به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی موسسه رازی، دکتر محمدحسین فلاح مهرآبادی در نخستین نشست هم اندیشی نمایندگان پخش استانی واکسنهای موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی که در سالن آمفی تئاتر زنده یاد پروفسور میرشمسی برگزار شد، گفت: بیش از سه میلیارد دز از حدود ۱۲ میلیارد دز نیاز سالانه کشور به انواع واکسنهای طیور، در موسسه رازی تولید میشود و این موسسه بیش از ۳۰ درصد نیاز کشور به واکسنهای طیور را تامین میکند. این واکسنها شامل واکسنهای زنده و کشته طیور است.
وی افزود: در حوزه واکسنهای طیور، سال گذشته کل واکسن دوگانه نیوکاسل و آنفلوانزای H۹N۲ مورد نیاز کشور حدود ۶۰۰ میلیون دز بود که موسسه رازی به رغم وجود برخی مشکلات در نیمه نخست سال گذشته، توانست حدود ۶۰ درصد آن را تامین کند.
دکتر فلاح مهرآبادی ادامه داد: واکسن آنفلوانزای H۹N۲ از واکسنهایی است که باید بر اساس سویه غالب در گردش تولید شود و پس از همه گیری این ویروس در سال ۱۳۷۸ و جداسازی سوش اولیه واکسن آنفلوانزا تا سال ۱۳۹۸ از همان سویه واکسینال استفاده میشد، اما پس از بررسی و نمونه برداری از ۲۳۳ مزرعه درگیر این ویروس توسط تیمهای تحقیقاتی موسسه، یک سویه به عنوان سویه جدید واکسینال انتخاب شد که تیتر ایمنی زایی بسیار خوب داشته است و در برابر سویههای در گردش اثربخشی بالایی دارد.
معاون تحقیق و تولید فراوردههای بیولوژیک موسسه رازی با تاکید بر این که واکسن آنفلوانزای موسسه رازی تنها واکسن دارای سویه غالب در گردش در کشور است، گفت: این سویه در دو سال اخیر پس از بررسی مزارع متعدد به عنوان سویه غالب شناخته شد و هر زمان نیاز باشد این سوش قابل تغییر است؛ حال آن که سویه استفاده شده در سایر واکسنهای آنفلوانزای H۹N۲ وارداتی مصرفی در کشور مربوط به سالهای قبل است.
به گفته وی، در مورد واکسن نیوکاسل با توجه به این که سروتیپ یکسان است از سویههای لاسوتا، کلون و B۴ استفاده میشود؛ در عین حال مطالعهای در زمینه مقایسه تیتر ایمنی زایی و شناسایی سویه غالب توسط محققان موسسه رازی در حال انجام است و در صورت نیاز، سویه نیوکاسل تغییر خواهد کرد.
معاون تحقیق و تولید فراوردههای بیولوژیک موسسه رازی افزود: واکسنهای مقاوم به گرما و برونشیت سویه ۷۹۳B نیز در دو سال اخیر به سبد تولیدات موسسه رازی اضافه شده است.
دکتر فلاح مهرآبادی با بیان این که سایر محصولات نیز براساس نیاز و مطابق زمانبندی تولید میشود، تاکید کرد: موسسه در تامین به موقع واکسن مشکلی ندارد. علاوه بر این به زودی محصولی جدید به تولیدات موسسه افزوده میشود.
وی همچنین در مورد واکسنهای دامی به وجود واکسنهای چندگانه در بازار اشاره و اظهار کرد: افزایش تعداد سویههای واکسن از مقداری مشخص، به طور قطع نمیتواند در مقابل تمام سوشهای به کار رفته در واکسن، پاسخ ایمنی مناسب بدهد و نباید در یک واکسن تعداد سویهها را بی ملاحظه افزایش داد.
معاون تحقیق و تولید فراوردههای بیولوژیک موسسه رازی از آمادگی موسسه برای توسعه بررسیهای میدانی در خصوص رفع مشکلات موجود و برگزاری دورهها و کارگاههای علمی – آموزشی برای نمایندگان در استانها خبر داد و گفت: این اقدام به منظور آسیب شناسی مسائل و چالشها و اهتمام برای رفع آنها انجام خواهد شد.