به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، که مواد و بندهای متعددی از قانون جهش تولید دانش بنیان را به خود اختصاص داده و آییننامه اجرایی آن نیز به دستگاههای مرتبط هم ابلاغ شده است تا صادرات محصولات ایران ساخت شتاب گیرد و این تولیدات به جایگاه واقعی خود در بازار جهانی دست یابند.
امروزه با پیشرفت دانش و تکیه بر علوم پایه، محصولاتی تولید میشود که دیگر وابسته به معادن طبیعی نیستند. این محصولات حاصل علوم پایه و مهندسی هستند که مولد زمینههای دیگری خواهند بود. به دلیل جدید بودن این محصولات، بازار گستردهای برای ورود وجود دارد که شرکتهای تولیدکننده میتوانند به سود بالایی دست پیدا کنند.
تسهیل صادرات و تحقق این اهداف هیات وزیران را بر آن داشت تا در آییننامه اجرایی قانون جهش تولید دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را مکلف به همکاری با وزارت خانه امور خارجه، به توانمندسازی رایزنان و نمایندگان اعزامی برای توسعه بازار صادراتی دانش بنیانها کند.
این دو نهاد مکلفند در راستای توانمندسازی رایزنان و نمایندگان اعزامی دروههای آموزشی مورد نیاز برای معرفی فرصتهای صادرات محصولات دانش بنیان را طراحی کرده و به صورت منظم برگزار کند.