کد خبر:۱۰۷۲۸۹
همایش «تاریخ تمدن و فرهنگ جنوب استان کرمان» در دانشگاه آزاد کهنوج برگزار شد
همزمان با هفته پژوهش، همایش علمی «تاریخ تمدن و فرهنگ جنوب استان کرمان» روز گذشته با حضور جمعی از مسئولان نهادها و ادارات، استادان و دانشجویان در دانشگاه آزاد کهنوج برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، دکتر جوانمرد، رئیس دانشگاه آزاد کهنوج در همایش علمی «تاریخ تمدن و فرهنگ جنوب استان کرمان» در اين دانشگاه گفت: آنچه امروز کشور ما را به پیشرفت رسانده است، فعالیت های پژوهشی در زمینه های گوناگون و فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی ماست.
وی ضمن تاکید بر افزايش فعالیت های پژوهشی افزود: پژوهش محوری یک اصل است که باید مورد توجه همه استادان و دانشجویان قرار گیرد و زمانی به پیشرفت و تعالی خواهیم رسید که در این راستا به بالندگی رسیده باشیم.
جوانمرد در ادامه پیرامون همایش «تاریخ تمدن و فرهنگ جنوب استان كرمان» بیان داشت: تمدن و تجدد دو امر جدا از هم هستند و تمدن با توسعه همراه است؛ تمدن یک علم بومی با فرهنگ و رسومات است، كه ما را به توسعه همه جانبه و رشد ما را به تجدد می رساند و آنچه مهم است اینکه الگو پذیری ما نباید غربی باشد.
نادر علیدادی سلیمانی، مدیر میراث فرهنگی جنوب استان كرمان نيز در این همایش بیان داشت: جنوب شرق کشور در مقایسه با سایر نقاط ایران کمتر مورد تحقیق و پژوهش توجه قرار گرفته است، اما خوشبختانه طی چند سال اخیر کاوش های چشمگیری در منطقه جنوب شروع شده که بسیار ارزنده و حائز اهمیت است و نشان از تمدن چندین هزار ساله این منطقه دارد.
وي ادامه داد: این تمدن مربوط به 5000 سال پیش (اندکی پیش از تمدن بین النهرین) است و به این طریق به عنوان کهنترین تمدن شرق شناخته میشود که در دشت خوش آب و هوا و حاصلخیز هلیل رود سکنی داشته اند.
سلیمانی افزود: نتایج کاوش های چند سال اخير نشان از فرهنگ و تمدن غنی در این منطقه بوده است و وسایل به دست آمده از این تمدن تا به امروز بیشتر شامل ظروف سفالی و سنگی، قطعات سنگ صابون و گاه وسایل مفرغی میشود.
مدیر میراث فرهنگی جنوب استان كرمان گفت: اهم صنعت منطقه همان کنده کاری روی سنگ صابونی است که دارای ظرافت خاص است و موارد کاربردی و زیبایی شناختی را در بر میگیرد و در روی این قطعات تصاویری از قبیل انسان، بز و گوسفند، نخل، مار و عقرب وجود دارد که البته تصاویر مار و عقرب معمولتر است.
وي در پايان تصريح كرد: آنچه قطعات سنگ صابونی این منطقه را از سایر مناطق و تمدن های دیگر جدا میکند، چشم درخشان و مرصع کاری روی قطعات است./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.