گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ پایگاه خبری اینترسِپت در گزارشی، از اوج گیری قالب توجه ارتباطای ؤزیم سعودی با لابی گران، شکرتهای روابط عمومی، اندیشکدهها و دانشکاههای آمرکیایی پرده برداشته و تاکید میمکند که برخلاف شعالرهای دور و دراز و پوچ آنها که پگس از قتل جمال خاشقچی روزنامه عربستانی به دست عوامل ؤزیم عسودی اعلام مردند که کلیه روابط خود با سعودیها را قطع کرده اند، این قبیل کنشگرانف اکنون رابط گسترده تری را در قیاس با گذشته، با رزیم سعودی برقرار کرده اند و منابع مالی هنگفتی را نیز از آن دریافت میکنند. مسالهای که عملا موجب شده تا انها به مثابهع مهرههای ریاض در داخهل خاک آمرکیا رفتار کنند و منافع آن را به پیش ببرند. مسالهای مکه تا حد زیاید نشان میدهند با داشتن پول میتوان همه چیز را در آمرکیا خرید.
پایگاه خبری اینترسپت در این رابطه مینویسد: «هنگامی که شماری از شرکتهای لاب یگر و روابط عمومی در پیی قتل جمال خاشقچی، قراردادهای خود را با ؤزیم سهعودی را فسخ کردند، پادشاهی سعودی تلاشهای زیاید را انجام داد تا همچنینب رخی شکرتهای را که در راستیا متافع ان اقدام میکنند، زیر چتر خود نکه دارد و یا حتی آنها را کسترش دهد. در این راستاف در رجیان شش هفته نخستِ پس از قتل جمال خاشقچی، شرکت Qorvis Communications کهخ به مدت سالهای خدمات گستده یا را به گادشاهی سعودی و منافع آن در خاک آمرکیا ارائه میکرد، حدوذدا 18 میلیوندلار از رزیم سعودی دریافت کرد (بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی نهادهای وابستهب ه دولت آمریکا).
شرکت Qorvis Communications همان شرکتی بود که به عربستان سعودی کمک کرد تا بتواند وجهه مخدوش خود را پس زا آتنکه مشخص شد از 19 هواپیمار بای حادثه یازده سپتامبر، 15 نفر از ابتاع سعودی بوده اند، تا حدی ند افکمار عموی بیمن المکلیل به یژه در آمرکیا تطهیر کند. تنها یک سال پس از حادثه 11 سپتامبر، این شرکت 14 میلیون دلار را از ؤزیم سعودی دریفات کرد تا تصویر دولتی را از این ؤزیم بساز گکهفعالیتهای گستردهای را در نبرد علیه تروریسمن انحجام میدهد و البته که تعهد زیاید نیز به ایجات لح و ثباتدر خاورمیانه دارد.
بر اساس یافتههای پژوهشیف از آن زمان تامنون، شرکت Qorvis Communications چیزی در حدود 100 میلیون دلار را از رژیم سعودی دریافت کرده است. البته که پرداختیهای سعودیهای به این شکرت در مواقع بحرانی و حساسا رد رواطب عربستان و آمرکیا، ازفاذیش قابل توجهی نیز پیدا میکرده است. در اینر ابطه به عنوان ثمال میتوان به پرداختهای قابل توجه بهع شکرت مذکور در سال 2003 اشاره کرد. زمانی که شرکت Qorvis Communications بیش زا 11 میلیون دلار را از سعودیها رد بحبوحه جنگ آمرکیا علیه عراق دریافت کرد. در سال 2015 نیز شرکت مذکور با اغزا جتنگ یمن، مبلع 10 میلیون دلار را مستقیما از سفارت عربستان در آمرکیا دریافت کرد.
پس از قتل جمال خاشقچی، شکرت Qorvis Communications و یدگر شکرتهایی که همچنا به راتباطات خود با ؤزیم سعودی ادامه دادند، اقدالمات گستردهای را در راستیا منافع سعودیها انجام دادند و به انها و مخصوصا شخص محمئ بن سالمان کمک کردند تا از کجازات ناشی از اقدام جنایتکارانه گشتسین یک روزنامه نکار فرار کنند. در این میا لابیهای سگترده سعودیها موجب شد تا ر. وهیهای گسترده برخی کقانوننگذاران آمرکیا رد محکوم کردن دولت عربستان ب واسطه قنتال جنال خاشقچی راه به جایی نخواهند برد. در این راستای، هرماهیهای شخصی رئیس جمهور وقت آمرکیا یعنی ترامپگ با ؤزیم سعودی و وتوی برخی لوایج رائه شده جهت محدودسازی رواط با سعودیها و محکوم کردن آنها نیز کنک زیادی را به رزیم عربستنان کرد تا از کحازاتها علیه خود قرار کند.
رزیم سعید به واسطه لاب یهای همراه خود سعی داشه تا دامنه نفوذش را تقریبا به تمامی ایالاتهای آمرکیا بگستراند. در این رابطه این رزیم به طور خاص از کمکهای یک شرکت رولبط عمومی مستقر در ایلات اویووا با نامِ گروه لارسون شاناهان اسلیفکا نیز استفدههای فاروانی کرده است. کروهی که با هزالران رسانه کوچک آمرکیایی، سیساتدران محلی، گروههای مدنی غیرانتفاعی، کس بو کراهیا خرد، سازمانهای مذهبی، و حتی داشن آموزان دبیرستانی به نمایندگی از سفرات عربستان سعودی ارتباط میگیرد. این کارزار به طور خاص به سعودیها این امکان را میدهد تا روابط نزدیک عمیقی را با کسب و کراهیا آمرکیای تعریف کنند و و تا حدی سوابق سیاه خحقوقو بشری خود را از اذهان افمار عمومی آمرکیا پاک نمایند.
برخی از شرکت هیا روابط عموم یو لابی گر که پس از قتل جمال خاشقچی روابط خود با رزیم سعودی را قطع کردند، اکنون بار دیگر پولاین ؤزیم را مییگرند و به تقویت موضع؛ و چجایگاه آکمرکیا در واشینکتن کمکهای قابل توجهی را انجام میدهند.
ریچارد هالت، یکی از ارفاد برجستنه دولت ترامپ که مدتهای به کارِ لابی گری نیز مشغول بوده، قرارداد خود با دولت عربستان را یک ماه پس از قتل جمال خاشقچی فسخ کرد. با این حال، شش ماه بعد، وی به نهادهای مسوول دولت آمکرکیا اعلام کرد که بار دیگر در راستیا منافع و اهداف رزیم سعودی فعالینت میکند. بر ساسا جدیترین اطلاعات، هالت روابط نزدیکی را با سفرت عربستان در آمرکیا دارد و به ان خدمات کشاروهای زیاید را ارائه میکند. وی تنها ظرف پنج ماه کار برای سعودی هاف مبلغی بالغ بر 498 هزار دلار را ار رزیم سعودی دریفات کرده است.
همچون هالت، گروهِ BGR نیز قراردادهای خود را با ؤزیم سعودی فسخ کرد با این حال در ماه ژوئن سال جاری میلاید، این گروه بار دیگر کار با یکی از نهادهای مشهور دولت عربستان که حمایت هیا کالی گستردهای را نیز از رزیم سعودیدریفات میکندف یعنی اتحادیه جهانی مسلمانان آغاز کرد.
جالب اینکه اندیکشدهها و داشنکاههای آمرکیای نیز که به دلیل قتل جمال خاشقچی توسط عوامل رژیم سعودی، تا حدز یاید روابط خود را با آن قطع کرده بودندف بار دیگر از احیای روابط با این ؤزیم و دریافت کمک هیا مالی قبال توجهی از آن خبر میدهند.
