کد خبر:۱۲۳۴۸۲۰

آزمایش اولین موتور سوخت جت دنیا با ۱۶ برابر سرعت صوت توسط دانشمندان چینی

دانشمندان چینی در اقدامی قابل‌توجه ادعا کرده‌اند توانسته‌اند موتور جت با سرعت ۱۶ ماخ را آزمایش کنند. این پیشرفت شگرف می‌تواند نقطه عطفی در صنعت هوانوردی و هوانوردی نظامی باشد.

آزمایش اولین موتور سوخت جت دنیا با ۱۶ برابر سرعت صوت توسط دانشمندان چینی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشمندان چینی در اقدامی قابل‌توجه ادعا کرده‌اند توانسته‌اند موتور جت با سرعت ۱۶ ماخ را آزمایش کنند. این پیشرفت شگرف می‌تواند نقطه عطفی در صنعت هوانوردی و هوانوردی نظامی باشد. 

تست محققان چینی در شرایط آزمایشگاهی انجام شده و مشخص نیست این موتور می‌تواند در شرایط واقعی نیز به سرعت عملیاتی ۱۶ ماخ برسد یا خیر. به گفته رسانه چینی SCMP موتور انفجار اُریب (ODE) را که محققان این کشور توسعه داده‌اند، با استفاده از سوخت نفت سفید استاندارد کار می‌کند و توانسته در تونل شوک JF-۱۲ در پکن به این میزان سرعت دست یابد.

آزمایش موتور جت فوق‌سریع چین

برای درک بهتر سرعت ۱۶ ماخ باید بدانید این میزان سرعت نزدیک ۲۰ هزار کیلومتربرساعت است. تونل شوک JF-۱۲ می‌تواند شرایط واقعی پرواز‌های مافوق‌صوت را برای موتور‌ها شبیه‌سازی کند. این تونل در نوع خود یکی از بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین تونل‌های جهان است و تحت‌نظر مؤسسه مکانیک آکادمی علوم چین فعالیت می‌کند.

 

آزمایش اولین موتور سوخت جت دنیا با ۱۶ برابر سرعت صوت توسط دانشمندان چینی

دانشمندان آکادمی علوم چین ادعا کرده‌اند با استفاده از سوخت جت RP-۳ توانستند به امواج انفجاری اریب طولانی‌مدت دست یابند. این آزمایش‌ها منجر به احتراق هزار برابر سریع‌تر از موتور‌های اسکرام‌جت معمولی شد و درنهایت توان عملیاتی این موتور بین ۶ تا ۱۶ ماخ تخمین زده شده است.براساس گزارش SCMP، محفظه احتراق این موتور جدید تا ۸۵ درصد کوتاه‌تر از موتور‌های اسکرام‌جت معمولی است.

دانشمندان معتقدند این مزیت می‌تواند به کاهش وزن هواپیما و افزایش برد آن کمک کند. یکی از مزیت‌های قابل‌توجه موتور‌های انفجار اریب در مقایسه با انواع اسکرام‌جت، توانایی آنها در استفاده از امواج شوک برای تقویت احتراق است.

موتور‌های اسکرام‌جت در سرعت بسیار بالا با خطر آتش‌سوزی مواجه‌اند.چین اخیراً در زمینه ساخت پهپاد‌ها و هواپیما‌های مافوق‌صوت به پیشرفت‌های قابل‌توجهی دست یافته است؛ برای مثال، استارتاپ Lingkong Tianxing Technology به‌تازگی از طرح پهپاد تجاری با سرعت ۴ ماخ رونمایی کرده و سال آینده نیز قرار است پرواز‌های آزمایشی آن را آغاز کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار