به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، غلامرضا خواجه سروی در دومین اجلاس نمایندگان وزارت علوم در هیأتهای نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاههای سراسر کشور که در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس اسناد بالادستی هدف دانشگاه کار سیاسی حرفهای نیست؛ بلکه آموزش است.
وی با بیان اینکه دانشگاهها نباید به باشگاه احزاب سیاسی تبدیل شوند، تصریح کرد: هیئتهای نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاهیان باید جریان سیاست در دانشگاه را هدایت کنند و نقش ستاد هدایت را داشته باشند.
خواجه سروی خاطر نشان کرد: هیئتهای نظارت باید با پیشبینی و تحلیل، زمینههای ایجاد اختلال در نظام آموزش عالی را رصد کنند.
وی با تأکید بر اینکه هیئت سه نفره نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاهیان قلب مسائل سیاسی دانشگاهها است، افزود: دانشگاهیان باید مبلغ مشارکت سیاسی و افزایش دهنده مشارکت سیاسی در جامعه شوند.
نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیات نظارت بر تشکلهای اسلامی، مشارکت سیاسی را امری بسیار مهم دانست و بیان کرد: این مشارکت اگرچه هم دارای کیفیت و هم کمیت است، ولی آنچه در دنیا مطرح و روی آن توجه است کمیت آن میباشد.
وی به کنشگری مناسب گروههای مرجع در جامعه اشاره کرد و افزود: نگاه جامعه تاکنون به مدرسه، دانشگاه و جمع فرهیخته و درس خوانده نگاهی همواره مثبت است. خوشبختانه هنوز نیز به عنوان یک گروه مرجع مدنظر هستند و ما باید از این نگاه استفاده کرده چرا که این جمع فرهیخته در اختیار ماست.
رئیس امور آموزش سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: نگاه نظام جمهوری اسلامی ایران آن است که مشکل دانشگاهها باید توسط خود دانشگاهها حل شود. یعنی این جمع، جمعی فرهیخته و دارای بلوغ است که میتواند این تشکیلات را اداره کند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، خواجهسروی در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاد تدوین تقویم فعالیت سیاسی در دانشگاهها را ارائه و بر همراهی با تشکلهای اسلامی تأکید کرد.
وی همچنین همافزایی را بسیار مهم تلقی کرد و افزود: اعتقاد دارم در دانشگاه، مسئول نهاد مقام معظم رهبری، ریاست دانشگاه و نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری میتوانند با هم قدرت همافزایی را تشکیل دهند و مشکلات را حل کنند.