به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سعید جلیلی: مهمترین دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب، رمضان امسال در یک فضای گرم و صمیمی برگزار شد. در این دیدار نمایندگان تشکلهای دانشجویی به بیان دیدگاه و سخنرانی پرداختند. پس از آن هم رهبر انقلاب نکاتی مهم را خطاب به جامعه دانشجویی و دانشگاهی کشور بهویژه تشکلهای دانشجویی، متذکر شدند.
به همین جهت در قسمت ۴۵ برنامه شانزده آذر، میزبان نمایندگان تشکلهای دانشجویی بودیم تا پیرامون متن قرائت شده از طرف آنها و حواشی دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب گفتگویی تحلیلی داشته باشیم. در این قسمت از برنامه آقای پوریا عصار، نماینده بسیج دانشجویی در دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب و مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) همراه ما بودند.
مسائل باید به صحن دانشگاه آورده شود
عصار در ابتدا گفت: بسیج دانشجویی پرتعدادترین و فعالترین تشکل دانشجویی در کشور است و برنامههای مختلفی از سوی این تشکل در سراسر کشور انجام شده است. وی همچنین به تقدیر رهبر انقلاب از برپایی تریبونهای آزاد اشاره کرد.
وی در ادامه به بحث نظام فکری اشاره کرد و گفت: هر ساله دورههای کشوری بسیاری برگزار میشود. باید به اسلامیسازی دروس و بازمهندسی سرفصلهای درسی توجه ویژهای بشود و در قالب شعار و حرف انتزاعی باقی نماند.
وی ادامه داد: مسائل کشور و حاکمیت باید در یک شورای عالی پژوهشی جمع شود و در صحن دانشگاهی که به آن مربوط است آورده شود. اگر این چالاکسازی انجام شود تحول رو به جلویی صورت میگیرد.
عصار گفت: باید به صحن دانشگاه اعتماد شود و آن را در چرخه سیاستگذاری کشور دخیل کنیم. موضوع پایاننامهها باید مسائل کشور باشد. برنامههای حاکمیت مانند برنامه هفتم توسعه باید در صحن دانشگاه مورد نقد و بررسی قرار بگیرد.
هدف از درخواست اعزام دانشجویان به فلسطین اعلام آمادگی بود نه بیان راهکار
مسئول بسیج امام صادق(ع) گفت: در فضای رسانه فقط به ۱ دقیقه پایانی از ۱۱ دقیقه صحبت من توجه شد. قبل از آن، مطالبه اصلی و راهکار ما قطع شریانهای حیاتی رژیم بود. قدم اول در این راستا هم بحث دیپلماسی است.
وی گفت: نهادهای دیپلماسی عمومی زیادی هست، مانند سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کمیته حمایت از مردم فلسطین و... که قانون کشور ماست و برای آن بودجه داریم اما اصلا کسی نمیداند آنها وجود دارند. حتی دستگاه سیاست خارجی ما مثل روزهای اول(طوفان الاقصی) فعال نیست.
عصار افزود: همین الان شرکتهای وابسته به آمریکا و اسرائیل حتی در کشور و سر سفره ما حاضر هستند اما اتفاق محکمی از سوی دولت صورت نمیگیرد. ما به کسانی که فضای حاکمیت ما را به انفعال نظامی محکوم میکنند، کنایه زدیم که بیشتر فکر کنند!
وی ادامه داد: درخوست اعزام به غزه، اعلام آمادگی با هدف عرض ارادت بود و تقویت رابطه محبتی میان امام و امت که از لازمههای عصر امروز است.
علت فاصله افتادن میان حرف تا عمل تشکلهای دانشجویی چیست؟!
از زیر بار کم کاری تشکلهای دانشجویی نمیتوان شانه خالی کرد و این مسئله قابل پذیرفتن است. در ساحت کادرسازی یک بازگشت به صفر نیاز داریم. عصار گفت: باید کلاس به کلاس و فرد به فرد سراغ دانشجوها برویم تا در وهله اول آن اتفاق نرمافزاری در بچهها بیفتد.
وی ادامه داد: وقتی تحول در ساحت فکر و تفسیر مسائل در پارادایم انقلاب اسلامی رخ داد، میتوان وارد مرحله دوم که ساحت کنش عملیاتی است بشویم تا حرف و عمل ما بر هم منطبق بشود.
چرا در نطق بسیج دانشجویی به مسئله دانشگاه اشاره نشد؟
عصار بیان کرد: در نطق دیدار ۷ دقیقه بیشتر فرصت نیست که ۹٠٠ کلمه میشود. نهایتاً یک الی سه موضوع را میتوان باز کرد. تیم تنظیم متن قصد داشت حتما به مسئله دانشگاه توجه لازم را داشته باشیم اما یک نظام اولویتی ذهن ما را درگیر میکرد و اکثریت مطالب در سالهای گذشته مطرح شده بود. حدس میزدیم این موضوع توسط تشکلهای دیگر به خوبی بسط پیدا میکند.
وی ادامه داد: در ابتدای امر هر یک از دانشگاههای استانها مطالبی که به عنوان محور مد نظر دارند را به دبیر تبیین استان و شورای تبیین مواضع کشور انتقال میدهند. شورای تنظیم متن بر اساس رایگیری داخل شورای تبیین مواضع کشوری انتخاب میشود و یک تیم چهار تا پنج نفره از جمله سخنران دیدار را شامل میشود که محورها را با کمک اساتید و افراد صاحب نظر مورد بررسی قرار میدهند.
عصار اشاره کرد: باید به اسلامیسازی دروس و بازمهندسی سرفصلهای درسی توجه ویژهای بشود و در قالب شعار و حرف انتزاعی باقی نماند. مسائل کشور و حاکمیت باید در یک شورای عالی پژوهشی جمع شود و در صحن دانشگاهی که به آن مربوط است آورده شود. اگر این چالاکسازی انجام شود تحول رو به جلویی صورت میگیرد.
وی گفت: باید به صحن دانشگاه اعتماد شود و آن را در چرخه سیاستگذاری کشور دخیل کنیم. موضوع پایاننامهها باید مسائل کشور باشد. برنامههای حاکمیت مانند برنامه هفتم توسعه باید در صحن دانشگاه مورد نقد و بررسی قرار بگیرد.
ارائه الگو برای ادارهٔ زمین توسط تشکلهای دانشجویی و دانشگاه چگونه امکانپذیر است؟!
عصار با بیان اینکه جمهوری اسلامی رؤیای رسولان تاریخ است، گفت: دانشجویان بینالملل میتوانند سفیران جمهوری اسلامی در کشور خودشان شوند.
وی گفت: ادیان زیادی وجود دارند و اگر برای مثال قوم حضرت موسی (ع) و عیسی (ع) را یک بازخوانی تاریخی کنیم، میبینیم انقلاب اسلامی تنها موردی است که تا اینجا مردم و امتش همراه با امام آن جلو آمده و توانسته حکومت الهی را جاری کند.
عصار بیان کرد: باید فکر بیشتری تولید بشود. این باید موضوع کرسیهای آزاداندیشی قرار بگیرد و مورد پژوهش واقع شود. باید به چند هزار دانشجوی بینالمللی که داریم توجه ویژه شود.
عصار افزود: حضرت امام (ره) در پیام تاسیس بسیج دانشجو و طلبه به تشکیل هستههای مقاومت (بینالملل) اشاره میکنند. یکسری تعاملات فرهنگی با تشکلهای دانشجویی خارج از کشور برقرار شده است که باید بیشتر شود.