به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نخستین همایش استانی جوانی جمعیت با عنوان "همت همگانی برای ایران جوان" در حالی از سوی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار شد که حضور حاضران از اصحاب خبر و رسانه تا خانوادههای دارای 4 فرزند و بالاتر در کنار مسئولان استان در این همایش بر شور و نشاط آن افزوده بود.
بخشی از شور و نشاط شور و نشاط این همایش به دلیل کودکانی بود که وسط سالن راه میرفتند و بدون توجه به دنیای اطراف خود، حرف میزدند و بازی میکردند.
در کنار این همایش میزهایی چیده شده بود که هر یک از کارشناسان سلامت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه مطالب آموزشی را برای حاضران ارائه میداد و غرفه سنجش قندخون و فشار خون نیز برپا بود.
عنوان همایش «همت همگانی برای ایرانی جوان» بود به همین خاطر از جمعی از خانوادهها که بیش از ۴ فرزند داشتند دعوت شده بود؛ آنها هم با کودکان خود به همایش آمده بودند تا اولاً اثبات کنند فرزند مانعی برای حضور مادر در جامعه نیست و ثانیاً نشان دهند کودک چقدر میتواند جامعه را با نشاط و جذاب کند.
محوریت همایش ضرورت تبیین جوانی جمعیت بود و مسئولان اقدامات و برنامهها و کارشناسان نظرات تخصصی خود را در این خصوص ارائه میدادند.
علوم پزشکی در رأس جوانی جمعیت / همه بخشها پای کارند
سید جواد پورنقی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در حاشیه این همایش در گفتگو با خبرنگار وبدا اظهار کرد: کشور پنجره طلایی افزایش جمعیت و کاهش درصد سالمندی را از دست داده اما سالهای نقرهای همچنان در دسترس هستند.
وی افزود: با برنامه ریزی مناسب میتوان جمعیت جوان را حفظ کرد اما برای رسیدن به این هدف میطلبد دستگاههای فرهنگی، خدمات رسان و رسانهها پای کار باشند.
دکتر پورنقی برگزاری همایشهایی از این نوع را در راستای فرهنگسازی دانست و گفت: پیش از این جشنواره هنر در مامایی نیز با استقبال هنرمندان برگزار شد لذا دانشگاه علوم پزشکی سعی دارد در راستای فرهنگ سازی فرزندآوری اقدام کند.
دکتر سید احیا سیدی، معاون فرهنگی و دانشجویی نیز در گفتگو با وبدا اظهار کرد: معاونت دانشجویی و فرهنگی در راستای کاهش سن ازدواج و فرزندآوری برنامه ویژه ای دارد که ایجاد خوابگاه متاهلی مهمترین آن است.
وی افزود: اداره مشاوره دانشگاه با برگزاری کارگاههای آموزشی و مشاورههای خصوصی سعی دارد در این راستا قدم بردارد.
دکتر سیدی از فعال شدن کانونهای فرهنگی در این راستا نیز خبر داد و گفت: ایجاد کانون ویژه برای جوانی جمعیت نیز در دست پیگیری است.
دکتر محمدرضا اکبری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در حاشیه همایش این باره به خبرنگار وبدا اظهار کرد: یک پنجره جمعیتی ۷ ساله را پیش رو داشتیم که با هم افزایی و تعامل بین دستگاهی میتوانیم از آن استفاده کنیم.
وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در سفر به خراسان شمالی در راستای اهمیت تغییر سیاستهای جمعیتی، افزود: حوزه بهداشت وظیفه مهمی در این راستا دارد لذا باید با اقدامات خود نرخ باروری و رشد جمعیت را ارتقا دهیم.
دکتر اکبری گفت: برای جوانی جمعیت در حوزه بهداشت اقدامات مناسبی از جمله آموزشهای متناسب انجام شده لذا معتقدیم اثرات آن را به زودی در رشد جمعیت خواهیم دید.
دکتر علی عفتیزاده، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در استدیو خبر این همایش حضور یافت و در این باره اظهار داشت: جوانی جمعیت یکی از ضروریات کشور است.
وی کاهش جمعیت را دارای ابعاد فرهنگی، پزشکی، قانونی و اقتصادی دانست و افزود: در راستای رفع مشکلات پزشکی، مرکز ناباروری سطح ۳ در بجنورد تجهیز شده و راه اندازی خواهد شد.
دکتر عفتی زاده خاطرنشان کرد: حدود ۲۰ درصد زوجها نابارور هستند که با مراکز درمان ناباروری این عدد بسیار کاهش پیدا میکند اما به صورت کلی افزایش سن احتمال باروری را کاهش خواهد داد به طوری که پس از سن ۴۵ سالگی این احتمال به صفر میل میکند.
وی به برنامههای معاونت درمان در راستای طرح جوانی جمعیت اشاره و اظهار داشت: 100 میلیارد ریال برای تجهیزات جدید مرکز درمان ناباروری استان هزینه شده است و به زودی شاهد ارائه خدمات سطح 3 در این مرکز هستیم.