آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۴۸۰۵
دانش‌بنیان|

تولید آلیاژ پیشرفته اکوبرس با یک‌سوم قیمت جهانی

شرکتی دانش‌بنیان با تولید آلیاژ برنج کم‌سرب (اکوبرس)، در راستای حفظ سلامت مصرف‌کنندگان و ارتقای کیفیت آب قدم برداشته است. این دستاورد نه تنها استانداردهای داخلی را متحول می‌کند، بلکه می‌تواند الگویی برای کشورهای دیگر باشد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، شرکت دانش‌بنیان «پایا درفش ایرانیان» با تولید آلیاژ برنج کم‌سرب (اکوبرس)، در راستای کاهش اثرات مخرب سرب بر سلامتی و ارتقای کیفیت آب آشامیدنی اقدام کرده است. این شرکت که از سال 1401 فعالیت خود را با هدف تولید شیرآلات آب آشامیدنی آغاز کرده، با تولید محصولاتی نظیر شیرآلات اهرمی توکار، به دنبال تکمیل زنجیره تولید و ارتقای استاندارد شیرآلات آب آشامیدنی بوده و با این هدف، قدم در مسیر تصفیه آلیاژ برنج و تولید آلیاژ برنج کم‌سرب یا اکوبرس نهاده است.

علی فلاح امیرشاهی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، با اشاره به اهمیت این دستاورد، گفت: استفاده از این آلیاژ در شیرآلات آب آشامیدنی، حرکتی مهم در راستای کاهش ورود سرب به آب مصرفی خانوارها محسوب می‌شود. اکوبرس، با کاهش چشمگیر تاثیر مخرب سرب بر آب، و همچنین برخورداری از استحکام بالا، ماشین‌کاری عالی، مقاومت استثنایی در برابر سایش، خواص خزشی خوب و مقاومت در برابر خوردگی، گزینه‌ای ایده‌آل برای صنایع مختلف به شمار می‌رود.

وی با اشاره به انحصاری بودن فناوری تولید این آلیاژ و اینکه تا سال ۲۰۱۵، تنها ۲۶ شرکت در جهان، قادر به تولید آن با روش جداسازی ترکیبی بودند، تصریح کرد: تولید آلیاژ اکوبرس نیازمند ماده افزودنی بر پایه کلسیم سیلیسیم و ماده کمک ذوب است. چالش اصلی ما این بود که ماده افزودنی کلسیم سیلیسیم باید کاملا عاری از اکسیژن باشد.

امیرشاهی افزود: شرکت ما پس از تلاش‌های فراوان موفق به دستیابی به این دانش فنی شد و کشور را به جمع دارندگان این فناوری انحصاری در جهان اضافه کرد. این موفقیت نه تنها به ارتقای کیفیت صنایع داخلی کمک می‌کند، بلکه در کاهش وابستگی به واردات و ایجاد ارزش افزوده نیز نقش مهمی ایفا خواهد کرد. این فعال فناور در خصوص قیمت تمام‌شده این آلیاژ نیز اظهار داشت: قیمت تمام‌شده محصول ما در حال حاضر بسیار متفاوت با قیمت‌های موجود در سایت‌ها است و شاید نزدیک به یک سوم آن باشد.

لازم به ذکر است، کاهش سرب در آلیاژ‌های برنج به منظور افزایش کارایی قطعات، برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ در آمریکا آغاز شد و در کشور‌هایی نظیر آمریکا، ژاپن و آلمان، استفاده از آلیاژ برنج با سرب کمتر از نیم‌درصد در تولید شیرآلات آب آشامیدنی، الزامی قانونی است. شرکت دانش‌بنیان «پایا درفش ایرانیان» با دستیابی به دانش فنی تولید آلیاژ برنج با سرب کمتر از ۱.۵ درصد، استاندارد ۳۷۰۰۰ را در این زمینه محقق کرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار