کد خبر:۱۲۳۶۶۳۳

چین در جنگ تجاری با کانادا؛ تعرفه‌های جدید بر محصولات کشاورزی

چین با اعمال تعرفه بر محصولات کشاورزی کانادایی به ارزش ۲.۶ میلیارد دلار از ۲۰ مارس به تعرفه‌های اکتبر کانادا پاسخ داد.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز؛  چین روز شنبه اعلام کرد که بر محصولات کشاورزی و غذایی کانادایی به ارزش بیش از ۲.۶ میلیارد دلار تعرفه اعمال می‌کند. این اقدام در پاسخ به تعرفه‌هایی است که کانادا در ماه اکتبر وضع کرده بود و جبهه جدیدی را در جنگ تجاری‌ای باز می‌کند که عمدتاً تحت‌تأثیر تهدیدهای تعرفه‌ای رئیس‌جمهور وقت آمریکا، دونالد ترامپ، قرار داشت.

این تعرفه‌ها که توسط وزارت بازرگانی چین اعلام شد و از ۲۰ مارس اجرایی می‌شوند، با تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی و ۲۵ درصدی که کانادا بر خودروهای الکتریکی ساخت چین و محصولات فولادی و آلومینیومی در چهار ماه پیش وضع کرده بود، مطابقت دارد.

چین با استثنا قرار دادن کانولا (کلزا)، که پیش از بررسی‌های ضد دامپینگ پکن در سال گذشته یکی از مهم‌ترین اقلام صادراتی کانادا به بزرگ‌ترین واردکننده محصولات کشاورزی جهان بود، ممکن است درهای مذاکره را باز نگه داشته باشد.

اما به‌گفته تحلیلگران، این تعرفه‌ها همچنین به‌عنوان یک اخطار نیز عمل می‌کنند. دولت ترامپ پیش‌تر اشاره کرده بود که ممکن است تعرفه‌های ۲۵ درصدی واردات را که کاخ سفید کانادا و مکزیک را به آن تهدید کرده بود، کاهش دهد، اگر آن‌ها نیز همان تعرفه ۲۰ درصدی اضافی که او بر کالاهای چینی به‌خاطر جریان فنتانیل اعمال کرده بود، اعمال کنند.

واکنش چین

وزارت بازرگانی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد:«اقدامات کانادا به‌طور جدی قوانین سازمان تجارت جهانی را نقض می‌کند، نمونه‌ای از حمایت‌گرایی است و اقدامات تبعیض‌آمیزی است که به‌شدت به حقوق و منافع مشروع چین آسیب می‌زند.»

چین قصد دارد تعرفه ۱۰۰ درصدی بر بیش از یک میلیارد دلار از واردات روغن کلزا، کنجاله‌های روغنی و نخود کانادایی اعمال کند و تعرفه ۲۵ درصدی بر ۱.۶ میلیارد دلار از محصولات آبزی و گوشت خوک کانادایی بگذارد.

هشدار به کانادا

«دن وانگ»، مدیر چین در گروه اوراسیا در سنگاپور، گفت:«زمان‌بندی این اقدام ممکن است به‌عنوان یک اخطار عمل کند. با اقدام در این زمان، چین به کانادا یادآوری می‌کند که همراهی بیش از حد با سیاست‌های تجاری آمریکا می‌تواند هزینه‌بر باشد.»

به‌گفته وی، تأخیر چین در پاسخ به تعرفه‌های اکتبر اوتاوا احتمالاً به‌دلیل محدودیت‌های ظرفیت و همچنین پیام‌دهی استراتژیک بوده است.

واکنش کانادا

سفارت کانادا در پکن بلافاصله به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد.

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، در ماه اوت اعلام کرده بود که اوتاوا این تعرفه‌ها را به‌منظور مقابله با سیاست‌های دولتی هدایت‌شده چین در زمینه تولید بیش از ظرفیت اعمال کرده است. این اقدام پس از آن صورت گرفت که آمریکا و اتحادیه اروپا نیز تعرفه‌هایی بر خودروهای الکتریکی ساخت چین وضع کرده بودند.

در پاسخ به این اقدام، چین در ماه سپتامبر تحقیقاتی در خصوص دامپینگ احتمالی کانولا از سوی کانادا آغاز کرد. بیش از نیمی از صادرات کانولا کانادا به چین انجام می‌شود و ارزش این تجارت در سال ۲۰۲۳ حدود ۳.۷ میلیارد دلار بود.

«روزا وانگ»، تحلیلگر مشاوره کشاورزی JCI، گفت:«تحقیق در مورد کانولای کانادا همچنان ادامه دارد. این‌که کانولا در فهرست تعرفه‌ها قرار نگرفته است، شاید نشانه‌ای باشد برای باز گذاشتن فضای مذاکرات.»

انتخابات کانادا؛ فرصتی برای چین

چین همچنین ممکن است امیدوار باشد که تغییر دولت در کانادا این کشور را برای مذاکره انعطاف‌پذیرتر کند. انتخابات ملی بعدی کانادا باید تا ۲۰ اکتبر برگزار شود.

چین دومین شریک تجاری بزرگ کانادا است، هرچند با فاصله زیاد پس از ایالات متحده. کانادا در سال ۲۰۲۴ حدود ۴۷ میلیارد دلار کالا به دومین اقتصاد بزرگ جهان صادر کرد.

«اِوِن پی»، تحلیلگر کشاورزی در Trivium China، گفت:«صادقانه بگویم، نمی‌فهمم چرا آن‌ها این کار را انجام می‌دهند.»

وی افزود:«انتظار دارم پکن از انتخابات و تغییر رهبری به‌عنوان فرصتی برای بازتنظیم روابط استفاده کند، همان‌طور که با استرالیا انجام داد.»

تجربه مشابه با استرالیا

چین در سال ۲۰۲۰ مجموعه‌ای از تعرفه‌ها، ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها را بر صادرات کلیدی استرالیا، از جمله جو، گوشت گاو، زغال‌سنگ، خرچنگ و چوب اعمال کرد. این اقدامات در پاسخ به درخواست استرالیا برای تحقیق در مورد منشاء ویروس کرونا بود.

پکن تا سال ۲۰۲۳ و یک سال پس از آن‌که آنتونی آلبانیز نخست‌وزیر استرالیا شد و اسکات موریسون که خواستار تحقیقات شده بود را کنار زد، شروع به لغو این ممنوعیت‌ها نکرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار