کد خبر:۱۲۳۵۲۹۹

سخنگوی سازمان ملل متحد: قیمت مواد غذایی در غزه پس از بستن گذرگاه‌ها توسط اسرائیل ۱۰۰ برابر افزایش یافته است

استفان دوجاریک، واکنش به ادعای بنیامین نتانیاهو مبنی بر اینکه حماس کمک‌های بشردوستانه را می‌فروشد، گفت: «از زمان برقراری آتش‌بس، شاهد جریان مستقیم و آزادتر کمک‌ها بوده‌ایم و هیچ موردی از غارت یا سوءاستفاده از کمک‌ها گزارش نشده است.»

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو: استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد، در واکنش به ادعای بنیامین نتانیاهو مبنی بر اینکه حماس کمک‌های بشردوستانه را می‌فروشد، گفت: «از زمان برقراری آتش‌بس، شاهد جریان مستقیم و آزادتر کمک‌ها بوده‌ایم و هیچ موردی از غارت یا سوءاستفاده از کمک‌ها گزارش نشده است.»

او در یک نشست خبری که روز دوشنبه برگزار شد، اعلام کرد: «بستن گذرگاه‌های منتهی به غزه از سوی اسرائیل، باعث شده قیمت مواد غذایی در سراسر این منطقه بیش از 100 برابر افزایش یابد.»

افزایش بی‌سابقه قیمت مواد غذایی در غزه

دوجاریک توضیح داد: «شرکای بشردوستانه ما گزارش داده‌اند که پس از بسته شدن گذرگاه‌های ورودی به غزه در روز یکشنبه، قیمت آرد و سبزیجات بیش از 100 برابر افزایش یافته است.»

او همچنین از بازگشایی بیش از 100 مدرسه دولتی در سراسر نوار غزه خبر داد که حدود 100 هزار دانش‌آموز را تحت پوشش قرار داده‌اند.

دستاوردهای آتش‌بس و رد ادعای نتانیاهو درباره سوءاستفاده از کمک‌ها

دوجاریک ضمن اشاره به دستاوردهای مهمی که پس از برقراری آتش‌بس در غزه حاصل شده است، تأکید کرد که این پیشرفت‌ها شامل جریان بهتر کمک‌های بشردوستانه، بازگشایی مدارس، تحویل چادرها و آزادی برخی اسرا بوده است. او تأکید کرد: «باید این روند را ادامه دهیم.»

در پاسخ به پرسشی درباره ادعای نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، مبنی بر اینکه توقف ارسال کمک‌ها به دلیل فروش آن‌ها توسط حماس بوده است، دوجاریک این ادعا را رد کرد و گفت: «همکاران ما در میدان هیچ گزارشی از چنین اتفاقی ارائه نکرده‌اند.»

تهدیدهای نتانیاهو و تلاش برای ادامه جنگ

نتانیاهو روز دوشنبه بار دیگر بر تصمیم خود برای متوقف کردن ورود کالاها و کمک‌ها به نوار غزه تأکید کرد.

او همچنین حماس را تهدید کرد که اگر اسیران اسرائیلی را آزاد نکند، «با پیامدهایی غیرقابل تصور روبه‌رو خواهد شد».

نتانیاهو اعلام کرد که برای مراحل بعدی جنگ، با حمایت رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، دونالد ترامپ، آماده است.

پایان مرحله اول آتش‌بس و اختلافات بر سر ادامه آن

نیمه‌شب شنبه/یکشنبه، مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه، که 42 روز به طول انجامید، به پایان رسید. اسرائیل از ورود به مرحله دوم آتش‌بس و پایان جنگ خودداری کرده است.

نتانیاهو قصد دارد مرحله اول تبادل اسرا را ادامه دهد تا تعداد بیشتری از اسیران اسرائیلی را بدون ارائه هیچ‌گونه امتیاز یا اجرای تعهدات نظامی و انسانی خود آزاد کند. این اقدام او با هدف راضی نگه داشتن جناح‌های تندرو در دولتش انجام می‌شود.

در مقابل، حماس این پیشنهاد را رد کرده و خواستار اجرای کامل توافق آتش‌بس شده است. این گروه از میانجیگران خواسته که بلافاصله مذاکرات مرحله دوم را آغاز کنند، که شامل عقب‌نشینی اسرائیل از غزه و توقف کامل جنگ است.

جنایات اسرائیل و فاجعه انسانی در غزه

با حمایت آمریکا، اسرائیل بین 7 اکتبر 2023 تا 19 ژانویه 2025، یک نسل‌کشی در غزه انجام داده است. در این مدت، بیش از 160 هزار فلسطینی کشته و زخمی شده‌اند که اکثر آن‌ها کودکان و زنان بوده‌اند. همچنین بیش از 14 هزار نفر همچنان مفقود هستند.

در 19 ژانویه، توافق آتش‌بس بین اسرائیل و حماس اجرایی شد. این توافق شامل سه مرحله است که هرکدام 42 روز طول می‌کشد و برای ورود به مرحله بعد، باید مذاکرات صورت بگیرد. این توافق با میانجی‌گری مصر و قطر و حمایت ایالات متحده حاصل شد.

غزه؛ بزرگ‌ترین زندان جهان

اسرائیل از اواسط سال 2006 نوار غزه را تحت محاصره قرار داده و آن را به بزرگ‌ترین زندان جهان تبدیل کرده است. در نتیجه جنگ نسل‌کشی اسرائیل، بیش از 2 میلیون نفر از جمعیت 2.4 میلیونی غزه آواره شده‌اند.

شرایط در این منطقه فاجعه‌بار است و کمبود عمدی غذا، آب و دارو، زندگی مردم را به شدت تهدید می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار