزایی در رشد و توسعه ورزش کشور در ابعاد ورزش همگانی و ورزشهای بومی و محلی ایفاد میکنند.
وی افزود: با هدف تکمیل فضاهای ورزشی نیمهتمام شامل سالن ورزشی، استخر سرپوشیده و زمین ورزشی روباز در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، از محل طرح متمرکز با عنوان "کمک به احداث ۲۵ استخر و سالن (تا ۱۸۰۰ متر مربع) و ۳۰ زمین ورزشی روباز" به پروژههای منتخب کمک شده است.
مدیر کل فرهنگی وزارت علوم گفت: کارگروههایی تشکیل شده که تمام آییننامهها و برنامهها و رویدادهای فرهنگی دانشگاهها بازنگری و بازبینی شود و به سمت طراحی رویدادهای استعداد یاب، توانمند ساز، الگوساز و حل مسئله برود.
محمد علی اسلامی، مدیرکل فرهنگی وزارت علوم ، با اشاره به فعالیت دانشجویان در فضای دانشگاهها گفت: یکی از رویکردهای اصلی که در این دوره که براساس اسناد بالادستی آن را دنبال میکنیم، رشد متوازن دانشجویان است، از نگاه ما دانشجوی مطلوب دانشجویی است که هم کنش علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دارد و رشد کاریکاتوری را به هیچ وجه حمایت نخواهیم کرد.
وی افزود: اگر به دانشگاه نگاه کلان داشته باشید، ظرفیتهای بسیار ویژهای برای کنشهای علمی، انجمنهای علمی، کنش فرهنگی انجمنهای فرهنگی و برای کنش سیاسی تشکلهای اسلامی دانشجویان وجود دارد که دانشجو میتواند بر اساس ذائقههای متفاوت در فضای دانشگاهی فعالیت داوطلبانه خود را انجام دهد.
رئیس سازمان امور دانشجویان از بررسی ویژه علت مسمومیت غذایی که در دو روز اخیر برای دانشجویان دانشگاه خوابگاه ایجاد شده خبر داد.
داداش پور، رئیس سازمان امور دانشجویان در خصوص علت مسمومیت غذایی خوابگاه دانشجویی گفت: روز گذشته که مسمومیت غذایی برای دانشگاه فرهنگیان ایجاد شد موضوع را پیگیری کردیم که اورژانس علت را بیماری گوارشی اعلام کرده است؛ اما امروز هم این اتفاق در خوابگاه دانشگاه امام صادق رخ داده و به همین دلیل نشست بررسی این موضوع برگزار خواهد شد تا علت مسمومیت دانشجویان مشخص شود.
وی در پاسخ به اینکه ایا مواد غذایی علت مسمومیت دانشجویان بوده گفت: هنوز این موضوع مشخص نشده مواد غذایی نیز به طور متمرکز در دانشگاهها توزیع نمیشود و هر دانشگاه متولی تامین غذای دانشجویی خود است.
در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با وجود همه فشارهای دانشگاه آزاد و حضور رئیس این دانشگاه در جلسه کمیسیون، جزئیات طرح ساماندهی نظارت بر دانشگاه آزاد بررسی و دو ماده اول آن تصویب شد.
در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با وجود همه فشارهای دانشگاه آزاد و حضور رئیس این دانشگاه در جلسه کمیسیون، جزئیات طرح ساماندهی نظارت بر دانشگاه آزاد بررسی و دو ماده اول آن تصویب شد.
در ماده اول دانشگاه آزاد اسلامی در حکم موسسات عمومی غیردولتی تعیین شد و در ماده دوم قرارگرفتن دانشگاه آزاد ذیل صلاحیت دیوان عدالت اداری برای رسیدگی به شکایات و تظلم خواهی کارمندان و اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بود که این بند نیز تصویب شد.
دانشگاه معارف اسلامی در اطلاعیهای اعلام کرد: کلیه دانشجویان خوابگاهی سنوات گذشته، هرچه سریعتر نسبت به دریافت، تخلیه و خروج وسایل خود از خوابگاه اقدام کنند.
دانشگاه معارف اسلامی در اطلاعیهای خطاب به دانشجویان خوابگاهی سنوات گذشته (برادران و خواهران) اعلام کرد: بهجهت الزام دانشگاه به برگزاری حضوری کلاسهای آموزشی، لازم است تمام دانشجویان خوابگاهی سنوات گذشته، هرچه سریعتر نسبت به دریافت، تخلیه و خروج وسایل خود از خوابگاه (حتی وسایل موجود در کمدهای دانشجویی) اقدام کنند.
دانشگاه هیچگونه مسئولیتی در قبال وسایل باقیمانده (داخل کمد و سایر وسایل موجود در خوابگاه) بعد از زمان تعیینشده ندارد.
دانشجویانی که شخصاً امکان تحویل وسایل خود را ندارند، میتوانند با معرفی نماینده به مسئول خوابگاه، جهت خروج وسایل خود اقدام نمایند. (ارائه کارت شناسایی فرد معرفیشده، الزامی است).