به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مدیریت پسماند موضوعی است که به دنبال پیشرفت زندگی اجتماعی انسانها و افزایش تعاملات با محیطزیست شکل گرفت. ﻣﺤﻴﻂ ﺯﻳﺴﺖ مجموعهای ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺑﺰﺭگ ﻭ ﭘﻴﭽﻴﺪﻩ ﺍﺯ ﻋﻮﺍﻣﻞ ﮔﻮﻧﺎﮔﻮﻥ محسوب میشود ﻛﻪ ﺑﺮ ﺍﺛﺮ ﺭﻭﻧﺪ ﻭ ﺗﻜﺎﻣﻞ ﺗﺪﺭﻳﺠی ﻣﻮﺟﻮﺩﺍﺕ ﺯﻧﺪﻩ ﻭ ﺍﺟزﺍی ﺳﺎﺯﻧﺪﻩ ﺳﻄﺢ ﺯﻣﻴﻦ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﺁﻣﺪﻩ که در نتیجه ﺩﺭ فعالیتهای ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺗﺄﺛﻴﺮگذار است.
امروزه مدیریت پسماند یکی از ضروریترین محورهای توسعه پایدار محسوب میشود و مدیریت پسماند بهعنوان یکی از مهمترین دغدغههای جوامع بشری مطرح است. افزایش روزافزون حجم پسماندها از یکسو و تنوع و گوناگونی آنها از سویی دیگر بر پیچیدگی شرایط و نحوه جمعآوری و دفع آنها میافزاید.
در قانون جهش تولید دانشبنیان پیگیری و انجام موضوعات مختلف و مهمی از قبیل مدیریت پسماند در دستور کار قرار گرفته، در این قانون با کمک دانشبنیانها و خلاقها که رکنهای اصلی این قانون هستند، میتوان زیستبوم نوآوری و فناوری را در کشور توسعه داد.
بر همین اساس در یکی از آییننامههای این قانون آمده که سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور بهمنظور افزایش بهرهوری زنجیره مدیریت پسماند مکلف هستند بسترهای لازم جهت استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان و خلاق در کلیه بخشهای زنجیره مدیریت پسماند از تفکیک از مبدأ تا پردازش و تصفیه میانی، بازیافت یا تبادل به مواد با ارزشافزوده بالاتر، دفن بهداشتی و تولید انرژی از زباله را از طریق شهرداریها فراهم آورند و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نسبت به ایجاد شتابدهنده فناوریهای مدیریت پسماند در شهر منتخب اقدام کنند.