به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ نخستوزیر بریتانیا از آمادگی کشورش برای اعزام نیرو به اوکراین خبر داد، در حالی که پاریس میزبان نشستی مهم برای بررسی تحولات امنیتی اروپا و واکنش به تحرکات اخیر آمریکا خواهد بود.
کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، تأکید کرد که کشورش در صورت لزوم، آماده ارسال نیرو به اوکراین است تا امنیت بریتانیا و اروپا را تأمین کند.
این اظهارات در شرایطی مطرح میشود که تنشها درباره نقش آمریکا در جنگ اوکراین افزایش یافته و کشورهای اروپایی در حال آمادهسازی برای برگزاری نشستی حیاتی در پاریس هستند. این نشست که به ابتکار فرانسه برگزار میشود، با هدف بررسی وضعیت امنیتی اروپا و هماهنگی مواضع در برابر سیاستهای جدید آمریکا شکل گرفته است.
استارمر در مقالهای که در روزنامه "دیلی تلگراف" منتشر شد، تأکید کرد که بریتانیا "آماده و مایل است که در تأمین تضمینهای امنیتی برای اوکراین" نقشآفرینی کند، از جمله از طریق اعزام نیرو در صورت نیاز. او همچنین اعلام کرد که در نشست امنیتی پاریس حضور خواهد داشت تا درباره راهکارهای تسریع در حمایت از اوکراین گفتوگو کند.
استارمر در ادامه اشاره کرد که در روزهای آینده با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، گفتگو خواهد کرد. او بر اهمیت همکاری نزدیک میان اروپا و آمریکا برای حفظ ثبات در قاره اروپا تأکید کرد و افزود که تضمین امنیتی آمریکا برای برقراری صلح پایدار در منطقه ضروری است.
از سوی دیگر، ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، اعلام کرد که امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، از سران کشورهای بزرگ اروپایی برای حضور در نشستی امنیتی دعوت کرده است.
بر اساس اعلام کاخ الیزه، این نشست با حضور رهبران آلمان، بریتانیا، ایتالیا، لهستان، اسپانیا و دانمارک، به همراه مقامات اتحادیه اروپا و ناتو برگزار خواهد شد.
برگزاری این نشست در حالی است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، مذاکراتی را برای از سرگیری گفتگو با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، آغاز کرده است. گزارشها حاکی از آن است که ترامپ احتمال دارد در آیندهای نزدیک در عربستان سعودی با پوتین دیدار کند تا درباره بحران اوکراین که وارد چهارمین سال خود شده است، مذاکره نماید.
نشست کشورهای اروپایی در حالی برگزار میشود که اخیراً "کنفرانس امنیتی مونیخ" در آلمان پایان یافته است؛ کنفرانسی که شاهد اختلافات جدی میان آمریکا و اتحادیه اروپا بود.
در جریان این کنفرانس، جِی دی فانس، معاون رئیسجمهور آمریکا، از اتحادیه اروپا انتقاد کرد و آن را به "محدود کردن آزادی بیان" متهم کرد. او همچنین اعلام کرد که واشنگتن در حال بررسی امکان مذاکره درباره بحران اوکراین بدون حضور کشورهای اروپایی است.
کیت کیلُگ، فرستاده ویژه آمریکا به اوکراین، نیز اظهار داشت که احتمالاً اروپا در مذاکرات کنار گذاشته خواهد شد، اظهاراتی که واکنش تند مقامات اروپایی و اوکراینی را به دنبال داشت.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، نسبت به "مذاکرات پشت پرده" هشدار داد و از متحدان اروپایی خواست که در برابر روسیه قاطعانهتر عمل کنند. او تأکید کرد که «هیچ تضمینی برای مشارکت اروپا در مذاکرات ترامپ و پوتین دیده نمیشود.»
در واکنش به اظهارات مقامات آمریکایی، ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، تأکید کرد که «تنها اوکراینیها هستند که باید درباره آینده جنگ تصمیم بگیرند.» وی افزود که «اروپا باید برای اوکراین تضمینهای امنیتی فراهم کند و نقشی اساسی در مذاکرات صلح ایفا کند.»
بارو همچنین فاش کرد که مذاکرات اخیر ترامپ با پوتین، بسیاری از وزرای اروپایی حاضر در نشست پاریس را غافلگیر کرده است. او تصریح کرد که در این نشست، توافق گستردهای حاصل شد مبنی بر اینکه «هیچ تصمیمی درباره اوکراین نباید بدون مشارکت کییف و کشورهای اروپایی اتخاذ شود.»