کد خبر:۱۲۲۸۴۹۰

برگزاری نخستین همایش نخبگان علمی و فرهنگی افغانستانی در ایران

نخستین همایش نخبگان علمی و فرهنگی افغانستانی با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های بی‌کران نخبگان و دانشجویان افغانستانی مقیم ایران و ایجاد تعامل مؤثر علمی و فناورانه برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نخستین همایش نخبگان علمی و فرهنگی افغانستانی با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های بی‌کران نخبگان و دانشجویان افغانستانی مقیم ایران و ایجاد تعامل مؤثر علمی و فناورانه برگزار شد.

روزبه دبیر همایش و رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناوری‌های بین‌المللی در این رویداد با اشاره به اهمیت این گردهمایی اظهار داشت: این رویداد پاسخی به یک نیاز اساسی و تاریخی است. دانشجویان و نخبگان افغانستانی که در دانشگاه‌های ایران تحصیل می‌کنند، ظرفیت‌هایی بسیار ارزشمند برای توسعه علمی و فناوری هستند و می‌توانند در اکوسیستم علمی و فناورانه ایران نقش مؤثری ایفا کنند.

وی با تأکید بر اهداف سازمان توسعه همکاری‌های فناورانه، گفت: ما بر آن هستیم که این ظرفیت را به کار بگیریم و از طریق انتقال دانش و فناوری، ارتباطی پایدار و سازنده میان جمهوری اسلامی ایران و افغانستان ایجاد کنیم. ظرفیت‌های افغانستان برای توسعه علمی و فناورانه بسیار قابل توجه است و در همین راستا، یکی از اولویت‌های ما حمایت از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در این کشور است.

تداوم همکاری‌های علمی و فناورانه میان نخبگان ایران و افغانستان

دبیر همایش با اشاره به اهمیت ایجاد یک اکوسیستم علمی و فناورانه مشترک میان ایران و افغانستان افزود: ضروری است که مسیر تعامل علمی و فناورانه با نخبگان افغانستانی به‌طور مستمر ادامه یابد. ما در نظر داریم این همایش را در سال‌های آینده نیز برگزار کنیم و گفت‌و‌گو‌های علمی و فناورانه با نخبگان افغانستانی را گسترش دهیم.

وی همچنین با تأکید بر نقش نخبگان بین‌المللی در توسعه علمی ایران، تصریح کرد: تعاملات علمی ما تنها به افغانستان محدود نمی‌شود، بلکه چارچوبی گسترده برای همکاری با متخصصان سایر کشور‌ها نیز در نظر گرفته شده است. کیفیت بالای اکوسیستم فناوری ایران موجب شده که متخصصان بین‌المللی علاقه‌مند به همکاری با این سیستم باشند. بر همین اساس، تسهیلاتی برای حمایت از نخبگان بین‌المللی، از جمله نخبگان افغانستانی، در نظر گرفته شده است.

حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان افغانستانی در ایران

وی در بخش دیگری از سخنان خود به روند تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان‌های بین المللی در ایران پرداخت و گفت: فرایند ثبت و فعالیت این شرکت‌ها مطابق با استاندارد‌های علمی و فناوری ایران طراحی شده است. با این حال، مسیر مشخصی که انحصاراً برای نخبگان سایر کشور‌ها در نظر گرفته شود، وجود ندارد، بلکه تمامی شرکت‌ها باید معیار‌های علمی و تخصصی لازم را کسب کنند.

در پایان، دبیر همایش با اشاره به اقدامات وزارت علوم برای بهبود روند همکاری‌های علمی، تأکید کرد: ما در تلاش هستیم تا با بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان سایر کشورها، مسیر همکاری‌های علمی و فناورانه را هموار کنیم و آینده‌ای روشن‌تر برای هر دو کشور رقم بزنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار