به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمدوند، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در اختتامیه جشنواره دانشجویی بنیاد آموزش فناوری نانو که امروز در دانشگاه شریف برگزار شد، گفت: برنامه امروز، که به عنوان جشنواره دانشجویی فناوری نانو برگزار شده است، بهانهای است برای تقدیر و تشکر از همه کسانی که در طول سال در حوزه ترویج دانشجویی نانو فعالیت میکنند. در این فضا، همه با همکاری و همافزایی مشغول تلاش هستند.
بنابراین اگر بخواهم درباره جزئیات ستاد صحبت کنم، واقعیت این است که بسیاری از شما بزرگواران، از خود ما هم بهتر به این مسائل مسلط هستید. حتی برخی از شما نسبت به برنامهها و جزئیات آییننامهها، تسلط بیشتری دارید. به همین دلیل، ضرورتی نمیبینم که به این موضوعات بپردازم.
احمدوند: با این حال، اشاره کوتاهی میکنم که برنامههایی که در حوزه ترویج فناوری نانو اجرا میشود، خروجی بسیار ارزشمندی دارد؛ چرا که محصول اصلی این تلاشها، انسانهای توانمند هستند. کسی که در این برنامهها مشارکت میکند، نهتنها در مسیر تولید خدمت و محصول گام برمیدارد، بلکه بهطور بنیادین تغییر میکند. دیدگاه، عمق اطلاعات و تواناییهای او نسبت به گذشته متفاوت میشود. از همین منظر، کار در این حوزه بسیار لذتبخش است.
وی گفت: یکی از بزرگترین لذتهای من در طول سالها فعالیت در حوزه نانو، حضور در فضاهای ترویجی و تعامل با عزیزانی همچون شما بوده است. حتی در لایههای سنی پایینتر، مانند دانشآموزان، وقتی میبینیم یک فرد با شور و اشتیاق کاری را شروع میکند و ما میتوانیم او را تشویق و حمایت کنیم، این حس لذتبخش است. چند سال بعد، همین افراد تبدیل به متخصصانی میشوند که دانش و توانمندیشان در حوزه نانو، بسیار بالاتر از نسل قبلی است.
شاید بسیاری از شما که امروز در اینجا حضور دارید، عمر فعالیتتان در حوزه نانو از عمر برنامه فناوری نانو در ایران کوتاهتر باشد. اولین جرقه این برنامه در اسفند سال ۱۳۷۹ زده شد.
یعنی دوستانی که امروز در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد فعالیت میکنند، عمری کوتاهتر از این برنامه دارند. با این حال، امروز در همین جمع، افرادی هستند که تخصصشان در این حوزه از نسل اول فعالان نانو، بسیار فراتر است. این مسئله نشاندهنده برکت و فرصت بزرگی است که به شما و ما داده شده است.
وی افزود: بهعنوان نمونه، امروز صبح با یکی از دوستان عزیز شما، آقای اعتمادی، دیداری داشتیم. ایشان و گروهشان که سالها قبل بهعنوان یک گروه دانشجویی فعال در برنامههای ترویجی حضور داشتند، اکنون شرکتی تشکیل دادهاند و در مسیر توسعه فناوری گام برمیدارند. امروز شاهد افتتاح یک تصفیهخانه مبتنی بر فناوری نانو برای یک واحد صنعتی بودیم که این گروه در طول چند ماه گذشته راهاندازی کرده بودند. اینگونه اقدامات، علاوه بر خروجیهای فناورانه، نشاندهنده توانمندی و همدلی اعضای این مجموعههاست و انسان از دیدن چنین موفقیتهایی انرژی میگیرد.
از شما خواهش میکنم که با جدیت بیشتری از ظرفیتهایی که ستاد برای توسعه فناوری و کسبوکار فراهم کرده است، بهرهبرداری کنید. ستاد نانو، با وجود محدودیتهای مالی، یکی از غنیترین نهادها از نظر نیروی انسانی متخصص است. امروز بیش از ۴۲ هزار نفر از محققان، شامل دانشجویان کارشناسی ارشد، دکتری و اعضای هیئت علمی، در این حوزه فعالیت میکنند. این افراد، بهواقع ثروت اصلی نانو در کشور هستند. افزون بر این، حدود ۴۰۰ شرکت، چندصد فناوری و صدها نهاد ترویجی در دانشگاههای مختلف به توسعه این حوزه مشغولاند.
وی گفت: یکی از نکات قابل تأمل این است که اثرگذاری فعالیتهای شما در حوزه ترویج نانو، گاهی بهگونهای است که حتی خودتان متوجه تأثیرات عمیق آن نمیشوید. ممکن است یک جمله یا تجربهای که در یک رویداد ترویجی به اشتراک میگذارید، مسیر زندگی یک نفر را تغییر دهد و او را در مسیر رشد قرار دهد. این همان «صدقه جاریه» است که انشاءالله همه ما در زندگیمان داشته باشیم.
احمدوند در پایان اظهار کرد: از همه شما برای تلاشهایی که در این مسیر انجام میدهید تشکر میکنم. امیدوارم خداوند به کارها، افکار، برنامهها و منابع مالیمان برکت بدهد و مسیر توسعه فناوری نانو در کشور، همچنان روشن و پرثمر باشد. همانطور که تاکنون بسیاری از مشکلات صنایع مختلف را حل کرده است، در آینده نیز با حضور جدیتر شما، شاهد دستاوردهای بزرگتری خواهیم بود.