به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام ابراهیم حمیدی در نشست تعاملی شورای قضائی با حضور نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان و جمعی از مقامات قضائی گفت: افرادی که در کار قضایی و قضاوت کردن میان مردم مشغول هستند بیش از سایر اقشار به تضرع و انابه به درگاه خداوند و استمداد از وی نیاز دارند.
او افزود: طمع شیطان بیشتر به افرادی است که کارهای حساستری در جامعه انجام میدهند و هدف وی، سقوط انسان است همانگونه که در قرآن نیز آمده فبعزتک لاغوینهم اجمعین... الا عبادک منهم المخلصین و شیطان گفته است به عزت و جلال تو قسم که همهی مردم را گمراه میکنم مگر بندگان مخلص تو را، لذا هر چه کار و مسئولیت انسان خطیرتر باشد وسوسههای شیطانی نیز بیشتر است.
او نیروهای دستگاه قضایی استان را از نظر اخلاقی افرادی شایسته و از نظر علمی نیز در سطوح بالا دانست و بیان کرد: بیش از ۶٠٠ هزار پرونده با تلاش همکاران قضایی استان در سال گذشته رسیدگی و مختومه گردیده که حاکی از تلاش آنان در ساعات اداری و غیر اداری و حتی روزهای تعطیل است و البته این آمار بدان معنا نیست که ۶٠٠ هزار جرم و یا اختلاف حقوقی در جامعه رخ داده، چرا که اگر آمار یکتای پروندهها را در نظر بگیریم حدود ٢٨٠ هزار پرونده میباشند، اما به هر جهت پرونده در دادسرا، محاکم و یا دادگاه تجدید نظر به گردش در آمده و در مراحل مختلف مورد رسیدگی قرار گرفته است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان پیشانی دستگاه قضایی در پروندههای کیفری را دادسراها دانست و تصریح کرد: مراجعه اولیه مردم به دادسراها است و با توجه به اینکه ابتدای تشکیل پرونده اختلاف بسیار شدید است لذا نزاعها و درگیریهای طرفین در دادسراها صورت میگیرد و به تدریج کارهای پرونده انجام و طرفین به آرامش بیشتری میرسند و بعد به دادگاه میرود لذا شرایط رسیدگی به پروندهها در دادسراها با سایر مراجع قضایی قابل مقایسه نیست و بسیار دشوار است.
او با تبیین برنامه عملیاتی سال ١۴٠٣ دادگستری استان کرمان خاطر نشان کرد: برای سال جاری ٨ هدف با جزئیات و برنامههای بیشتری تدوین شده است که ۴ برنامه مهم آن در حوزه دادسراها است و ضرورت دارد کلیه بخشهای دستگاه قضایی استان با مشارکت و همکاری یکدیگر در راستای اجرای دقیق و کامل این برنامهها حرکت کنند.
حمیدی با اشاره به لزوم توجه ویژه به پروندههای معوقهای که مدت زمان زیادی ماندهاند و از پیچیدگیهایی برخوردار هستند، کثیرالشاکیاند و یا افکار عمومی تمرکز بیشتری بر روی آنها دارد اظهار داشت: این پروندها باید همواره در رصد قضات باشند تا با کاهش موجودی پروندهها و رفع اطاله دادرسی مواجه باشیم.