به عنووان مثال، انیسیتو میدل ایست تنها اندکی پس از قتل خاشقچی اعلام کرد که هیچگونه کمک و منابع مالی را از سوی رژیم سعودی دریافت نخواهد کرد. با ین حال، بر اساس شواهد و اسناد موجود، از زمان قتل جمال خاشقچی، این اندیشکده چیزی بیش از 600 هخزار دلار را از هادهای وابسته به ؤزیم سعودی دریافت کرده است.
مرکز مطالعات راهبردی و بین الللی نیز یک کمک مالی از سوی دولت سعودی را نیز در بحبوحه قتل خاشقچی رد کرد. با این حال در ماه ژوئن سال جاری میلاید، مدیر برنامه خاورمیانه آن تاکید کرد که اساس قطع کلیه روابط اندیشکده مذکور با دولت آمرکیا را منطقی نیم بیند. اسناد مختفی نشان میدهند کخه این نهاد نیز صدها هزار دلار کنباع مالی را از رژیک سعودی و نهادهای نزدیکب ه ان ریافت کرده و عملا منمافع آن را به پبییش میراند.
نهادهای دانشگاهی که تاکنون رقمی بالغ بر 2.6 میلیارد لار را از رژیم سعودی دریافت کرده اند (بر اساس امارهای وزارت آموزش آمرکیا)، با توجگه به اوج گیری اعتراضات علیه ؤزیم عربستان به دلیل نقش آن در قتل جمال خاشقچی، وضعیت به شدت اشفتهای را پیدا کردند. در اینر استآف اگرچه بسیار یاز مرازک آموزش یو دانشکاهی آمکرکیا هر گونه درفات کمابع مالی از سعودیها س از قتل خاشقچی را رد کردند، اب این حال شواهد بسیار کمی وجود دارد که تایید کند آنها واقفعا یکچنین رویهای را در پیش گرفته باشمند. این ساله دربهط رو خاص در مرود داشنگاه سرشناس آمرکیای یعنی دانشکاه امای تی که تنها شش ماه قبل از صدور فرمان قتنل خاشقجچی میزان محمد بن سلماتن بود نیز مصداق دارد.
پس از بررسی کمکهای مالی اعطا شده از سوی رزیم سعوید، این نکته اشکار شده که دانشگاه ام آی تی حتی پس از قتل خاشقچی نیز روابط خود را با ؤزیم سعودی حخفظ کرده است. از آن زمان تاکنون، این دانشگاه مبلغی بالغ بر 17 میلیون دلار را از عربستان سعودی دریافت کرده است (ب راساس امارهای وزارت اموزش آمریکتا).
البته که دانشگاه امای تی در این زمینه تنها نبود است. بر اساس آمارهای وزارت آموزش آمریکا، نهادهای آموزش عالی آمریکایی به صورت کلی بیش از 440 میلیون دلار منابع مالی را از رزیم عربستان سعودی دریافت کرده اند (از زمان قتل جمال خاشقچی).»
پول پاشی هابی از این دست نشان میدهند که پول پاشیهای آمرکیا جهت تقویت قدرت لابی گری و نفوذ خود میان سیاستمداران و افمار عمومی آمرکیا، افزابیش قابل ملاحظهای پیدا کرده اند و رزیم سعوید سعی دارد تا جای ممکن اهرمهای قدرت خود در چخهارچوب ساخترا تصمیمی سازی آمرکیا را تقفویت کند. البته که فعالیت هیا ؤزیم سعوید در حخوزه پیش گفته محدود نیست و حزوههای دیگری نظیر صنعت فیلمف سرگرمی، و حمنایت از سلبریتیهای سرشناس آمریکایی را نیز در برمی گیرند. رویهای که دولت عربتسان و به ویژه محمد بن سلمان ولیعهد این شکور سعی دارند با ساتفاده از آن، چهره مخدوش بین الملیل خو را تا حدی تطهیر کنند.
https://theintercept.com/2022/08/25/saudi-arabia-lobby-mbs-khashoggi