کد خبر:۱۲۳۵۷۵۳

چین بودجه دفاعی خود را ۷.۲ درصد افزایش داد

چین با افزایش ۷.۲ درصدی بودجه دفاعی خود در سال جاری، به تقویت ارتش و توسعه فناوری‌های نظامی پیشرفته ادامه می‌دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ چین اعلام کرد که امسال بودجه دفاعی خود را ۷.۲ درصد افزایش خواهد داد. این افزایش بودجه در راستای ساختن ارتشی بزرگ‌تر و مدرن‌تر برای حمایت از ادعاهای ارضی این کشور و مقابله با برتری دفاعی ایالات متحده در آسیا انجام می‌شود.

بودجه دفاعی چین؛ دومین بودجه بزرگ جهان


بودجه دفاعی چین که به حدود ۲۴۵ میلیارد دلار می‌رسد، در نشست سالانه کنگره ملی خلق اعلام شد. اگرچه این بودجه همچنان پس از ایالات متحده در جایگاه دوم قرار دارد، اما پنتاگون و کارشناسان معتقدند که هزینه واقعی دفاعی چین ممکن است تا ۴۰ درصد بیشتر از این رقم باشد، زیرا برخی اقلام دفاعی در بودجه‌های دیگر پنهان می‌شوند.

افزایش ۷.۲ درصدی بودجه دفاعی چین مشابه سال گذشته است و به‌مراتب کمتر از افزایش‌های دو رقمی سال‌های پیشین است. این مسئله نشان‌دهنده کاهش رشد اقتصادی چین است که رهبران این کشور هدف رشد اقتصادی ۵ درصدی را برای امسال تعیین کرده‌اند.

تلاش‌های نظامی چین در میان تنش‌های منطقه‌ای


تنش‌های فزاینده با ایالات متحده، تایوان، ژاپن و کشورهای دارای ادعاهای ارضی در دریای چین جنوبی، از جمله عوامل محرک افزایش بودجه نظامی چین محسوب می‌شوند. این کشور در حال توسعه فناوری‌های نظامی پیشرفته‌ای مانند جنگنده‌های رادارگریز، ناوهای هواپیمابر و گسترش زرادخانه هسته‌ای خود است.

ارتش آزادی‌بخش خلق چین که شاخه نظامی حزب کمونیست حاکم است، علاوه بر ساخت پایگاه‌هایی در جزایر مصنوعی دریای چین جنوبی، تمرکز ویژه‌ای بر تایوان دارد. پکن تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند و روابط نزدیک این جزیره با ایالات متحده باعث افزایش حساسیت‌ها شده است.

تحرکات نظامی چین در نزدیکی تایوان


چین تنها در روز چهارشنبه پنج هواپیما و هفت کشتی به مناطق نزدیک تایوان اعزام کرد. این در حالی است که چند روز قبل ده‌ها هواپیما به این منطقه فرستاده بود. این تحرکات با هدف تضعیف روحیه و فرسایش توان دفاعی تایوان صورت می‌گیرد؛ جزیره‌ای که با جنگنده‌های F-16، تانک‌ها و موشک‌های آمریکایی و تجهیزات بومی مجهز شده است.

در نشست کنگره، نخست‌وزیر لی چیانگ اعلام کرد که چین به‌دنبال راه‌حل مسالمت‌آمیز برای مسئله تایوان است، اما «به‌طور قاطع» با هرگونه تلاش برای استقلال رسمی تایوان و حامیان خارجی آن مخالف است.

لی چیانگ تأکید کرد: «ما به پیشبرد هدف اتحاد مجدد چین ادامه می‌دهیم و با هم‌وطنان خود در تایوان برای تحقق احیای ملت چین همکاری خواهیم کرد.»

واکنش تایوان و نگاه کارشناسان به افزایش بودجه نظامی چین


وزیر دفاع تایوان اعلام کرد که در واکنش به «تهدیدهای فزاینده دشمنان»، این کشور نیز بودجه نظامی خود را افزایش خواهد داد.

آنتونیا همیدی، تحلیلگر مؤسسه مطالعات چین مرکاتور، معتقد است که چین باوجود رشد اقتصادی کندتر، همچنان به اهداف استراتژیک نظامی و فناوری خود اولویت خواهد داد.

همیدی افزود: «منابع نظامی و فناوری برای حزب کمونیست چین اهمیت بالایی دارند و این کشور به مدرن‌سازی ارتش خود ادامه خواهد داد.»

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین و فرمانده کل نیروهای مسلح، در راستای اصلاحات ارتش، چندین فرمانده ارشد از جمله دو وزیر دفاع پیشین و رئیس یگان موشکی را برکنار کرده است. این اقدامات نشان‌دهنده عزم پکن برای ایجاد ارتشی چابک‌تر و کارآمدتر است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار