کد خبر:۱۰۵۰۱۳۱
دهقانی در دانشگاه علم و صنعت:

دانشگاه‌ها برای پیشرفت کشور باید پژوهشگر تولید کنند / کاهش متقاضیان کنکور در رشته ریاضی در سال‌های اخیر

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: یک زمانی دانشگاه فارغ‌التحصیل تولید می‌کرد و الان برای پیشرفت کشور نیاز دارد که پژوهشگر تولید کند و امروز در فضایی هستیم که لزوما مستخدم تربیت کردن راهکار نیست.

دانشگاه‌ها برای پیشرفت کشور باید پژوهشگر تولید کنند / کاهش متقاضیان کنکور در رشته ریاضی در سال‌های اخیر

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو روح الله دهقانی فیروزآبادی عصر امروز در مراسم تجلیل از نام آوران پژوهشگران و فناوران نمونه دانشگاه علم و صنعت و افتتاح ناحیه نوآوری این دانشگاه افزود: دانشجویان جدید به رشته‌های فنی و مهندسی اقبال کمتری نشان می‌دهند. زمانی که بنده کنکور دادم یادم هست که ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر در رشته مهندسی بعد رشته تجربی و بعد از آن رشته علوم انسانی شرکت می‌کردند.


وی گفت: آماری که الان داریم نشان می‌دهد که اول رشته تجربی متقاضی دارد، بعد علوم انسانی و بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار نفر در رشته‌های علوم مهندسی کنکور می‌دهند. یعنی جامعه انتخاب ما یک هشتم تا یک دهم شده است و از طرفی اولویت انتخاب ما از لیگ دسته یک به لیگ دسته سه نزول پیدا کرده است.

دهقانی افزود: این در حالی است که کشور از نظر فناوری تولید و محصول نوآوری فناوری واقعاً در حال پیشرفت است و عموم اتفاقاتی که در پیشرفت‌های نوآورانه و فناورانه کشور می‌افتد مربوط به موضوعات و رشته‌های مهندسی است؛ از طرفی معتقدم مدیران خوب ما کسانی هستند که فارغ التحصیل مهندسی هستند.


وی با بیان این که در دنیا اندیشکده‌ها بستر اندیشه اند گفت: در اندیشکده‌ها آموزش اندیشیدن می‌دهند و از آموزش اندیشیدن اندیشمند پرورش می‌دهند و از پژوهش روی اندیشه‌ها، نظریه استخراج می‌کنند و فرضیه‌ها خوراک شکل گرفتن علم است.

دهقانی ادامه داد: مرکز تولید، دانشگاه است و دانشگاه بستر علم است. در دانشگاه‌ها آموزش علم را انجام می‌دهیم و با آموزش علم، عالم پرورش می‌دهیم. در علم پژوهش می‌کنیم و از پژوهش کردن در علم، علم تولید می‌شود که شکل خروجی آن مقاله و پایان نامه است.

وی گفت: وزارت آمورش عالی بسیاری از کشور‌های پیشرفته دنیا به اسم وزارت آموزش و پژوهش است. مدیریت فرایند آموزش و پژوهش با این وزارت‌خانه است.


معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به نقش دانشگاه گفت: یک زمانی دانشگاه فارغ‌التحصیل تولید می‌کرد و الان برای پیشرفت کشور نیاز دارد که پژوهشگر تولید کند و الان در فضایی هستیم که لزوما مستخدم تربیت کردن راهکار نیست.


وی یادآور شد: الان باید بتوانیم کسی را تربیت کنیم کا بتواند کارآفرین باشد. امروز دانشگاه باید مولد نیروی انسانی باشد که آن نیروی انسانی علاوه بر اینکه برای خود کارآفرینی می‌کند، برای افراد دیگر نیز اشتعالزایی کند و به دانشگاهی تبدیل شود که کارآفرین یا کارفرما تربیت کند.

دهقانی تصریح کرد: دانشگاه علم و صنعت دو ویژگی بارز دارد. این دانشگاه علاوه بر داشتن اساتید و دانشجویان متخصص در حوزه فناوری و صنعت، دانشگاهِ مدیر پرور نیز است. تمام تلاش خود را می‌کنم که در این دوره، معاونت علمی در زیرساخت و خروجی سرآمد کشور باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار