به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته گذشته اخبار فراوانی از جنس آموزش و فناوری در دانشگاهها منتشر شد که برای دانشجویان حائز اهمیت بود. برای مرور برخی از این اخبار با ما همراه باشید.
به نقل از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در خصوص حوادث رخ داده از ابتدای نیمسال جاری در دانشگاه به دعوت بسیاری از اقشار مختلف و دغدغهمند دانشگاه مقرر شد توضیحات مختصری از روند پیگیریها و مدیریت این رخداد توسط دانشگاه به اطلاع عموم دانشگاهیان رسانده شود. اگرچه پیشنهاد جدی بر این است در آینده نزدیک در جلسهای حضوری با دعوت عموم خانواده دانشگاه به تبیین دقیق این موارد پرداخته شود.
سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در نشست آموزشی معاونان اداری و مالی واحدهای دانشگاه تهران که با حضور ابراهیم نامداری مدیرکل دیوان محاسبات استان تهران در تالار شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: ارزش تلاش برای قانونمداری در یک دستگاه در حالی دوچندان میشود که مدیران آن دستگاه، در عین حال شجاعترین مدیران در تصمیمگیری هم باشند. دانشگاه کارآفرین دانشگاهی است که مدیرانش تصمیمات جسورانه و مبتنی بر ریسک میگیرند؛ ریسکی معقول در ایجاد انعطاف در قانون مبتنی بر ظرفیتهای آن و نه به معنای شکستن قانون.
وزیر علوم با ابلاغ بخشنامهای، رؤسای دانشگاهها، پژوهشگاهها، سازمانها و مراکز آموزش عالی تابعه وزارت علوم را ملزم کرد حداکثر ظرف ۱۵ روز به درخواستها، شکایات و اعتراضات پاسخ دهند.
مشاور عالی سازمان سنجش گفت: مهلت ثبتنام تکمیل ظرفیت بر اساس سوابق تحصیلی کنکور سراسری ۱۴۰۱، ۱۲ دی ماه به پایان رسید و در مجموع ۸۰ هزار نفر ثبت نام کردند.
پذیرش برای ظرفیتهای خالی مانده رشته محلهایی که در مرحله پذیرش با سوابق تحصیلی سراسری سال ۱۴۰۱ تکمیل نشده بر اساس سوابق تحصیلی یعنی معدل دیپلم صورت میگیرد.
کمره ای، معاون آموزشی دانشگاه تهران در خصوص افزایش شهریه دانشجویان گفت: تصمیم دانشگاه مبنی بر افزایش شهریه دانشجویان با اطلاع از وضعیت اقتصادی دانشجویان و خانوادههای آنها است.
سید محمد مرندی، معاون بینالملل دانشگاه تهران در مراسم گردهمایی دانشجویان افغانستانی دانشگاه تهران که در محل باشگاه دانشجویان برگزار شد، گفت: بر این باور هستیم که دانشجویان افغانستانی از دانشجویان تیزهوش، پرتلاش و با اخلاق هستند و همیشه خاطرات خوشی از دانشجویان کشور افغانستان داشتیم. مطمئن هستم که شما دانشجویان افغانستانی هم برای کشور افغانستان و هم برای جمهوری اسلامی ایران که کشور شما نیز است بهترین تلاشها را انجام میدهید و مفید خواهید بود.
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان یکی از حامیان برگزاری بیست و چهارمین کنگره بینالمللی پژوهشگاه ابنسینا است که با عنوان نگاهی جامع بر ناباروری؛ از تشخیص تا تولد نوزاد سالم برگزار میشود.
قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت یکی از موضوعاتی است که به شکل منسجم و هدفمند در دستگاههای مختلف ذیربط در حال پیگیری و اجرایی شدن است. یکی از روشهای مطمئن و قابل قبول برای رسیدن به این هدف نیز درمان ناباروری و کمک به زوجینی است که با این مشکل روبرو هستند. شناسایی عوامل بروز و استفاده از فناوریهای نوین در درمان این بیماری از جمله اثرگذارترین راهها برای کاهش ناباروریهای ناخواسته در دنیا است.
بسیاری از سازمانهای فضایی امیدوارند که در دهههای آینده، انسانها را به مریخ ببرند تا در سیاره سرخ اقامت کنند. این ماموریتهای با سرنشین، به مقادیر قابلاعتماد و قابلتوجهی انرژی نیاز دارند تا [انسانها]بتوانند انرژی لازم برای حیات خود را در این سیاره غیرقابل سکونت تامین کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه یک چهارم دانش بنیانها در عرصه سلامت فعال هستند، گفت: با فعالیت دانش بنیانها حدود ۱.۸ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی اتفاق افتاده است.
ناصر باقریمقدم؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان کشور نیز که به صورت مجازی در این گردهمایی حضور داشت، با اشاره به لزوم برگزاری نشستها همافزایی با جامعۀ نخبگانی، گفت: شناسایی مستعدان و توانمندسازی و در نهایت زمینهسازی برای اثربخشی ایشان در جامعه، از مهمترین اهداف بنیاد ملی نخبگان است.