کد خبر:۱۲۳۴۰۶۶
معاون توسعه شرکت‌های دانش بنیان مطرح کرد

حمایت از نخبگان و توسعه تجاری‌سازی، دو اولویت اصلی زیست‌بوم دانش‌بنیان

معاون توسعه شرکت‌های دانش بنیان در اجلاس شرکت دانش بنیان ایران این رویداد را فرصتی برای شناسایی دستاورد‌های حوزه فناوری و بررسی مسیر‌های پیش‌روی توسعه دانش‌بنیان در کشور دانست.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، در اجلاس ملی فناوری و دانش‌بنیان ضمن خیرمقدم به پیشگامان و کارآفرینان فناوری کشور، بر نقش‌آفرینی موثر فعالان این حوزه در تحقق قانون جهش تولید دانش‌بنیان تأکید کرد.

وی این رویداد را فرصتی برای شناسایی دستاوردهای حوزه فناوری و بررسی مسیرهای پیش‌روی توسعه دانش‌بنیان در کشور دانست.

در این اجلاس، از گزارش ارزیابی سالانه زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور رونمایی می شود که به عنوان مرجعی کلیدی برای برنامه‌ریزی‌های آینده مورد استفاده قرار خواهد گرفت. بر اساس این گزارش، تاکنون بیش از ۱۷ هزار محصول دانش‌بنیان در کشور تولید شده و این حوزه توانسته است ۴۲۰ هزار شغل ایجاد کند که از این میان، ۱۲۰ هزار نفر مستقیماً بر روی محصولات دانش‌بنیان فعالیت دارند.

 

سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه؛ گام بلند برای نهادینه‌سازی نوآوری

امرایی در ادامه با اشاره به سیاست‌های حمایتی دولت در این حوزه، از تصویب بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار مالیاتی برای تحقیق و توسعه و قراردادهای پژوهشی دانشگاه‌ها خبر داد که ۵۵۰۰ میلیارد تومان آن در سال ۱۴۰۳ تخصیص یافته است. این اقدامات، نویدبخش حرکت به سوی نهادینه شدن تحقیق و توسعه در کشور با محوریت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری است.

 

تولید بار اول؛ خودکفایی فناورانه و توسعه صادرات

به گفته امرایی، تا دی‌ماه ۱۴۰۳، ۱۷۹ عنوان تولید بار اول توسط معاونت علمی ریاست جمهوری ابلاغ شده و مجموع ارزش این پروژه‌ها از آغاز تاکنون به بیش از ۴۵۰ میلیون دلار رسیده است. تولید بار اول، علاوه بر رفع نیازهای فناورانه داخلی، بستری برای صادرات محصولات با نشان "ساخت ایران" فراهم می‌آورد.

 

چالش‌های زیست‌بوم دانش‌بنیان؛ لزوم حفظ نخبگان و تجاری‌سازی محصولات

امرایی با اشاره به چالش‌های موجود، نگهداشت نیروی انسانی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان، کارآفرینان، پژوهشگران و اساتید دانشگاه را از مهم‌ترین دغدغه‌های این حوزه دانست و بر لزوم حمایت از این سرمایه‌های ملی تأکید کرد.

وی همچنین عدم تجاری‌سازی محصولات برخی شرکت‌های دانش‌بنیان، به‌ویژه شرکت‌های نوپا را چالشی دیگر عنوان کرد و از اجرای طرحی ویژه با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی برای رفع این معضل در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

 

نگاهی به آینده؛ حرکت به سوی محصولات راهبردی و مدرن

امرایی در پایان تأکید کرد که گذار از محصولات دانش‌بنیان کلاسیک به محصولات راهبردی و مدرن، از اهداف کلیدی معاونت علمی در دولت چهاردهم خواهد بود. در این مسیر، بهره‌گیری از فناوری‌های نوظهور و تقویت اکوسیستم نوآوری، عاملی تعیین‌کننده در رشد پایدار زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور خواهد بود.

 

وی ضمن تقدیر از تلاش‌های کارآفرینان، مهندسان و تمامی فعالان این حوزه، خواستار هم‌افزایی و حمایت همه‌جانبه از این حرکت ملی شد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار