به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرکت دانش بنیان سامانه پایش قدرت مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به طراحی و تولید پنج محصول پیشتاز بومی شده است. طراحی و راه اندازی اولین ایستگاه شارژ وسیله نقلیه الکتریکی در کشور، طراحی و تولید دستگاه تستر و امپدانس متر با دقت اندازه گیری بالا و قابل رقابت با نمونه چینی و آمریکایی از جمله دستاوردهای این شرکت دانش بنیان میباشد.
مهندس سید مهدی آیتی مدیرعامل شرکت دانشبنیان سامانه پایش قدرت در گفتوگو با تیم رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، معرفی جامعی از شرکت ارائه داد و گفت: شرکت در حوزه مشاوره، طراحی، تولید و پیادهسازی پروژهها و محصولات مرتبط با اتوماسیون، ابزاردقیق و تله متری، الکترونیک قدرت و تامین تجهیزات مربوطه و انرژیهای نو، فعال است.
مهندس آیتی با تاکید بر این موضوع که شرکت تاکنون پنج محصول دانشبنیان به ثبت رسانده است که در بعضی از این محصولات جز اولین یا تنها تولید کننده در کشور است، توضیح داد: ما با به کارگیری افراد آکادمیک، متخصص و آشنا به حوزه فعالیت شرکت و با اتکا به توان داخلی کشور محصولات متعددی طراحی و تولید کردهایم که در صنایع برق و انرژی، آب و فاضلاب، نفت، زیرساخت، غذایی و دارویی بکارگرفته شدهاند و جایگاه خود را در بازار داخلی پیدا کرده و با محصولات خارجی رقابت میکنند.
وی در ادامه به معرفی و شرح پنج محصول پیشتاز بومی شده شرکت سامانه پایش قدرت پرداخت.
مهندس آیتی با اشاره به اینکه این دستگاه امکان ذخیره سازی اطلاعات و ارسال آن بر روی شبکه GSM/GPRS با پروتکلهای ارتباطی مختلف فراهم میکند؛ توضیح داد: با بهرهمندی از این دستگاه امکان رمزنگاری اطلاعات، امنیت بالا در ارسال و دریافت اطلاعات وجود دارد و میتوان به مانیتورینگ اطلاعات و بررسی وضعیت ورودی و خروجیها با استفاده از رابط کاربری گرافیکی پرداخت.
وی در ادامه از طراحی این محصول صحبت کرد و افزود: طراحی این محصول به گونهای است که با توجه پشتیبانی از پروتکلهای مختلف از قبیل پروتکل IEC۶۰۸۷۰-۵-۱۰۴ و امکان ارتباط با نرم افزار HIGHLEIT و Citect Scada، پروتکل Modbus-TCP/IP بر روی شبکه GPRS، پروتکل Modbus-RTU بر روی دو پورت RS۴۸۵ به صورت Master و Slave، اینترفیس GSM/GPRS، پشتیبانی از پروتکل SNMP و پشتیبانی از رمزگذاری AES الزامات مورد نیاز در مجوز افتا یا پدافند غیرعامل را برآورده میکند. این موارد از الزامات امنیتی به شمار میروند که کلیه ارگانها ملزم به رعایت آن هستند.
آیتی افزود: دستگاه ذخیرهسازی و ارسال اطلاعات دارای کاربردهای گسترده میباشد و از جمله مشتریان بالفعل این محصول میتوان به شرکت نفت، شرکت ارتباطات زیرساخت و شرکت آب و فاضلاب اشاره کرد.
مهندس مهدی آیتی با بیان این نکته که دستگاه تستر و امپدانس متر محصول دانش بنیان نوع اول و بدون رقیب در داخل کشور است و در صنایع، سازمانها و ادارات کاربردهای بسیار دارد، توضیح داد: این دستگاه در مواردی که تامین تغذیه به صورت بدون وقفه ضروری است (مانند UPS)، به کاربر در مورد اینکه چه زمانی باتری نیاز به تعویض دارد، آگاهی میدهد. همچنین برای اندازهگیری امپدانس، ولتاژ مدارباز و دمای باتری نیز استفاده میشود. قابلیت ذخیرهسازی اطلاعات حسگرها و تنظیمات دستگاه در حافظه داخلی و ارسال آنها به حافظه SD، حافظه USB و رایانه برای این دستگاه در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه این موضوع را یادآور شد که دقت اندازهگیری محصول دانش بنیان نوع اول تستر و امپدانس متر با محصولات ژاپنی و آمریکایی قابل مقایسه و رقابت است.
مهندس آیتی ضمن اشاره به تجربه شرکت در حوزه طراحی سامانههای مانیتورینگ و تجهیزات ذخیرهساز انرژی (براساس باتری) و توسعه و تجاریسازی محصولات دانشبنیان متنوع، از طراحی و تولید سامانه جامع پایش باتریخانه صحبت کرد و گفت: این سامانه شامل سیستم هوشمند مدیریت باتریها و شارژر، سیستم پایش شرایط محیطی باتری خانه و سیستم پایش UPS است و باعث افزایش طول عمرباتریها، عملکرد بهتر شارژر و UPS و مهمتر از همه افزایش قابلیت اطمینان در تامین انرژی خروجی (بار) خواهد شد.
این فناور در ادامه افزود: با توجه به قطعی برق مداوم در چند سال اخیر در کشور و ایجاد مشکلات متعدد به علت خرابی و عدم کارکرد صحیح باتریهای پشتیبان، این محصول میتواند کارآمد و مفید باشد.
آیتی با بیان این نکته سامانه مدیریت باتری خانه، علاوه بر مانیتورینگ لحظهای، منجر به افزایش قابلیت اطمینان و کاهش هزینههای خرابی و تعمیرات نیز میشود، اظهار داشت: این سامانه در چندین پست برق منطقهای، شرکت ارتباطات زیرساخت و شرکت صبا باتری نصب و راه اندازی شده است.
مهندس آیتی در معرفی پکیج خورشیدی قابل حمل گفت: در شرایطی که برق شبکه در دسترس نیست میتوان از این محصول جهت تامین انرژی برای مصارف عام و ضروری همچون روشنایی، شارژرها و … همچنین خروجی برق متتاوب با اینورتر برای سایر مصارف با توجه به ظرفیت خود، برای مدت مشخصی استفاده کرد.
مدیرعامل شرکت سامانه پایش قدرت با بیان اینکه این محصول با استانداردهای توانیر در این حوزه کاملا تطابق دارد، اظهار داشت: این پکیچ دارای یک پک باتری لیتیومی یا باتری سیلد اسید جهت ذخیرهسازی انرژی الکتریکی بوده، دارای وزن سبک و به راحتی قابل حمل است. در طراحی این محصول؛ نکات مهمی از جمله حفاظتهای مختلف، ضد ضربه و ضد آب بودن، کاهش مصرف داخلی و کاربری ساده مورد توجه قرار گرفته است.
مهندس مهدی آیتی با اشاره به اینکه با افزایش تعداد موتور سیکلتهای برقی، خودروهای الکتریکی و هیبرید، نیروگاههای برق کنونی چه ازنظر تأمین تقاضای لازم و چه ازنظر کنترل آلودگیهای تولیدشده پاسخگوی حجم تقاضای به وجود آمده، نخواهند بود؛ خاطر نشان کرد: با توسعه بهکارگیری انرژیهای تجدیدپذیر و سیستمهای ذخیرهساز انرژی، طراحی ایستگاههای شارژ با ترکیبی از این منابع انرژی و امکان تبادل با شبکه برق موضوعی ضروری به شمار میرود و تامین انرژی ایستگاههای شارژ با کمک انرژیهای تجدیدپذیر، مبحثی اجتناب ناپذیر است.
آیتی از طراحی و راه اندازی اولین ایستگاه شارژ وسیله نقلیه الکتریکی در ایران صحبت کرد و گفت: طراحی اولین ایستگاه شارژ وسیله نقلیه الکتریکی در ایران با قابلیت استفاده از انرژی خورشیدی در سال ۱۳۹۹ توسط شرکت سامانه پایش قدرت آغاز و در فرودین سال ۱۴۰۰ راه اندازی و افتتاح شد.
مدیرعامل شرکت سامانه پایش قدرت ضمن اشاره به این که برخی محصولات شرکت در داخل بدون رقیب میباشد و گروهی دیگری از محصولات با شرکتهای بزرگی، چون مپنا رقابت میکند، عنوان کرد: محصولات شرکت سامانه پایش قدرت با تکیه بر دانش فنی بومی و توسط مختصصان داخلی طراحی و تولید میشود و این موضوع علاوه بر اشتغالزایی داخلی، کیفیت بالای محصولات و امکان خدماترسانی پس از فروش و نصب را به همراه دارد.
مهندس مهدی آیتی از وجود فرصت و بازار مناسب برای فعالیت صحبت کرد و افزود: با توجه به تقاضای زیاد بازار در حوزه تجهیزات باتری و باتری خانه و ابزار دقیق، امکان فعالیت در این حوزه در کشور مهیا است و شرکت سامانه پایش قدرت توانسته با تولید محصولات با کیفیت و انجام پروژههای گوناگون با شرکتهای آب و فاصلاب، شرکتهای حوزه زیرساخت و همچنین بسیاری از مراکز دولتی و حساس، جایگاه قابل توجهی در کسب بازار پیدا کند و با شرکتهای بزرگ دولتی و خصوصی در حوزه ابزار دقیق نیز همکاریهای دو جانبه داشته باشد.
آیتی با بیان اهمیت اشتغالزایی در شرکتهای فناور و دانش بنیان گفت: در حال حاضر شرکت سامانه پایش قدرت توانسته برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی کند.
این فناور در توضیح محدودیتها و چالشهای شرکتهای نوآور و دانش بنیان اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور، فرآیند تهیه و تامین بسیاری از خدمات و قطعات از خارج از کشور بسیار هزینهبر و زمانبر میباشد و همین امر موجب به وجود آمدن تاخیر در تامین قطعات و به تبع آن به تعویق افتادن پروژهها میشود.
مهندس آیتی با بیان ضرورت وجود حمایت از دانشبنیانها، خاطر نشان کرد: حمایتهای صورت گرفته از دانشبنیانها شامل چند بخش است که از جمله آن میتوان به حمایتهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حمایتهای پارکهای علم و فناوری و حمایتهای موسسات اعتباری، بانکها و صندوقهای پژوهش و فناوری و…. اشاره کرد.
وی برنامهها و خدمات حمایتی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران را در خصوص حمایت از شرکتهای فناور و دانش بنیان مفید دانست و توضیح داد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران حمایتهای متنوعی را به منظور رشد، توسعه و حفظ ارزشهای شرکتها انجام میدهد که ارائه معافیتهای مالیاتی، امکان استقرار در پارک و ایجاد محیط کاری امن و مناسب، ارائه تسهیلات اعتباری، ارزش گذاری شرکتها، مشاوره در حوزههای مختلف، برندینگ و معرفی شرکتها و … از جمله این حمایتها به شمار میرود.