کد خبر:۱۲۳۲۹۰۳

پوتین به آمریکا پیشنهاد داد تا از معادن مواد کمیاب در روسیه و مناطق اشغالی اوکراین بهره‌برداری کند

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه شامگاه دوشنبه ۲۴ فوریه (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیشنهاد فروش مواد معدنی کمیاب روسیه به همراه منابع موجود در مناطق اشغالی اوکراین را به شرکت‌های آمریکایی مطرح کرد.

رئیس‌جمهوری روسیه در یک مصاحبه تلویزیونی اظهار داشت: «ما آماده‌ایم شرکای خارجی را به سرزمین‌های تاریخی جدید خود که به روسیه بازگردانده شده‌اند جذب کنیم. در آنجا ذخایری وجود دارد. ما آماده همکاری با شرکای خود، از جمله آمریکایی‌ها، در این مناطق جدید هستیم و روسیه می‌تواند صادرات آلومینیوم به ایالات متحده را نیز از سر بگیرد.»

او در ادامه تاکید کرد: «ما بدون شک، منابعی از این نوع را بیشتر از اوکراین در اختیار داریم.»

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز در روز سه‌شنبه تایید کرد: «آمریکایی‌ها به مواد معدنی کمیاب نیاز دارند و ما مقدار زیادی از آن را در اختیار داریم.» او در یک نشست خبری با خبرگزاری فرانسه (AFP) گفت: «در اینجا یک پتانسیل نسبتاً گسترده وجود دارد.» وی افزود: «چشم‌اندازها و فرصت‌هایی وجود دارد. و زمانی که اراده سیاسی برای این کار ایجاد شود، ما برای همکاری آماده خواهیم بود.»

ساعاتی پیش از سخنان آقای پوتین در روز دوشنبه، دونالد ترامپ در واشنگتن به خبرنگاران گفت که «تراکنش‌های بزرگ اقتصادی با روسیه» انجام خواهد شد. تنها دو ساعت پس از اظهارات ترامپ، پوتین نشستی غیرمنتظره با وزرا و مشاوران اقتصادی خود درباره فلزات کمیاب برگزار کرد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که کی‌یف و واشنگتن در حال مذاکره بر سر توافقی هستند که به شرکت‌های آمریکایی دسترسی به معادن استراتژیک اوکراین را می‌دهد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، خواستار این توافق شده است تا به نوعی در ازای کمک‌های نظامی و مالی ارائه‌شده به اوکراین، منافع اقتصادی برای واشنگتن تضمین شود. دولت او طی هفته‌های اخیر فشارهای زیادی به ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین وارد کرده تا این توافق را امضا کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار