به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
سامانه درگاه جامع فرهنگی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور به منظور ساماندهی، انسجام بخشی و پایش مستمر فرایندهای فرهنگی مختلف در سطح دانشگاهها، طراحی و راهاندازی شده است.
سامانه درگاه جامع فرهنگی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشوربه منظور ساماندهی، انسجام بخشی و پایش مستمر فرایندهای فرهنگی مختلف در سطح دانشگاهها، طراحی و راهاندازی شده است.این سامانه ضمن وحدت بخشی به رویه ها، اسباب آن را فراهم میآورد تا هاب اطلاعات فرهنگی دانشگاهها شکل بگیرد و از این طریق زمینه مدیریت فرهنگی اطلاعاتمحور، در تمام حوزههای ذیربط فراهم شود.
از دیگر مزایای این درگاه یکپارچه میتوان به دسترسی سهلالوصول به کارنامه فرهنگی دانشجویان اساتید و دانشگاهها اشاره کرد که میتواند قابلیت امتیازدهی و مقایسه فرهنگی میان دانشگاهها را فراهم کند و زمینه ساز رقابت و پویایی فرهنگی شود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: دانشجویان در آینده علاوه بر کارنامه علمی کارنامه مهارتی و فرنامه فرهنگی نیز دریافت میکنند.
محمد علی زلفی گل، وزیر علوم گفت: کار بسیار بزرگی انجام شده است، برای به کار گیری آینده دانش آموختگان دانشگاهی علاوه بر کارنامه علمی، کارنامه مهارتی که دانشگاه جامع علمی کاربردی برای آن برنامه ریزی میکند نیز تهیه میشود تا دانشجویان در کنار تحصیل یک یا چند مهارت بیاموزند.
وی ادامه داد: رونمایی از سامانه فرهنگی، امکان رصد فعالیت فرهنگی دانشگاهها و شکل دادن فرهنگنامه دانشگاه و دانشجو را تحت عنوان «فرنامه» دانشگاه و فرنامه دانشجو فراهم کرده است.
وزیر علوم افزود: دانشجویانی که فعالیت فرهنگی داشته باشتد میتوانند فرنامه خود را از دانشگاه به صورت مستند دریافت کنند که بحث فرهنگی دانشجویان در آینده کاری آنها مهم است برای ما هم فعالیت فرهنگی دانشجو بسیار مهم است. دانشجو ۳۰ ساعت برنامه علمی داشته و حدود ۸۵ ساعت اوقات فراغت دارد که دانشگاهها مکلف هستند برای آن برنامه ریزی کرده و شرایطی ایجاد کنند تا دانشجویان در فعالیت فرهنگی مورد علاقه خود شرکت کنند.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: سهم دانشگاهها در ورزش باید افزایش یابد و با همکاری فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی، لیگهای سراسری را در سال جاری به ۷ رشته افزایش خواهیم داد.
داداش پور گفت: از تمام تلاشهای فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی برای فراهم سازی شرایط اعزام این دانشجویان و همچنین ایجاد شرایط به منظور کسب موفقیت بینهایت سپاسگزارم.
رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: یونیورسیاد بعد از المپیک بزرگترین رویداد ورزشی است بنابراین مدال آوردن در این مسابقات از اهمیت بالایی برخوردار است و نام این مدال آوران در خاطرهها باقی میماند.
رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار کرد: دوران کرونا فضاهای دانشگاهی را با رخوت مواجه کرده بود. بهمنظور بازگرداندن پویایی به فضای دانشگاهها از سال گذشته اقدامات بسیاری در حوزهی ورزش دانشگاهی انجام دادیم که ازجملهی آنها میتوانیم به برگزاری ۵ المپیاد «قهرمانی، همگانی، بینالملل، شاهد و ایثارگر و ورزش ساحلی» اشاره کنیم.
وی با بیان اینکه رویدادهای ورزشی، فرصتی است برای دانشجویان تا بتوانند به وسیله ورزشهای سالم و مفرح، به سمت فضایی نشاط آور و پرتحرک حرکت کنند؛ اظهار کرد: تمام تلاش ما این است که پویایی ورزش به حوزه دانشگاهی ورود یابد.
رئیس دانشگاه شریف گفت: در حال حاضر حدود ۴۰ درصد کمبود خوابگاه متاهلی داریم و با توجه به اینکه تعداد دانشجویان متاهل دانشگاه شریف رو به افزایش است، تعداد خوابگاهها کفایت نمیکند.
رسول جلیلی، رئیس دانشگاه شریف ، با اشاره به بازسازی و آماده سازی خوابگاههای این دانشگاه در ایام تابستان گفت: خوابگاههای دانشگاه شریف سال گذشته بعد از کرونا بازسازی شد و ظرف یک سال گذشته استهلاکی ایجاد شده که باید در دوماه باقی مانده از تابستان آماده سازی شود.
وی افزود: در مجموع دانشگاه شریف هم در بخش دانشجویان مجرد و هم متاهل با کمبود خوابگاه مواجه است و باید در شان یک دانشگاه خوب کشور به دانشجویان ارائه دهیم.
جلیلی با بیان اینکه هیچ دانشجوی متاهلی نباید بدون خوابگاه باشد، تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۴۰ درصد کمبود خوابگاه متاهلی داریم و تعداد دانشجویان متاهل دانشگاه شریف رو به افزایش است و تعداد خوابگاهها کفایت نمیکند.