آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۷۰۶۲۹

عقب‌نشینی ناو‌های هواپیمابر آمریکایی، اقدامی «هشدارآمیز» به نتانیاهو است

کارشناسان توافق دارند که تلاش بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، برای پیچیده‌کردن اوضاع و جلوگیری از دستیابی به توافق، باعث نارضایتی دولت آمریکا شده است.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الجزیره: شبکه الجزیره در برنامه‌ای با حضور حسن ایوب و بنجامین فریدمن، علل اقدام تهدیدآمیز ایالات متحده آمریکا مبنی بر عقب‌نشینی ناوهای هواپیمابر  این کشور از منطقه خاورمیانه را مورد بررسی قرار دادند. در ارتباط با تصمیم دولت آمریکا برای عقب‌نشینی ناوهای هواپیمابر از منطقه خاورمیانه، دکتر حسن ایوب، استاد علوم سیاسی، پیشنهاد می‌کند که این تصمیم را به اظهارات سه روز پیش جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، مرتبط بدانیم که گفته بود: «نتانیاهو آنچه لازم است برای دستیابی به توافق انجام نمی‌دهد».

بنجامین فریدمن، کارشناس سیاست‌های امنیتی و دفاعی، با نظر ایوب موافق است و می‌گوید نتانیاهو از زمان دولت رئیس‌جمهور سابق، باراک اوباما، به‌وضوح با حزب دموکرات مخالف بوده و اکنون نیز همان رویکرد را دنبال می‌کند. وی افزود که نتانیاهو می‌خواهد ترامپ به قدرت بازگردد و به ساختن شهرک‌های صهیونیستی ادامه دهد.

ایوب همچنین اشاره کرد که نتانیاهو در حمایت از کمپین انتخاباتی ترامپ، بارها از پذیرش ابتکارات دولت بایدن خودداری کرده است. به گفته ایوب، این موضوع به‌وضوح در اظهاراتی که در تضاد با مقامات دولت آمریکا درباره نزدیکی به توافق مطرح می‌کند، مشاهده می‌شود.

دو گزینه سخت

به گفته ایوب، دولت بایدن در شرایط سیاسی حساسی قرار دارد و با دو گزینه سخت مواجه است: یا باید فشار علنی و آشکار بر نتانیاهو وارد کند و او را مسئول عدم دستیابی به توافق معرفی کند، که این امر ممکن است هزینه زیادی از نظر آراء برایش داشته باشد، یا باید از آراء رأی‌دهندگان عرب و جناح پیشرو که توسط تظاهرات دانشجویی حمایت می‌شود، چشم‌پوشی کند.

وی افزود که تشدید وضعیت در غزه و احتمال افزایش درگیری‌های منطقه‌ای، بر منافع آمریکا در منطقه تأثیر می‌گذارد که نتانیاهو به‌خوبی از آن آگاه است. بنابراین، او در تلاش است تا مواضع دولت بایدن را تضعیف کند، به امید اینکه ترامپ در انتخابات پیروز شود و «لیست آرزوهایش» را برآورده کند.

او تاکید کرد که رفتارهای دولت کنونی رژیم صهیونیستی باعث می‌شود آمریکا در روابط، اتحادها و اعتبارش در منطقه متحمل ضرر شود و متحدان واشنگتن را به حرکت برای دفاع از منافع خود وادار کند.

ایوب به این موضوع اشاره کرد که دولت‌های پی‌درپی آمریکا تمام نیازهای رژیم اشغالگر را تامین کرده‌اند تا جایی که این رژیم به یک «قدرت منطقه‌ای تعیین‌کننده» تبدیل شده و بر اساس این منطق عمل می‌کند. وی توضیح داد که منافع رژیم صهیونیستی گاهی اوقات با منافع آمریکا در تضاد است، اما همچنان به دنبال تحقق آن‌هاست.

اسرای آمریکایی

از سوی دیگر، فریدمن به این نکته اشاره کرد که اظهارات آمریکایی‌ها در مورد ناوهای هواپیمابر می‌تواند در چارچوب این تفسیر شود که این واحدهای نظامی برای بازدارندگی ایران و کمک در صورت حمله احتمالی فرستاده شده‌اند. با این حال، او اذعان کرد که این طرح از اساس نادرست است، زیرا اسرائیل را به ایجاد مشکلات بیشتر تشویق می‌کند.

او توضیح داد که ارسال ناوهای هواپیمابر به قصد ماندن دائمی در آنجا نبوده است و احتمالاً ایران تصمیم گرفته که حمله موشکی بزرگی انجام ندهد و پاسخ آن ممکن است نیازی به حضور ناوهای هواپیمابر نداشته باشد.

فریدمن اظهار داشت که صحبت‌ها در مورد نیت واشنگتن برای انجام یک توافق یک‌جانبه تنها در مورد اسرای آمریکایی، نشانه‌ای آشکار از نارضایتی دولت بایدن از رفتارهای نتانیاهو و افزایش ناامیدی آن‌ها از عدم توانایی در استفاده از نفوذ خود برای فشار بر تل‌آویو برای موفقیت توافق است.

او خاطرنشان کرد که دولت نتانیاهو نمی‌تواند یک توافق برای آتش‌بس و آزادی اسرا را تحمل کند، زیرا دولت او شامل «وزرای افراطی» است و اشاره کرد که این امر می‌تواند در صورت وجود یک دولت دیگر در رژیم صهیونیستی محقق شود.

فریدمن همچنین اشاره کرد که خود بایدن در گذشته گرفتار است و هنوز به رژیم اشغالگر نگاه می‌کند که در زمان سناتوری او شکل گرفته بود و هنوز به ارزش‌هایی که «وزرای افراطی» حاضر در دولت کنونی رژیم صهیونیستی به آن‌ها باور دارند، آگاه نیست؛ ارزش‌هایی که با اصول آزادی بیان و لیبرالیسم آمریکا در تضاد است

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار