گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از العربی الجدید؛ گذرگاه رفح برای نخستین بار از ماه مه سال گذشته، از سمت واحد به سوی مصر بازگشایی شده است.عملیات انتقال مجروحان و مصدومان از طریق سازمان جهانی بهداشت انجام خواهد شد.
بیماران و مجروحان فلسطینی امروز، شنبه، از نوار غزه از طریق گذرگاه رفح به سمت مصر برای درمان خارج شدند. مرکز خبری فلسطینی اعلام کرد که این اولین بار است که از زمان بسته شدن گذرگاه هشت ماه پیش، پس از تصرف آن توسط ارتش رژیم اسرائیل در ماه مه گذشته، چنین اقدامی صورت میگیرد. این اقدام به منظور تسهیل انتقال مجروحان طبق توافق آتشبس صورت گرفته است.
یکی از رهبران جنبش حماس به نقل از خبرگزاری آسوشیتد پرس گفت که وزارت بهداشت غزه فهرستی از 100 بیمار و مجروح را که به همراه همراهانشان تأیید شدهاند، آماده کرده است. طبق این لیست، هر بیمار یا مجروح تنها یک همراه خواهد داشت. این افراد امروز شنبه سفر خود را آغاز خواهند کرد. همچنین روز جمعه، وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که اولین گروه از بیماران و مجروحان از گذرگاه رفح به مصر خواهند رفت.
این وزارتخانه در بیانیهای خبری اعلام کرد که با بیماران و همراهان آنها تماس تلفنی برقرار خواهد کرد تا هماهنگیهای لازم برای سفر انجام شود. بر اساس این بیانیه، فرآیند انتقال مجروحان و بیماران به گذرگاه رفح از طریق سازمان جهانی بهداشت صورت خواهد گرفت، که وظیفه انتقال بیماران به بیمارستانهای مصر یا سایر کشورها را بر عهده خواهد داشت.
گذرگاه رفح در روز شنبه برای خروج افراد به سمت مصر برای اولین بار از ماهها پیش دوباره باز شد.این اقدام که مدتها انتظار آن میرفت، برای بیمارانی که مدتها با دردهای شدید و بدون درمان زندگی کردهاند، به ویژه در شرایطی که ارتش رژیم اسرائیل عمداً سیستم بهداشتی غزه را در جریان جنگ نسلکشی نابود کرده، امید تازهای به ارمغان آورده است. همراهان بیماران فلسطینی در گفتگوهایی جداگانه با خبرگزاری آناتولی گفتند که گذرگاه رفح برای آنان «امید بزرگی» است تا بتوانند درمانهای لازم را ادامه دهند و به مسیر بهبودی بازگردند.
محمود شکشک فلسطینی از شهر خان یونس، که پدر دختری به نام اسیل است که از زمان تولد با نقص قلبی دست و پنجه نرم میکند، گفت که امروز پس از مدتها انتظار، دخترش سفر خواهد کرد. او افزود: «برای دریافت درمانی که جان او را نجات دهد، تمام درها را زدهام تا بتوانم اجازه عبور از گذرگاه رفح را بگیرم.»
وی توضیح داد که گذرگاه رفح «امید بزرگی» برای بیماران و مجروحان است تا بتوانند برای درمان به خارج از غزه سفر کنند. او اشاره کرد که در حالی که خانوادهاش از سفر دخترش خوشحال هستند، اما از اینکه خواهر 3 ساله اسیل در لیست سفر قرار نگرفته، احساس ناراحتی میکنند. «این دختر باید از مادرش جدا شود که این برای کودک در چنین سنی که نیاز به مادرش دارد، بسیار سخت است.»
سالم ابو دقه، پدر کودک مجروح احمد، نیز گفت که پسرش شش ماه پیش در اثر بمباران صهیونیستها به ریه چپ خود آسیب دیده است. او به خبرگزاری آناتولی گفت: «تنفس احمد سنگین است و قادر به راه رفتن نیست و عوارض پزشکی او روز به روز بدتر میشود.» او افزود که پزشکان به خانواده ابو دقه گفتهاند که هیچ درمانی برای احمد در غزه وجود ندارد و لازم است که او به خارج سفر کند. پدر احمد ادامه داد: «گذرگاه رفح برای فلسطینیها به ویژه بیماران و مجروحان که درمانی در غزه ندارند، مانند یک رگ حیاتی است.»
او در ادامه گفت: «امید ما به خداوند اول و سپس به گذرگاه رفح است. کودکان گناهی ندارند که از درمان محروم شوند.» پدر احمد ابراز امیدواری کرد که پسرش پس از اتمام درمانش به غزه بازگشته و به طور کامل بهبودی یابد.
پس از تصرف گذرگاه رفح توسط رژیم اسرائیل، این گذرگاه که «رگ تنفسی فلسطینیها به دنیای خارج» محسوب میشود، مانع از آن شد که هزاران مجروح برای درمان به کشورهای دیگر بروند. توافق آتشبس بین رژیم اسرائیل و حماس به بازگشایی گذرگاه رفح برای سفر بیماران و مجروحان از جمله نظامیان اشاره دارد. مسئولیت نظارت بر گذرگاه رفح بر عهده مأموریت اتحادیه اروپا برای کمکهای مرزی است. این مأموریت نخستین بار در سال 2005 برای کمک به کنترل گذرگاه تأسیس شد، اما پس از پیروزی حماس در انتخابات غزه در سال 2007 فعالیتهای خود را متوقف کرد.