کد خبر:۱۲۰۹۸۵۷

محمد الهندی: حضور نیرو‌های خارجی در غزه پذیرفتنی نیست

معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در گفت‌و‌گو با «العربی الجدید» نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کرد و حضور نیرو‌های خارجی در این منطقه را مردود دانست. او همچنین بر اهمیت مقاومت و روابط قوی با حماس تأکید کرد.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از العربی الجدید: محمد الهندی، معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی، در گفت‌وگویی با «العربي الجديد» به بررسی آخرین تحولات مذاکرات در خصوص توقف تجاوز به غزه و توافق تبادل اسرا پرداخته است. او همچنین درباره روزهای پس از جنگ، موضع جنبش در قبال احتمال حضور نیروهای عربی یا بین‌المللی در داخل غزه و محور صلاح‌الدین (فیلا‌دلفیا)، رابطه با جنبش فتح و سایر موضوعات مهم سخن گفته است.

جنبش جهاد اسلامی وضعیت کنونی در غزه را چگونه توصیف می‌کند؟

آنچه در غزه رخ می‌دهد، یک نسل‌کشی است که رژیم صهیونیستی با پشتیبانی و حمایت کامل ایالات متحده انجام می‌دهد. هدف از این اقدامات، تحمیل مهاجرت اجباری بر مردم ما در نوار غزه است.

آیا جنبش جهاد اسلامی در مذاکرات با میانجی‌ها برای آتش‌بس مشارکت دارد؟ اصول جنبش برای هرگونه توافق آتش‌بس چیست؟

جنبش جهاد اسلامی بخش مهمی از مذاکرات توقف تجاوز به مردم ما در غزه و توافق تبادل اسرا است. اگرچه مسئولیت مذاکره به حماس سپرده شده است، اما مشورت‌ها با جنبش جهاد اسلامی همچنان ادامه دارد. هفته گذشته، نشست‌های طولانی‌ای با رهبران حماس در قاهره برگزار شد که به بررسی توقف تجاوز و توافق تبادل اختصاص داشت.

حضور نیروهای عربی یا بین‌المللی در داخل غزه یا محور صلاح‌الدین به هیچ وجه مطرح نیست. موضوعات مذاکره درباره خروج تدریجی از محورهای صلاح‌الدین و نتساریم بوده است.

جنبش جهاد اسلامی چه چشم‌اندازی برای پایان جنگ در سایه ارتباطات کنونی دارد؟

تحقق توافق تبادل اسرا با میانجی‌گری مصر و قطر به توقف تجاوز و خروج از نوار غزه منجر می‌شود. همچنین این توافق باید بر موانعی که رژیم بنیامین نتانیاهو در مسیر تحقق تبادل اسرا قرار داده است، غلبه کند. اما هرگونه ادامه تجاوز به معنای تبدیل درگیری‌ها به یک جنگ فرسایشی طولانی‌مدت خواهد بود.

دیدگاه جنبش جهاد اسلامی درباره «روز بعد از جنگ» چیست؟ آیا در تلاش‌ها برای تشکیل کمیته حمایت از غزه مشارکت خواهید داشت؟

در روز پس از توقف تجاوز، تمرکز بر امدادرسانی به مردم ما و بازسازی نوار غزه خواهد بود. در این راستا، مسیر تشکیل یک دولت وفاق ملی که اداره کرانه باختری و غزه را برعهده بگیرد و مسئولیت این مأموریت را انجام دهد، مطرح شد. با این حال، مخالفت تشکیلات خودگردان فلسطین با این پیشنهاد، مصر را بر آن داشت تا با پشتیبانی اجلاس ریاض، تشکیل کمیته حمایت از غزه را پیشنهاد کند. این کمیته با شروط کامل تشکیلات خودگردان فلسطین و تحت مرجعیت قانونی و اداری دولت محمود عباس تشکیل می‌شود و با فرمانی از سوی او تعیین خواهد شد. تاکنون تشکیلات خودگردان به‌صورت رسمی به مشارکت در این کمیته پاسخ مثبت نداده است. این کمیته از کارشناسان تشکیل می‌شود و نه از جناح‌ها و ما نیز در آن مشارکت نخواهیم داشت، اما از این رویکرد و پیشنهاد مصری حمایت می‌کنیم.

رابطه جهاد اسلامی با حماس در جریان جنگ چگونه است؟

جنبش‌های جهاد اسلامی و حماس در خط مقدم مبارزه با تجاوز و جنگ نسل‌کشی در غزه، همچنین تجاوزات مداوم در کرانه باختری و تهدیدهای علنی علیه قدس و مسجدالاقصی قرار دارند. روابط بین دو جنبش بسیار قوی است و در بهترین حالت خود قرار دارد.

آیا در آینده نزدیک دیداری با جنبش فتح یا سایر گروه‌های ملی وجود دارد؟

ما روابط مهمی با رهبران تاریخی جنبش فتح داریم. همچنین روابط مستحکم و پایداری با اعضای گردان شهدای الاقصی در کرانه باختری و غزه داریم و به طور مداوم برای تقویت این روابط تلاش می‌کنیم. ما فرزندان یک ملت هستیم و با دشمنی مشترک روبه‌رو هستیم که همه ما را هدف قرار داده است. پیش روی ما مسیر طولانی‌ای از مقاومت و فداکاری قرار دارد. اما روابط با تشکیلات خودگردان فلسطین به دلیل اقدامات آن علیه مقاومت در اردوگاه جنین و در راستای منافع دشمن صهیونیستی، متشنج است.

دلایل سفر اخیر شما به قاهره چه بود و چه موضوعاتی بررسی شد؟

این سفر به دعوت مسئولان مصری که واسطه توافق تبادل اسرا و توقف تجاوز هستند، انجام شد و بیش از یک هفته به طول انجامید. در این مدت، چندین نشست با تیم مذاکره‌کننده برگزار شد و دیداری مهم با وزیر حسن رشاد (رئیس اطلاعات مصر) داشتیم که در آن تحولات توافق تبادل اسرا و تشکیل کمیته حمایت از غزه بررسی شد. همچنین دیدارهایی با رهبران حماس، جبهه خلق و جناح‌های موجود در قاهره برگزار شد. مصر و قطر نقش مهمی در مذاکرات برای تحقق این توافق ایفا می‌کنند. اگرچه بنیامین نتانیاهو با محاسبات سیاسی و شخصی خود در تلاش برای کارشکنی در توافق است، اما تلاش‌هایی برای غلبه بر این موانع در جریان است.

جنبش جهاد اسلامی تحولات اخیر در منطقه را چگونه ارزیابی می‌کند و این تحولات چه تأثیری بر جنگ در غزه دارد؟

ما رژیم صهیونیستی را یک پروژه استعماری غربی برای سلطه بر شرق اسلامی، غارت منابع منطقه و جلوگیری از پیشرفت کشورهای اسلامی می‌دانیم. این رژیم از همه ابزارها برای تجزیه منطقه و درگیر کردن آن در نزاع‌های داخلی بی‌پایان استفاده می‌کند. از جمله، با پیروزی انقلابیون در سوریه، رژیم صهیونیستی بخشی از اراضی سوریه را اشغال کرد و توان نظامی و تسلیحاتی آن را نابود ساخت به این امید که شریک تعیین آینده سوریه شود. علاوه بر این، این رژیم به شعله‌ور کردن فتنه‌های مذهبی، به‌ویژه میان دروزی‌ها و کردها، پرداخت.

مقاومت فلسطین بر این باور است که پیشرفت، قدرت، آزادی و استقلال هر کشور عربی یا اسلامی به نفع مسئله فلسطین است و رابطه‌ای جدایی‌ناپذیر میان پیشرفت هر کشور و مقابله با رژیم صهیونیستی وجود دارد. چنانچه این کشور در حلقه کشورهای هم‌مرز با رژیم صهیونیستی باشد، اهمیت آن بیشتر می‌شود. غرب و رژیم صهیونیستی حتی به اطمینان‌بخشی‌های کشورهای اسلامی و عربی اعتماد ندارند، چه رسد به اسلام‌گرایانی که قلب‌هایشان برای مسجدالاقصی می‌تپد. اگر امت اسلامی از طمع‌ورزی‌های غرب و ابزار آن در منطقه یعنی رژیم صهیونیستی عبور کند و از فتنه‌های مذهبی که تلاش می‌شود از گذشته احیا شود، فراتر رود، این تغییرات اخیر در منطقه تأثیر مثبتی بر قضیه فلسطین خواهد داشت.

آیا هماهنگی با محور مقاومت همچنان ادامه دارد؟ آیا تحولات جاری باعث تقویت روابط میان گروه‌های این محور شده است؟

حمایت محور مقاومت از غزه در طول ۱۴ ماه گذشته در لبنان ادامه داشته است، با وجود فداکاری‌های عظیمی که انجام شده است. این حمایت در یمن نیز که هر روز پیام‌های پشتیبانی قوی‌ای ارسال می‌کند و به تهدیدات یا حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی اهمیتی نمی‌دهد، ادامه دارد. از نگاه ما، نبرد فلسطین و قدس، نبرد همه آزادگان و شرافتمندان امت اسلامی است و تا زمانی که به مقابله با رژیم صهیونیستی نپردازیم، آزادی و استقلال حقیقی برای هیچ کشوری در منطقه ممکن نخواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار