آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۸۶۶۹
در میزگرد بررسی مذاکره با آمریکا؛ دلیل؟ تجربه! مطرح شد

آمریکا در شرایط فعلی در مذاکره «دست بالا» ظاهر می‌شود/ با مشت خالی باید به مذاکره می‌رفتیم + فیلم

کارشناس مسائل سیاسی در میزگرد «بررسی مذاکره با آمریکا؛ دلیل؟ تجربه!» گفت: ایران می‌تواند همین الان وارد فضای مذاکره شود ولی آمریکا دست بالاست، او تعیین می‌کند که ایران باید چه اقدامی را انجام بدهد.

آمریکا در شرایط فعلی در مذاکره «دست بالا» ظاهر می‌شود/ غلبه بر ایران آرزوی ترامپ است + فیلم

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،میزگرد «بررسی مذاکره با آمریکا؛ دلیل؟ تجربه!»ابراهیم متقی (کارشناس مسائل سیاسی)، فواد ایزدی (کارشناس مسائل بین‌الملل) و حامد صاحب‌ هنر (کارشناس مسائل اقتصادی) در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.

در ابتدای برنامه حامد صاحب‌‌هنر، کارشناس مسائل اقتصادی در میزگرد «بررسی مذاکره با آمریکا؛ دلیل؟ تجربه!» گفت: پیش از تحریم‌ها ظرف ۱۰-۱۲ سال فقط ۳۰ میلیارد دلار در بخش بالادست نفت کشور سرمایه‌گذاری شد؛  قبل از سال ۲۰۱۲  شرایط گل و بلبل نبوده است.

وی افزود: ما قبل از تحریم شاهد بودیم که در بهترین دوران سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و گاز کشور که قراردادهای بیع متقابل یا«Buy Back» امضا می‌کردیم ظرف حدود ۱۰- ۱۲ سال مجموعاً ۳۰ میلیارد دلار در بخش بالا دست نفت کشور سرمایه‌گذاری شد یعنی به طور متوسط سالی ۳ میلیارد دلار بیشتر سرمایه‌گذاری نداشتیم

صاحب هنر خاطرنشان کرد: ما همیشه در سال‌های اخیر صحبت از این داشتیم که حدود ۲۰۰ میلیارد دلار نیاز به سرمایه گذاری خارجی در این بخش داریم و ۳۰ میلیارد دلار ظرف ۱۰- ۱۲ سال واقعاً عدد قابل توجهی نیست شاید یک چهارم مثلاً درآمد نفتی آرامکو بوده است؛  بنابراین قبل از تحریم یعنی از قبل از سال ۲۰۱۲  شرایط آنچنان گل و بلبل نبوده که فکر کنیم تحریم‌ها باعث عقب ماندگی و عدم توسعه کشور شده و باعث عدم ورود سرمایه خارجی شده؛ ما بیشتر چوبی که خوردیم از ناحیه ضعف‌های خودمان بوده است.

کد ویدیو

در ادامه این نشست؛ ابراهیم متقی، کارشناس مسائل سیاسی در میزگرد «بررسی مذاکره با آمریکا؛ دلیل؟ تجربه!» گفت: امروز آمریکا نسبت به دوره بایدن هم قدرتمندتر است هم شکننده‌تر و یکی از آرزو‌های ترامپ غلبه بر ایران است.

وی افزود: آمریکای ترامپ هم مثل ایران می‌خواهد نقش هژمان داشته باشد، امروز آمریکا نسبت به دوره بایدن هم قدرتمندتر است هم شکننده‌تر؛ در این وضعیت و در این شرایط طبیعی است که ترامپ آرزو‌های زیادی دارد یکی از آرزو‌های او این است که بر ایران غلبه کند.

متقی در ادامه افزود: رویکرد ترامپ این هست که همانند یک کلانتر ظاهر شود و هم ایران را هدف قرار دهد هم میز را به هم بریزد؛ این میز یک زمانی اروپایی‌ها هستند ممکن است الان چینی‌ها باشند.

وی در ادامه بیان کرد: وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته که قصد دارند فروش نفت ایران به چین را به ۱۰ درصد کاهش بدهند یعنی ۲.۵ میلیون بشکه صادرات نفتی ایران، ۲۵۰ هزار بشکه می‌شود؛ این مسئله یک نوع ادبیات تهدید است.

کد ویدیو


کارشناس مسائل سیاسی گفت: سوال اینجاست ایران چه باید بکند؟ بالاخره مذاکره‌ای شکل خواهد گرفت ولی این مذاکره مذاکره‌ای است که بعد از یک سری فعل و انفعالات انجام می شود. ایران می‌تواند همین الان وارد فضای مذاکره شود ولی آمریکا دست بالاست، او تعیین می‌کند که ایران باید چه اقدامی را انجام بدهد؛ روز اول که صحبت کرد بحث او بحث هسته‌ای بود مرحله به مرحله انتظارات خود را افزایش داد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: الگوی کنش و معامله ترامپ مثل الگوی کنش برخی از جوک‌های ایرانی است؛ می‌گویند یک بچه‌ای به پدرش گفت که به من ۳ میلیون تومان برای کمک به مدرسه بده، پدرش گفت ۳ میلیون تومان ندارم من می‌توانم یک میلیون تومان بدهم اما الان بیا این ۵۰۰ هزار تومان را بگیر تا ببینیم بعدش چه می‌کنیم، پسر که پول را می‌گیرد می‌بیند ۵۰۰ هزار تومن نیست ۵۰ هزار تومان است!

کد ویدیو


متقی افزود: من با مذاکره مخالف نیستم مذاکره را به عنوان یک استاد روابط بین‌الملل یک ابزار سیاست خارجی می‌دانم و اعتقاد دارم اما هیچگاه از ترس مرگ خودکشی نکنید و با توجه به رویکردی که آقای پزشکیان دارد به نظر من یک تیم قوی در فضای مذاکراتی در آینده فعال خواهد شد. 

وی در ادامه افزود: مذاکره در شرایطی باید انجام بگیرد که محور اصلی تفکر مبتنی بر کنش متقابل باشد؛ اگر دست بسته وارد مذاکره  شوید شکست که چه عرض کنم در وضعیت انهدام قرار می‌گیرید.

کد ویدیو
 
کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: آمریکا برای مذاکره باید حسن نیت نشان دهد؛ مذاکره آری اما چگونه و با چه هدفی، مذاکره برای مذاکره را فرسایشی می‌دانم اما برای رسیدن به تعامل را یک ضرورت می‌دانم.
وی تصریح کرد: برخی مذاکره ابزار تهدید است، برخی تطمیع و برخی رسیدن به نتایج مطلوب است که این اخرین جواب خواهد داد.
کد ویدیو
 
صاحب هنر در ادامه همچنین گفت: روش مذاکره برجام غلط بود؛ یعنی رفتیم برای یک تابو شکنی و ۴ تا عکس بگیریم.
کارشناس مسائل اقتصادی افزود: ترامپ عزم جدی برای کنترل تورم و رونق اقتصاد امریکا دارد. همه برآورد‌ها این است سهم شیل اویل آمریکا تا ۲۰۳۰ صعودی است و پس از ان نزولی می‌شود.
وی تاکید کرد: اگر ترامپ بخواهد قیمت نفت را پایین نکه دارد خیلی نمی‌تواند فشار به ما بیاورد و شرایط هم به نحوی است که احتمالا رقابت ما روسیه در چین کاهش پیدا می‌کند و ما جای روسیه در چین را بگیریم.
صاحب هنر یادآور شد: آمریکا برگ تحریم دیگری ندارد که رو کند؛ یعنی اینکه تمام تحریم هایی که توانسته اعمال کرده است. 
کد ویدیو
صاحب هنر تصریح کرد: ۹۰ درصد کاهش فروش نفت ما در برهه‌ای از زمان، خودتحریمی و مشکلات خودمان بوده است نه فشار‌های بیرونی.
کارشناس مسائل اقتصادی همچنین گفت: بعد از برجام با خوشبینی همه شرکت‌های چینی در کشور را خلع ید کردیم و روابطمان با این کشور در زمینه نفت و گاز را تعلیق کردیم و فروش نفتمان به شدت کاهش یافت؛ یعنی خود تحریمی کردیم.
وی افزود: وقتی به خودمان آمدیم در همان دوره ترامپ صادرات نفت مان افزایش پیدا کرد و حتی در دوره بایدن، دوباره صادرات مان افزایش پیدا کرد. بخشی از کاهش صادراتمان در ایام اخیر تغییرات داخلی و مدیتریتی بوده است
کد ویدیو
صاحب هنر در ادامه گفت: اگر در شرایط فعلی مذاکره می‌کردیم با مشت خالی بود و آمریکا برگ جدید برای تحریم ندارد و اگر قدم جدید بخواهد بردارد باید برود سراغ تحریم بنادر چینی.
کارشناس مسائل اقتصادی افزود: خیلی آمریکا فشار بیاورد، صادرات ما به زیر یک میلیون بشکه می‌رسد. به هیچ وجه به فروش روزی ۱۷۰ هزار بشکه نزدیک نخواهیم شد.
کد ویدیو
 
صاحب هنر همچنین یادآور شد: از هر یک متر زمین می توانیم نیم لیتر بنزین تولید کنیم. ظرفیت‌های بسیاری داریم، اما چشم به غرب دوخته‌ایم. 
وی افزود: رفع تحریم در شرایط فعلی مانند رساندن مواد مخدر به معتادی است که در حال ترک است.
صاحب هنر با بیان اینکه حرف های امروز غرب و آمریکا مصداق النصر بالرعب است تصریح کرد: می‌خواهند ما را به سمت آشوب ببرند و اگر مسئولان باید شفاف با مردم صحبت کنند این سری راحت‌تر می‌توانیم از بحران‌ها عبور کنیم.
کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار