جای خالی جوانان در مدیریت خراسان شمالی/ اینجا هنوز جوانگرایی معنا ندارد!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ با حمله رژیم بعث عراق به مرزهای ایران، ترس کل کشور را فرا گرفته بود؛ مسئولان کشوری هنوز نتوانسته بودند شرایط را برای دفاع از کشور مهیا کنند؛ ارتش وضعیت فعال و مناسبی نداشت و نیروی ساماندهی شده برای مقابله با عراق نبود.
اما در این میان مردم معادلات را بر هم زدند؛ در شرایطی که صدام تصمیم داشت سه روزه مرکز کشور را نیز تصاحب کند، مردم ایستادگی کرده و اجازه ندادند این هدف شوم محقق شود.
با گذشت مدتی از جنگ و ساماندهی فضا، بسیج و سپاه و ارتش برای مقابله با دشمن همراستا شدند؛ جبهه نبرد قدرت گرفت و زمین های غصب شده بازپس گرفته شد.
در این بین نباید فراموش کرد که عموم فرماندهان جنگ ایران، جوانانی زیر 30 سال بودند؛ جوانانی که نه تجربه جنگ داشتند و نه چندین پست مدیریتی را تصاحب کرده بودند اما با نیروی خلاق جوانی خود دشمن را زمین گیر کردند.
پس از گذشت حدود 40 سال از جنگ سخت، وارد جنگ نرم شدیم؛ جنگی در حوزه های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی که مقابله با آن نه در مرزها، بلکه در ادارات دولتی محقق می شود؛ امروزه ادارات و دستگاه ها محل نبرد هستند؛ نبردی که باید خدمات رسانی به مردم را افزایش دهد و مقابل حملات فرهنگی دشمن بایستد.
جوان گرایی در مدیریت دولتی یکی از مهم ترین خواسته های مردم پیش از انتخابات بود که دولت سیزدهم با همین رویکرد پا به عرصه گذاشت؛ در سطح کلان ملی نیز نیروهای جوان متعددی در پست های حساس و کلیدی تکیه زدند که می توان گفت نمره قابل قبولی در حوزه اختیارات خود گرفته اند.
باسابقه بودن علت انتصاب فرماندار مانه
اما تاکنون خراسان شمالی از این قضیه مستثنی بوده است؛ استانی محروم که نیازمند کار جهادی، پر شتاب، با انگیزه فراوان و فکر خلاق جوانان دارد اما جوانان نتوانسته اند وارد فضای مدیریت استان شوند.
طی روزهای گذشته منوچهر یوسفی به عنوان فرماندار شهرستان تازه تاسیس مانه منصوب شد؛ فردی بازنشسته که دوباره پا به عرصه خدمت گذاشته است.
محمدرضا حسین نژاد، استاندار خراسان شمالی در جلسه معارفه وی گفت: برای انتصاب فرماندار دنبال فردی بومی بودیم که منوچهر یوسفی هم رزمنده، جانباز و با سابقه کار بالا است که می تواند برای شهرستان مانه هم دنبال ساختار و ایجاد مجتمع اداری باشد و هم دلسوزانه پیگیر حل مشکلات مردم منطقه باشد .
وی افزود: بدون شک فرماندار جدید فردی کارآزموده است.
این انتصاب با انتقادات فراوانی مواجه شد؛ عموم فعالان فضای مجازی توقع داشتند برای شهرستان مانه یک جوان بر سر کار بیاید تا بتواند با روحیه دوندگی خود، عقب ماندگی های این شهرستان را جبران کند اما این اتفاق رقم نخورد.
پیش از این در انتصاب فرماندار بجنورد نیز چنین موضوعی وجود داشت؛ محمدباقر باقرپور در شرایطی مسئولیت را پذیرفته که طی چند ماه آینده 35 سال خدمت وی به پایان می رسد و عملا وارد فضای بازنشستگی خواهد شد. در فرمانداری های شیروان و اسفراین نیز وضعیت های مشابهی به چشم می خورد و افراد با سابقه بالا به عنوان فرماندار منصوب شده اند.
استاندار خراسان شمالی نیز که با نامه پیشنهادی نمایندگان خراسان شمالی به وزیر کشور به این جایگاه رسید، 58 ساله بوده و جزو افراد با سابقه بالا محسوب می شود.
به نظر می رسد تفکر میدان دادن به جوانان در مجموعه خراسان شمالی وجود ندارد؛ جوانان این دیار همچنان باید در صف افراد باتجربه و مسن بایستند و منتظر باشند تا روزی بتوانند نظرات خود را برای توسعه استان اجرایی کنند.