به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از سازمان امور دانشجویان؛ سعید حبیبا در دومین اجلاس «هفته علم ایران و عراق»، که به میزبانی وزارت آموزش عالی و پژوهشهای علمی عراق در شهر کربلای معلی در حال برگزاری است؛ با تشکر از مسئولان آموزش عالی کشور عراق برای میزبانی شایسته این اجلاس گفت: حضور در این رویداد ارزشمند، دومین اجلاس «هفته علم ایران و عراق»، فرصتی است تا پیوندهای دیرینه دو ملت را از مسیر علم و دانش، مستحکمتر سازیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: با توجه به برخی مشکلات در خصوص دانشجویان عراقی، یکی از اولویتهای مهم ما، تمرکز بر حل مشکلات دانشجویی و بهبود شرایط تحصیل برای دانشجویان هر دو کشور است. ما متعهدیم تا با توسعه زیرساختها، سادهسازی فرآیندها و رفع چالشهای پیشروی دانشجویان، مسیر پیشرفت علمی را هموارتر کنیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه بر اساس ابلاغیه وزیر آموزش عالی عراق و با هدف ارتقای سطح آموزش عالی در دو کشور، برنامههایی برای راهاندازی رشتههای مشترک در مقاطع تحصیلات تکمیلی در دست اجرا است؛ اظهار کرد: رشتههای مشترک زمینهای خواهند بود برای تعامل مستقیم دانشگاههای ایرانی و عراقی، و فرصت بهرهمندی از حضور اساتید برجسته ایرانی در دانشگاههای عراق فراهم خواهد شد.
معاون وزیر علوم با اعلام اینکه دانشجویان و اساتید، محور اصلی توسعه علمی و فرهنگی هر کشوری هستند؛ تصریح کرد: تقویت همکاریهای مشترک و ایجاد فرصتهای برابر برای پیشرفت علمی و فرهنگی در هر دو کشور، در اولویت سیاستهای ما قرار دارد.
حبیبا با بیان اینکه موضوع جذب دانشجویان عراقی در قالب برگزاری دورههای مشترک آموزشی میان دانشگاههای ایران و عراق در دستور کار قرار دارد؛ اظهار کرد: به عنوان مثال؛ بین دانشگاه تهران و دانشگاه بغداد دورههای مشترک کارشناسی؛ کارشناسی ارشد و دکترا تدوین شود به طوری که این دانشجویان نیمی از دوره را در عراق و نیمی دیگر را در ایران بگذرانند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از برنامههای ما اعلام آمادگی برای اعطای بورس دول به دانشجویان مستعد و ممتاز عراق است. در این راستا ما آمادگی داریم هر ساله ۲۰۰ بورسیه به دولت عراق (وزارت آموزش عالی عراق) اعطا کنیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه جذب دانشجویان عراقی در قالب دورههای آنلاین از جمله برنامههای دیگر سازمان امور دانشجویان است؛ افزود: با توجه به پیشرفتهای عرصه علم و تکنولوژی که نمونه آن در دانشگاه مهر البرز نمایان است ما میتوانیم برای جذب دانشجو به صورت نیمه حضوری نیز اقدام کنیم به طوری که دانشجویان به صورت حضوری و آنلاین در کلاسهای درس شرکت کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از تمامی مسئولان، دانشگاهها و نهادهای علمی که در تحقق این اهداف ارزشمند ما را یاری کردهاند، تشکر میکنم و امیدوارم این نشستها زمینهساز تحولات مثبت و ماندگاری در عرصه علم و دانش باشد.
گفتنی است، هفته علم ایران و عراق از شنبه ۲۹ دی تا دوشنبه یکم بهمن با حضور مقامات آموزش عالی و روسای دانشگاههای دو کشور در دانشگاه کربلا در حال برگزاری است.