به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حوزه آموزش و پژوهش در هفتهای که گذشت با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست «تحلیل وضعیت پویانمایی در ایران؛ مشکلات و راهکارها» که با حضور صاحبنظران و فعالان عرصه پویانمایی همچنین سازمانهای فعال در حوزه انیمیشن کشور برگزار شد با بیان این مطلب گفت: تولید سند راهبری و راهبری در موضوع انیمیشن کشور، میتواند همانند یک نخ تسبیح، موضوعات متنوع مرتبط با این هنر- صنعت را در یک ساختار، سیاستگذاری کند.
مهدی صفارینیا در توضیح روند پیگیریهای صورت گرفته و نحوه ادامه فعالیت کارخانه نوآوری آزادی اظهار داشت: براساس قرارداد منعقده بین پارک فناوری پردیس و بهرهبردار کارخانه آما، کارخانه نوآوری آزادی در سال ۱۳۹۷ به عنوان یکی از شعب پارک فناوری پردیس و نخستین کارخانه نوآوری کشور ایجاد شد.
طبق الگوی طرحریزی شده، امکان استقرار هشت شتابدهنده نوآوری و فضای کار اشتراکی در کارخانه فراهم شد که به مرور شتابدهندههای نوآوری کارا، همآوا، ویکست، دیجی نکست، هفت و هشت، پلنت، علیبابا و هنام فارمد در کارخانه مستقر شدند و در حال حاضر حدود دو هزار نفر در این مراکز به صورت تمام وقت و نیمهوقت فعالیت دارند. تمامی این مراکز از تسهیلات مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای بازسازی یا مدیریت شتابدهندههای خود و مزایا و معافیتهای پارک فناوری پردیس نیز بهره بردهاند.
باقریفرد با اشاره به اینکه بحث فناوریها در علوم پایه باید از طریق اعضای هیات علمی پیگیری شود، افزود: در مسیر جذب و ارتقای اعضای هیات علمی باید به حوزه فناوری و پژوهش و مشارکت فعال اساتید در این زمینه توجه شود.
وی بیان کرد: آموزش های ارائه شده و ساماندهی رشتهها باید براساس نیاز کشور انجام شود و آیین نامهها هم بر حسب شرایط مورد بازنگری قرار گیرد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: بیش از هزار نفر از بهترینهای حوزه علوم پایه در ۸۰ گروه بورد حضور دارند که لازم است برخی تعهدات در علوم پایه بر اساس نیاز مورد بازنگری قرار بگیرد.
رئیس صندوقر نوآوری شکوفایی با طرح این سؤال که آیا واقعاً توانستهایم پارک نوآور داشته باشیم، افزود: همچنان برخی پارکهای علم و فناوری دنبال دریافت تسهیلات و زمین هستند و نتوانستهاند همپای دیگر اجزای اکوسیستم نوآوری رشد کنند و متأسفانه مهمترین کارکرد پارکهای علم و فناوری که بحث راهنمایی و هدایت است در پارکهای علم و فناوری بهصورت کامل به وقوع نپیوسته است و به همین علت در بسیاری از زمینهها دچار مشکل هستیم.
خیاطیان با تأکید بر این که در صندوق نوآوری و فناوری و شکوفایی متوجه شدهایم که دیگر نمیتوانیم به بودجههای دولتی اکتفا کنیم زیرا دولت و شرکتهای دانشبنیان هر دو رشد کردهاند، تاکید کرد: ساماندهی موضوع مالیات بر اساس تأکید شخص رئیسجمهور شامل شرکتهای دانشبنیان که در قانون آمده است، نمیشود و امیدواریم این موضوع در تدوین قانون نیز لحاظ شود.
وی با اشاره به اینکه جهتگیریها در صندوق نوآوری و فناوری و شکوفایی به سمت روشهای دیگر جذب بودجه و اعتبارات است، تصریح کرد: عوامل کششی خارجی با ایجاد انگیزههای متعدد در حال جذب نخبگان کشور هستند ولی در این زمینه تجربههای موفقی وجود دارد که نشان داده است که اگر منسجم و با برنامه عمل کنیم میتوانیم مانع مهاجرت نخبگان شویم و حتی میتوانیم شاهد مهاجرت معکوس باشیم.