گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الشرق الاوسط؛ دولت رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، موافقت خود را با فروش سلاحهایی به ارزش حدود ۷.۴ میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی اعلام کرد. این تصمیم پس از درخواست یکی از قانونگذاران دموکرات مبنی بر توقف موقت این فروش تا دریافت اطلاعات بیشتر اتخاذ شد. طبق گزارش خبرگزاری «رویترز»، وزارت دفاع ایالات متحده (پنتاگون) اعلام کرده است که وزارت امور خارجه ایالات متحده به یک بسته فروش سلاح به ارزش تقریبی ۶.۷۵ میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی موافقت کرده است. این بسته شامل مهمات، مجموعههای هدایت، و فتیلهها میشود و شرکت بوئینگ به عنوان پیمانکار اصلی در این پروژه انتخاب شده است.
همچنین، قرارداد دیگری به ارزش ۶۶۰ میلیون دلار برای فروش موشکهای هلفایر و تجهیزات دیگر در نظر گرفته شده است که در این بخش شرکت لاکهید مارتین پیمانکار اصلی خواهد بود.
این اعلامیه در شرایطی منتشر شد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، به واشنگتن سفر کرده بود تا با ترامپ و مقامات دولتی، همچنین اعضای کنگره دیدار کند. ترامپ در این سفر حمایت خود از رژیم صهیونیستی را در جنگ علیه حماس در غزه اعلام کرده بود.
گریگوری میکس، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده و نماینده دموکراتها، به شدت با این تصمیم مخالفت کرده است. میکس این اقدام را نقض رویهای دیرینه دانست که بر اساس آن، فروشهای عمده سلاح باید توسط کنگره مورد بررسی قرار گیرد. وی در بیانیهای گفت: «من همچنان از نیازهای نظامی مهم رژیم صهیونیستی در مقابله با تهدیدات منطقهای حمایت میکنم، اما دولت هیچ مستندات یا توجیهی مهمی ارائه نکرده است.»
وی همچنین افزود که این تصمیم دولت ترامپ نشاندهنده عدم احترام به کنگره است، که یکی از ارکان اصلی حکومت ایالات متحده محسوب میشود. میکس با اشاره به ساختار دموکراتیک ایالات متحده افزود: «در ایالات متحده ما پادشاه نداریم، ما یک دموکراسی هستیم که بر اساس قانون اساسی اداره میشود.»
در ژانویه ۲۰۲۵، دو مقام آمریکایی اعلام کردهاند که دولت جو بایدن پیش از ریاستجمهوری ترامپ به کنگره اطلاع داده بود که قصد فروش سلاح به ارزش ۸ میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی را دارد. این روند مطابق با سنتهای دیرینه ایالات متحده است، که به رؤسا و اعضای ارشد کمیتههای خارجی مجلس نمایندگان و سنا فرصتی میدهد تا فروشهای سلاح را بررسی کرده و اطلاعات بیشتری درخواست کنند.
ترامپ در دوران ریاستجمهوری خود روابط نزدیکی با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، برقرار کرده بود و وعده داده بود که از رژیم صهیونیستی به شدت در جنگ علیه حماس حمایت کند. اما در همین زمان، ترامپ با چالشهای قضائی در کشور روبرو شده است، به ویژه در زمینه اقداماتی که برخی مخالفان آن را در تضاد با کنگره میدانند، نظیر اقدامات مربوط به تعطیلی آژانس کمکهای بینالمللی ایالات متحده. همچنین، تلفات جانی در میان غیرنظامیان در جنگ غزه نگرانیهایی در خصوص نقض حقوق بشر در بین برخی قانونگذاران آمریکایی ایجاد کرده است.