تامین زیرساخت مهمترین مطالبه در مناطق تقاضامحور توسعه صنایع است
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علی رسولیان، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در نشست هم اندیشی بررسی مشکلات شهرکهای صنعتی ساوه اظهار کرد: دولت ۹ درصد منابع مورد نیاز تامین زیرساختها را در اختیار شرکت شهرکهای صنعتی قرار میدهد و مابقی توسط شرکت شهرکها تامین میشود.
رسولیان با بیان اینکه اینکه تامین زیرساخت مهمترین مطالبه در مناطق تقاضامحور توسعه صنایع است، اظهار کرد: در سال گذشته ۵۳۰ میلیارد تومان برای تامین زیرساختهای شهرکهای صنعتی استان مرکزی هزینه شده که رشد ۸۰ درصدی نسبت به مدت مشابه داشته است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به اینکه هزینه تامین زیرساختها به شدت افزایش پیدا کرده است، گفت: در سال گذشته قریب به ۱۲ هزار میلیارد تومان هزینه زیرساخت در کشور تامین شده در حالی که این میزان در پایان سال ۱۳۹۹ حدود ۳۷۰۰ میلیارد تومان بوده و رشد قابل توجهی تا حدود سه برابر صورت گرفته است.
محمد سبزی، نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ساوه قطب صنعت کشور است، گفت: تامین مسکن راهکار اصلی برای تامین نیروی کار در بزرگترین شهر صنعتی کشور است.
سبزی گفت: کمبود نیروی کار مهمترین چالش پیش روی شهرستان ساوه و قطب صنعت کشور است و توسعه صنایع موجب شده تا نرخ بیکاری در این منطقه منفی شود.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ساوه بیشترین اراضی ملی را در کشور دارد و اگر این اراضی به صورت رایگان برای ساخت مسکن در اختیار صاحبان صنایع قرار گیرد، کارفرمایان حاضرند از طریق سرمایه گذاری و مشارکت کارگران البته منوط به اعطای تسهیلات از سوی دولت برای کارگران مسکن مورد نیاز را احداث کنند.
وی ادامه داد: موضوع مسکن از سوی مجلس در قالب طرح جهش تولید مسکن مشخص شده و وقتی صاحبان صنایع آمادگی برای احداث مسکن جامعه کارگری دارند تعلل وزارت راه و شهرسازی برای واگذاری زمین توجیهی ندارد. حدود یک سال است که این مطالبه در فاز اجرایی قرار نمیگیرد.
وی در خصوص مواجهه ساوه و زرندیه با تنش آبی گفت: برای تامین آب مورد صنایع باید از پساب تولیدی صنایع برای استفاده کرد. ظرفیت تولید پساب در تصفیه خانه ساوه حدود ۸۰۰ لیتر بر ثانیه است و با توجه به تنش آبی بهرهمندی از پساب یک نیاز اساسی است.
حجتالاسلام سبزی افزود: سد الغدیر در شرایط فعلی با حدود ۳۵ میلیون متر مکعب آب قابل توزیع در وضعیت نامطلوبی از نظر ذخیره منابع آبی قرار دارد و حتی برای مصارف شرب با مشکل مواجه خواهیم شد که لازم است از پساب برای مصرف صنایع و درختان غیرمثمر استفاده کرد.