آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۶۸۸۲

فرانسه پایگاه‌های نظامی خود را در سنگال تحویل داد

فرانسه در ادامه کاهش نفوذ نظامی خود در آفریقا، دو پایگاه نظامی‌اش در سنگال را به این کشور تحویل داد. این اقدام در راستای برنامه سنگال برای پایان دادن به حضور نظامی خارجی تا سال ۲۰۲۵ صورت می‌گیرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ به دنبال کاهش نفوذ فرانسه در آفریقا و برنامه‌ریزی این کشور برای کاهش شدید حضور نظامی در تمامی پایگاه‌های خود به‌جز جیبوتی، فرانسه روز جمعه دو پایگاه نظامی خود در سنگال را به این کشور تحویل داد. این اقدام در راستای برنامه سنگال برای پایان دادن به حضور نظامی خارجی تا سال ۲۰۲۵ صورت می‌گیرد.

جزئیات تحویل پایگاه‌های نظامی

به گزارش «ای‌بی‌سی نیوز»، سفارت فرانسه در سنگال اعلام کرد که تأسیسات و اقامتگاه‌های نظامی در مناطق مارشال و سنت اگزوپری در نزدیکی پارک هان داکار به مقامات سنگالی واگذار شد. این پایگاه‌ها از تابستان ۲۰۲۴ آماده تحویل بودند و اکنون روند رسمی خروج نیروهای فرانسوی از غرب آفریقا آغاز شده است.

ماه گذشته، فرانسه و سنگال کمیته مشترکی برای تنظیم روند خروج نیروها تشکیل دادند. ارتش فرانسه نیز اعلام کرد که ۱۶۲ کارمند سنگالی شاغل در پایگاه‌های نظامی داکار را اخراج کرده است.

فرانسه قصد دارد حضور نظامی خود را در تمامی پایگاه‌های آفریقایی به‌جز جیبوتی به‌طور قابل‌توجهی کاهش دهد. این کشور اعلام کرده که به‌جای حضور مستقیم نظامی، رویکرد «آموزش دفاعی» و «حمایت نظامی هدفمند» را در پیش خواهد گرفت. این تغییر استراتژی به کشورهای درخواست‌کننده و نیازهای دفاعی آن‌ها بستگی خواهد داشت.

موضع سختگیرانه دولت جدید سنگال

دولت جدید سنگال با اتخاذ موضعی سختگیرانه، به بخشی از موج منطقه‌ای علیه «میراث امپراتوری استعماری فرانسه» پیوسته است. باسیر دیومای فای، رئیس‌جمهور سنگال، پیش‌تر اعلام کرده بود که این کشور تا سال ۲۰۲۵ به حضور نظامی خارجی پایان خواهد داد.

این نخستین باری نیست که فرانسه پایگاه‌های نظامی خود را در آفریقا تحویل می‌دهد. در فوریه ۲۰۲۴، فرانسه پایگاه نظامی بزرگ خود در نزدیکی آبیجان، پایتخت اقتصادی ساحل عاج (کوت دِووآر)، را نیز به مقامات محلی واگذار کرد.

فرانسه در سال‌های اخیر با مخالفت برخی رهبران آفریقایی به دلیل «رویکرد تحقیرآمیز و سختگیرانه» خود مواجه شده است. این کشور با شکست‌هایی در چاد، نیجر و بورکینافاسو روبه‌رو شده و در این کشورها دیگر حضور زمینی نظامی ندارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار