آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۸۱۱۹

شیوه‌نامه اداره کلاس‌های چند پایه تدوین شد

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به وجود ۴۸ هزار کلاس چند پایه در کشور، گفت: شیوه‌نامه چگونگی اداره این کلاس‌ها تدوین و در اختیار معلمان قرار داده شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ضوان حکیم‌زاده، درباره کلاس‌های چندپایه در کشور اظهار کرد: وجود کلاس‌های چندپایه اجتناب‌ناپذیر است و این موضوع تنها مختص کشور ما نیست، بسیاری از کشور‌های پیشرفته به دلیل وسعت زیاد خود، در مناطق دوردست برای اینکه دانش‌آموزان تحت پوشش قرار بگیرند، یک معلم را به چند دانش‌آموز اختصاص می‌دهند.

وی افزود: کلاس‌های چندپایه عموماً کم‌جمعیت هستند؛ بنابراین هرچند که این کلاس‌ها چندپایه را دربر دارد، اما تعداد دانش‌آموزان در آنها کم است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: دستورالعمل‌هایی در کارگروه دبیرخانه کشوری کلاس‌های چندپایه تهیه و در اختیار معلمان قرار داده شده است تا بدانند چگونه می‌توانند تقسیم کار داشته باشند و وقت خود را به هر دانش‌آموز اختصاص دهند.

حکیم‌زاده یادآور شد: در یک کلاس چند پایه ممکن است فقط ۲ دانش‌آموز حضور داشته باشد که باید یک درس علوم را به آنها آموزش داد. طبیعتاً زمانی که وقت محدود است، اگر این زمان به‌طور مناسب تقسیم و بازخورد آن به طور مرتب گرفته شود، با توجه به کم بودن تعداد دانش‌آموزان، یادگیری می‌تواند به درستی انجام شود.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: مدل‌های متنوعی برای برنامه‌ریزی و آموزش در کلاس‌های چند پایه وجود دارد و در دبیرخانه کشوری سعی می‌کنیم از طریق راهبران آموزشی، کیفیت یادگیری معلمان کلاس‌های چندپایه را ارتقاء دهیم.

وی تاکید کرد: اینکه فکر کنیم باید به طور کلی وجود کلاس‌های چندپایه حذف شود، صحیح نیست؛ بلکه باید تراکم استاندارد در این کلاس‌ها رعایت شود.

حکیم زاده در پاسخ به این پرسش که برای کاهش کلاس‌های چندپایه چه اقداماتی باید صورت گیرد، گفت: در مناطقی که به طور مثال چهار دانش‌آموز وجود دارد و۲ نفر از یک پایه و ۲ نفر از پایه دیگر هستند، نمی‌توان آنها را تک‌پایه کرد، زیرا یک معلم نمی‌تواند با چنین شرایطی کار کند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که کشور‌های پیشرفته مانند ژاپن دارای دستورالعمل‌ها و برنامه‌ریزی دقیقی در این زمینه هستند و متناسب با نیازها، کلاس‌های چندپایه طراحی شده است و معلمان آنها نیز با کیفیت بالا آموزش می‌بینند.

کلاس‌های چند پایه، به کلاس‌هایی گفته می‌شود که دانش‌آموزان چند پایه تحصیلی به همراه یک معلم آموزش می‌بینند. براساس آمار ارائه شده توسط وزارت آموزش و پرورش، اکنون حدود ۴۸ هزار کلاس درس چند پایه در کشور وجود دارد که بیش از ۶۴۰ هزار دانش‌آموز در این کلاس‌ها مشغول به تحصیل هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار