به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سعید جلیلی: پس از مهمترین دیدار دانشجویان سال دانشجویان که در حضور رهبر انقلاب اسلامی برگزار شد، سخنرانان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی در برنامه شانزده آذر، به تحلیل و تبیین متن و حواشی این دیدار مهم و بیانات رهبری پرداختند.
قسمت ۴۴ شانزده آذر با حضور محمدمهدی احمدی، دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و فاطمه سادات هوشمند میرحسینی، دبیر خواهران اتحادیه دفتر تحکیم وحدت برگزار شد.
هوشمند در ابتدای این برنامه گفت: این یکی از دیدارهایی بود که میتواند در جنبش دانشجویی نقطه ثقل باشد. دیدار امسال سطح بالاتری نسبت به سالهای قبل داشت و صریحتر دانشجویان مورد خطاب قرار گرفتند. به نظر میآید سطح نطقها بیشتر دور از مواردی بود که جا داشت بیشتر روی آن مانور داده شود و اکثر نقدها به سمت مسائل کلان رفته بود این هم یک روند چند ساله داشته تا به اینجا رسیده است.
وی ادامه داد: به نظر من یک امیدی رهبری نسبت به فضای دانشجویی داشته که همیشه به این اشاره دارند. اما وقتی قشر دانشجو را میبینند که به سمت نا امیدی میرود آقا ورود میکنند.
احمدی نیز با اشاره به صراحت بیسابقه در بیانات رهبری گفت: در رویدادهای گذشته، دانشگاه قرار بود مرکز دنیا برای تشکلهای دانشجویی باشد، از آن اصل خارج شد و دانشجویان گفتند چون نمیتوانیم با مخالفان خود در دانشگاه صحبت کنیم، به سطح جامعه میرویم. در رابطه با انتخابات هم ما این را دیدیم که بیشتر در سطح جامعه برخی تشکلها عملکرد داشتند.
وی افزود: ما باید مجدد به داخل دانشگاه برگردیم و باید در دانشگاه اثرگذار باشیم. همانطور که دشمن از طریق دانشگاه میخواست روی جامعه اثرگذاری کند مانند حوادث پائیز ۱۴۰۱.
هوشمند گفت: به نظر میرسد جریان دانشجویی به یک استیصال رسیده که دوست دارد کار انجام دهد اما نمیداند چه کار کند. یک سیری در جنبش دانشجویی طی شده که متناسب با تغییرات جامعه در چند دهه گذشته، تشکلهای دانشجویی تحول پیدا نکردند.
مطالعه، مباحثه و میدان
احمدی با اشاره به اینکه کار تشکل دانشجویی در سه کلمه «مطالعه، مباحثه و میدان» است، گفت: متاسفانه ما در دانشگاه گفتگوی موثر درقالب کرسیهای آزاداندیشی و تریبون آزاد نداریم. گاهی تقصیر از ماست و گاهی از مسئولین محافظهکار یا از بیرون دانشگاه.
وی ادامه داد: تشکل باید با دانشجویان تخاطب کند نه اینکه صرفا یک جا بنشیند و بیانیه صادر کند اما کاری نداشته باشد بیانیه به گوش دانشجو میرسد یا نه. ما نباید واقعیتگرا باشیم، بلکه باید واقعیت را ببینیم و به سمت آرمان حرکت کنیم. تاکید بر تقویت مبانی است اما مبنایی که وارد فضای میدان نشود اصلا به درد نمیخورد.
لکنت تشکیلاتی!
فاطمه سادات هوشمند میرحسینی با بیان اینکه بعضی از ارکان جنبش دانشجویی نسبت به دفاع از انقلاب دچار لکنت شده است، گفت: وقتی مبنا تقویت شود میتوان نگاه درستی به مسائل کشور داشت. وقتی ساختارمند به این فضا نگاه کنیم، جریان دانشجویی فهم میشود.
وی افزود: نباید صفر و صدی نگاه کرد که مثلا آقا فقط گفتند مبانی خود را تقویت کنید. باید واقعگرایانه به صحنه نگاه کنیم و نباید صرفا با شعار این را تلقی کنیم که انقلابی هستیم.
حذف کارگزاران بیعرضه از دانشگاه
احمدی در جواب اینکه چگونه به دانشگاه برگردیم؟! توضیح داد: کارگزاران محافظهکار و بیعرضه باید از دانشگاه حذف شوند. رسانهها باعث میشوند حواشی بر متن دیدار با رهبری غلبه کند. رسانه به جای ذائقهسازی دارد با ذائقه مخاطب بازی میکند.
وی افزود: دانشگاهی که متناسب با نیازهای جامعه حرفی ندارد ما را به این وضعیت رسانده که مقالات و پایاننامه ما هیچ تناسبی با نیاز الان جامعه ما ندارد. رهبری میفرماید دانشجو به مسائل اصلی بپردازد اما رسانه ما را به سمت حاشیه میبرد. باید صحنه را خوب دید تا برای مسئله فکر کرد.
پدیده اساتید خجالتی!
دبیر خواهران اتحادیه دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه اساتید خجالتی داریم که حتی سر کلاس درس «انقلاب اسلامی» نمیتوانند از انقلاب دفاع کنند، گفت: اساتیدی داریم که هر حرفی دوست دارند در کلاس میزنند و عمر طولانی هم در دانشگاه دارند. مسئولین نباید از فضای دیدار با رهبری سوء استفاده کنند و از این به بعد بگویند خودتان دانشجوها باید بروید و مشکلات را حل کنید و عمق نگاه رهبری را بهتر بفهمند!
وی افزود: عموم اساتید خجالتی در فضای کلاس درس وارد گفتگو نمیشوند اما وقتی میخواهند در نظام کرسی بگیرند اساتید انقلابی محسوب میشوند اما آنجایی که باید دین خود را به انقلاب ادا کنند از زیر کار در میروند.
دانشگاه صحنه جنگ است
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به اینکه نیروی تشکیلاتی باید جلوی امام خودش شرمنده شود؛ گفت: چرا باید امام جامعه به نیروی تشکیلاتی بگوید خیلی از حرفهای من روی زمین مانده، شما کتاب نمیخوانید و امام جامعه بر نهضت کتابخوانی و کرسیهای آزاداندیشی تاکید کند؟!
وی افزود: دچار یک زیست تشکیلاتی آکواریومی و بسته شدهایم و با باقی دانشجوها ارتباط نداریم. باید هستههای مقاومت بر سه مبنای معرفت، اخلاق و بصیرت تشکیل شود و گسترش پیدا کند. به قول حاج حسین یکتا؛ ما رفتیم جبهه و برای ما دانشگاه شد، حالا شما آمدید دانشگاه و برای شما جنگ است. دشمن دارد روی ذهنها و دلها کار میکند. در برابر این هجمه شدید باید مقاومت کرد و زنجیره تواصی به صبر و حق در دانشگاه پیاده شود.
فیلم کامل برنامه