به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز در مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) حاضر شد.
حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، با تأکید بر ظرفیت اندیشهورزانه دانشگاه امام صادق (ع) اظهار کرد: امسال شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد چهلمین سال تشکیل خود میشود و در این دوران دبیران متعددی داشته و این شورا کارهای بزرگی را انجام داده است.
وی افزود: در حوزه علم و فناوری اسناد خوبی مصوب شده است. کار قرارگاهی و راهبردی در حوزه علم و فناوری تا حد زیادی موفق بوده است در این مسیر فقط سندبسندگی مدّنظر نبوده است بلکه مثلاً نقشه جامع علمی کشور را هدایت کرده است. سند هوا فضا، سند گیاهان دارویی و اسناد دیگر علم و فناوری از اقدامات خوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم و فناوری بوده است.
وی ادامه داد: در حوزه فرهنگ نیز اسناد خوبی از جمله نقشه مهندسی فرهنگی و سند دانشگاه اسلامی نوشته شده است و برشهای استانی نقشه مهندسی فرهنگی تدوین شده است، در گذشته برشهای استانی پروژهمحور نبودند بلکه راهبردهای کلی را مطرح کرده بودند، به همین خاطر در دوره جدید این برشهای استانی تکمیلتر شد و به زودی برشهای استانی در همه استانها تدوین خواهد شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این شورا با چند کاستی مواجه است که نخبگان میتوانند در برطرف کردن آنها به شورا یاری رسانند، گفت: انتظار مهم مقام معظم رهبری از شورای عالی انقلاب فرهنگی، قرارگاهی شدن آن است، این قرارگاه باید توانمند شود تا بتواند بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی را محقق کند.
استاد خسروپناه با طرح این سوال که قرارگاه یعنی چه؟ بیان کرد: جلسات متعددی با کسانی که تجربه کار قرارگاهی داشتند برگزار شد، هماکنون میتوانیم اعلام کنیم که الگوی کار قرارگاهی استخراج شده و به زودی به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه میشود.
به زودی سیاستهای کلان فرهنگی بر مبنای منظومه فکری مقام معظم رهبری تدوین میشود
وی با تأکید بر اینکه برای تدوین اسناد باید نظریههای مربوطه استخراج و مشخص شود، گفت: اساتید دانشگاهها میتوانند در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی یاری برسانند. همچنین با هماهنگی که با مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت گرفته به زودی سیاستهای کلان فرهنگی بر مبنای منظومه فکری مقام معظم رهبری تدوین خواهد شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نبود الگوی حکمرانی در حوزههای مختلف را یکی از نقصیههای دیگر خواند و ادامه داد: اساتید دانشگاهها میتوانند در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.
استاد خسروپناه بیان کرد: همچنین اساتید دانشگاهها میتوانند در استخراج منظومه فکری مقام معظم رهبری برای تدوین اسناد به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.
وی با تأکید بر توجه به حلقههای میانی گفت: ظرفیتهای خوبی در حوزههای مختلف وجود دارد که باید زمینه ارتباط این افراد با شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم شود. همچنین باید برای چالشها چارهاندیشی شود تا الگوی مناسبی برای مواجهه با آنها تعیین شود.
حجتالاسلام و المسلمین خسروپناه همچنین به نظارت هوشمند نیاز داریم که در الگوی حکمرانی تعریف شود، دانشگاهها نیز برای برنامههای خود باید سند اسلامی شدن ملاک عمل قرار دهند و براساس آن عمل کنند.