آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۱۶۰۵۰
کبگانیان در جمع خبرنگاران مطرح کرد

جزئیات افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان دندانپزشکی

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور جزئیات افزایش دانشجویان دندانپزشکی را تشریح کرد.
جزئیات افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان دندانپزشکی

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور کبگانیان، دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور در حاشیه جلسه ۱۶۳ این ستاد در جمع خبرنگاران گفت:وزارت بهداشت باید ظرف مدت ۲ ماه نظرش را درباره افزایش ظرفیت پزشکی ارایه می‌داد که کمی بیشتر از ۲ ماه طول کشید، میزان افزایش ظرفیت باید با وزارت بهداشت یکی می‌شد که برخی از این اعداد با هم متناقض بودند. چون سیاستگذاری بدون عدد و رقم نمی‌شود.

وی افزود: کارگروه‌های دقیقی تشکیل شدند، یک تا سه جلسه کمیسیون آموزش دقیقا موضوعات را بررسی کرد و با حضور معاون وزیر بهداشت نمایندگان دستگاه‌های مختلف برای نهایی کردن اعداد و ارقام کارگروه‌هایی تشکیل شدند، خوشبختانه جمع بندی‌ها آماده شد و به جلسه امروز ارائه شد.

کبگانیان اضافه کرد:مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی افزایش ظرفیت پزشکی نهایی شده و هم اکنون این موضوع اجرایی شده است، ولی ظرفیت رشته‌های دندانپزشکی به جلسه امروز موکول شد.

وی در خصوص سرانه دندانپزشکی در کشور گفت:براساس وضع موجود سرانه دندانپزشکی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۳۵ نفر دندانپزشک وجود دارد در صورتی که در حداقل مطلوب باید ۷۰ نفر دندانپزشک برای ۱۰۰ هزار نفر وجود داشته باشد اگر به فرض توزیع مناسب دندانپزشک باشد که اینطور نیست و اوضاع منطق محروم از کلانشهرهت بدتر است.
در مقایسه با سایر کشور‌ها نظیر کشور‌های گروه ۲۰ در اواخر جدول قرار داریم در میان کشور‌های منطقه جز ۵ کشور آخر هستیم و این در شأن جمهوری اسلامی نیست.
البته معیار ما مقایسه با کشور‌های دیگر نیست ما فکر می‌کنیم که دندان ساز‌ها به عنوان دندانپزشک در نظر گرفته می‌شود، توزیع دندانپزشک در کشور اوضاع مناسب نیست. داد تعداد زیادی از استان‌ها در وضعیت قرمز و بدی قرار دارند و این هشداری است که از عزیزان وزارت بهداشت باید برای آن چاره اندیشی کنند، یکی از فکر‌ها و راه حل‌ها همین تصمیم امروز است باید گام به گام این مشکل را به کمک مسئولان وزارت بهداشت حل کنیم.

وی ادامه داد:آمار‌ها نشان میدهد که از سن چهل سالگی به بعد میزان پوسیدگی دندان افزایش می‌یابد به همین دلیل به پزشک بیشتری نیاز داریم چرا که کشور ما رو به پیری است و اخیراً موضوع جوانی جمعیت در مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده است.تا سال ۸۸ شاهد رشد پذیرش در رشته‌های دندانپزشکی بودیم، ولی این افزایش متوقف شد و از سال ۹۵ به شدت کاهش یافت.
این امر سبب شده که بسیاری از دانش آموزان نخبه برای تحصیل در رشته‌های دندانپزشکی به کشور‌های همسایه مراجعه کنند که البته آموزش در آن‌ها کیفیت خوبی ندارد.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور خاطر نشان کرد:برای افزایش ظرفیت رشته‌های دندانپزشکی باید نسبت استاد به دانشجو نیز در نظر گرفته شود، خوشبختانه در جلسه عنوان شد که استاندارد وزارت بهداشت نسل استاد به دانشجو یک به ۱۰ است، وضع موجود نشان میدهد که نسبت استاد به دانشجو ۱ به ۵ است به همین دلیل می‌توان افزایش ظرفیت رشته‌های دندانپزشکی را در دستور کار قرار داد.

وی یاد آور شد: در حال حاضر ظرفیت رشته‌های دندانپزشکی یک هزار و هفتصد و پنجاه هزار نفر است البته بحث پیشگیری و سلامت دهان و دندان از مواردی هستند که مورد تاکید قرار گرفتند البته ما میدانیم که اقدامات پیشگیرانه در ده سال آینده خود را نشان می‌دهد.

کبگانیان افزود: اگر دولت در زمینه پیشگیری به صورت انقلابی عمل کند مطمئن هستیم که ظرف مدت کوتاهی نتایج مناسبی به دست خواهد آمد.

وی در خصوص افزایش ظرفیت دانشجویان دندانپزشکی افزود:بر اساس مصوبه امروز که به اتفاق آرا تصویب شد برای افزایش ظرفیت پزشکی باید براساس بومی گزینی و مناطق محروم صورت گیرد. در سالجاری ظرفیت دندانپزشکی به میزان ۱۰ درصد افزایش پیدا میکند، چون مسئولان وزارت بهداشت عنوان میکنند که زمان کمی را دارند به همین دلیل در سال ۱۴۰۲ ظرفیت دندانپزشکی ۲۰ درصد افزایش پیدا میکند و در سال ۱۴۰۳ و در سال ۱۴۰۴، ۳۰ درصد افزایش ظرفیت خواهیم داشت در سال ۱۴۰۴ این ظرفیت متوقف میشود و بازنگری‌های لازم صورت می‌گیرد و در صورت نیاز تصمیمات جدید اعتقاد خواهد شد.

وی ادامه داد: وزیر بهداشت در ستاد نقشه جامع علمی کشور حق رای دارد، اما امروز حضور نداشت و معاون ایشان حضور داشتند و تمامی اعداد با هماهنگی وزارت بهداشت نهایی شده است چراکه اعضای ستاد نقشه اعداد بالاتری را مد نظر داشتند.تصریح معاون آموزش وزارت بهداشت این بود که کمبود دندانپزشکی را پذیرفته اند و لازم است است که صورت گیرد، اما امکاناتی نیاز دارد که باید فراهم شود خوشبختانه مسئولان سازمان مدیریت و برنامه در جلسه امروز حضور داشتند و راهکار‌های اجرایی را در این زمینه ارائه دادند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار