آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۳۸۶۰۲
رکوردشکنی محققان دانمارکی:

انتقال ۱.۸۴ پتابیت اطلاعات در ثانیه با یک کابل فیبر نوری

محققانی از دانمارک موفق به ساخت یک تراشه جدید شده‌اند که می‌تواند در هر ثانیه ۱.۸۶ پتابیت اطلاعات را انتقال دهد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو و به نقل از دیجیاتو، هیچ کاربری نیست که به دنبال افزایش سرعت اینترنت خود نباشد. حالا محققان تراشه کامپیوتری جدیدی ساخته‌اند که توانسته از طریق کابل فیبر نوری به نرخ انتقال ۱.۸۴ پتابیت اطلاعات در ثانیه دست یابد و از این حیث رکوردشکنی کند.

به گزارش New Scientist، این پروژه توسط گروهی از پژوهشگران دانشگاه فنی دانمارک در کپنهاگن انجام شده است. نرخ انتقال ۱.۸۴ پتابیتی معادل دانلود حدود ۲۳۰ میلیون تصویر در یک ثانیه است. این تراشه در واقع یک تراشه فوتونیک است که از دو یا چند قطعه فوتونیک ساخته شده که یک مدار کاربردی را به وجود می‌آورند.

این فناوری نور را شناسایی، تولید، منتقل و پردازش می‌کند تا جریان داده‌ها را به هزاران کانال مجزا تقسیم کند و همه آن‌ها را به‌صورت یک‌جا در مسیر ۷.۹ کیلومتری انتقال دهد.

محققان می‌گویند برای انجام این کار ابتدا داده‌ها را به ۳۷ قسمت تقسیم کردند و هر کدام را از یک هسته جداگانه از کابل فیبر نوری فرستادند. سپس هر کدام از این کانال‌ها به ۲۲۳ تکه داده تقسیم شدند که درون قطعات تکی از طیف الکترومغناطیسی وجود داشتند.

 

انتقال اطلاعات در رنگ‌های مختلف طیف نوری


این خروجی که به شکل شانه‌ای از شاخه‌های نوری با فاصله برابر در طیف‌های مختلف بود، به داده‌ها اجازه داد بدون ایجاد تداخل با یکدیگر، در رنگ‌های مختلف طیف نوری جابه‌جا شوند و ظرفیت هر هسته را به شکل قابل توجهی افزایش دهند.

در گذشته هم شاهد انتقال اطلاعات با حداکثر نرخ ۱۰.۶۶ پتابیت بر ثانیه بوده‌ایم، اما رکورد‌های قبلی با استفاده از تجهیزات ناکارآمد و نامناسب ثبت شده بود. این رکورد جدید، اما با استفاده از یک تراشه کامپیوتری تنها به ثبت رسیده است. با این روش هزینه‌های انرژی تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند و پهنای باند به شکل قابل توجهی افزایش می‌یابد.

توسعه این تراشه هنوز کامل نشده و به یک لیزر و دستگاه‌هایی برای رمزنگاری اطلاعات در هر جریان خروجی نیاز دارد. ولی رهبر این پژوهش مدعی است که این دو عنصر را می‌توان در خود تراشه قرار داد تا اندازه کل سیستم در حد یک جعبه کبریت باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار