کد خبر:۱۲۴۶۰۶۶
75 درصد از بزرگسالان با اطلاعات بهداشتی دست و پنجه نرم می کنند

سواد سلامت در آلمان همچنان رو به کاهش است

مطالعه ای توسط TUM با همکاری مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای سواد سلامت و مجله سلامت Apotheken Umschau نشان داد که حدود ۷۵ درصد از بزرگسالان اکنون با چالش‌های جدی در مسیریابی اطلاعات سلامت مواجه هستند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اصطلاح سواد سلامت (بهداشتی) به مفهوم یک مهارت شناختی و به عنوان مسأله‌ای مهم و تأثیرگذار در نظام مراقبت سلامت نخستین بار در سال ۱۹۷۴ در یک پانل آموزشی در مورد آموزش بهداشت، مطرح شد. از آن زمان تاکنون این مفهوم در موارد متعددی توسط محققان حوزه‌های سوادآموزی و سلامت، توسط محققان مورد بحث قرار گرفته و تعاریف گوناگونی برای آن ارایه شده است. به طور معمول سواد سلامت را به عنوان طیف گسترده‌ای از دانش و مهارت در زمینه کسب، پردازش، فهم و به کارگیری اطلاعات سلامت تعریف می‌کنند.

اهمیت سواد سلامت در تأثیر بر نتایج سلامتی بیماران به خوبی شناخته شده است و نقش مهمی در تصمیم‌گیری افراد در مورد نیاز‌های حوزه سلامت خود ایفا می‌نماید.

اکثریت مردم در آلمان در مورد اطلاعات مربوط به سلامت با مشکلاتی رو‌به‌رو هستند. این یافته کلیدی از یک مطالعه نماینده انجام شده توسط دانشگاه فنی مونیخ (TUM) است. نتایج کاهش شدید سواد سلامت را نشان می‌دهد - که از سال ۲۰۱۴ بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته است. این کاهش به‌ویژه در میان جوانان قابل توجه است. جالب توجه است، عواملی مانند تحصیلات، درآمد، یا سابقه مهاجرت به نظر نمی‌رسد بر نتایج تأثیر بگذارد.

حجم زیادی از اطلاعات بهداشتی به صورت آنلاین در دسترس است. اما یک مطالعه نماینده نشان می‌دهد که بسیاری از مردم در آلمان  به ویژه افراد جوان تربرای عبور از آن تلاش می‌کنند.

این مطالعه که توسط TUM با همکاری مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای سواد سلامت و مجله سلامت Apotheken Umschau انجام شد، نشان داد که حدود ۷۵ درصد از بزرگسالان اکنون با چالش‌های جدی در مسیریابی اطلاعات سلامت مواجه هستند. پاسخ دهندگان در مکان یابی، درک دقیق، ارزیابی انتقادی و به کارگیری موثر اطلاعات در مورد موضوعاتی مانند درمان و پیشگیری از بیماری‌ها مشکل داشتند.

در مقایسه با داده‌های قبلی، این روند به روند نزولی چشمگیر ادامه می‌دهد. این یافته‌ها به همراه فهرستی از ده توصیه سیاستی با هدف بهبود سواد سلامت عمومی، در ۲ آوریل ۲۰۲۵ با حضور جودیت گرلاخ، وزیر بهداشت باواریا، رسما ارائه شد.

کاهش مداوم

ارقام خود گویای این موضوع هستند: در سال ۲۰۱۴، ۵۴.۳ درصد از بزرگسالان سواد سلامت پایینی داشتند. این میزان تا سال ۲۰۲۰ به ۶۴.۲ درصد افزایش یافت و تا سال ۲۰۲۴ با ۱۲ درصد افزایش به ۷۵.۸ درصد رسید. این بدان معناست که تعداد فزاینده‌ای از مردم نه تنها برای تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد سلامتی خود - یا فرزندانشان - بلکه برای هدایت سیستم مراقبت‌های بهداشتی و دسترسی به خدمات موجود در تلاش هستند.

سواد سلامت در آلمان همچنان رو به کاهش است

نظرسنجی ملی که شامل ۲۰۰۰ بزرگسال بود و بین ژوئیه و آگوست ۲۰۲۴ انجام شد، همچنین نشان داد که سواد سلامت بسته به سن و منطقه متفاوت است. افراد مسن - افراد بالای ۶۰ سال - معمولاً امتیاز بیشتری نسبت به گروه‌های سنی جوان‌تر داشتند. افرادی که در شرق آلمان زندگی می‌کنند نیز نسبت به ساکنان بخش غربی این کشور عملکرد بهتری داشتند. برخلاف نتایج مطالعه گذشته، این مطالعه تفاوت معناداری بر اساس سطح تحصیلات، سابقه مهاجرت، درآمد یا جنسیت پیدا نکرد.

ما باید منابع واقعی را پشت سواد سلامت قرار دهیم.

جودیت گرلاخ، وزیر بهداشت باواریا، گفت: "اینجا در بایرن، ما در حال حاضر سخت برای بهبود سواد سلامت مردم کار می‌کنیم. ما به طور مرتب بر موضوعات کلیدی برای اطلاع رسانی و آموزش مردم در مورد مسائل مهم بهداشتی تمرکز می‌کنیم. به عنوان مثال، در حال حاضر، به عنوان بخشی از ابتکار خود "زنان قابل مشاهده و سالم"، کمپینی را در مورد یائسگی اجرا می‌کنیم. ارتقاء سواد سلامت نیز یک عنصر کلیدی از "طرح اصلی پیشگیری" آینده ما خواهد بود، که جایگزین طرح پیشگیری ۲۰۱۵ خواهد شد و قرار است در اواخر سال جاری در کنار بخش‌های مختلف دولت باواریا، شرکای مانند اتحاد برای پیشگیری، خدمات بهداشت عمومی، "Gesundheitsregionenplus" و همه اعضای این شبکه درگیر شوند. رویکردی در سطح جامعه می‌تواند به طور قابل توجهی تلاش‌های پیشگیری را در بایرن پیش ببرد، اما این وظیفه دولت فدرال جدید است که سواد سلامت را در سراسر آلمان ارتقا دهد.

اورکان اوکان، استاد سواد سلامت در دانشکده پزشکی و بهداشت TUM و رئیس مرکز همکاری سازمان جهانی بهداشت برای سواد سلامت، افزود: "ما باید منابع واقعی را پشت سواد سلامت قرار دهیم - به ویژه در مدارس و سایر محیط‌های آموزشی. اینجاست که عادات سالم مادام العمر شروع می‌شود و ما می‌توانیم بزرگترین تفاوت طولانی مدت را ایجاد کنیم. 

سواد سلامت در آلمان همچنان رو به کاهش است

پروفسور کای کولپاتزیک، مدیر ارشد علمی Wort & Bild Verlag (از جمله Apotheken Umschau) تأکید می‌کند: «مطالعه کنونی زنگ خطری است: در زمانی که چت ربات‌های خودکار با اطلاعات غلط هدفمند کار می‌کنند و اخبار جعلی از نظر اجتماعی قابل قبول شده است، اطلاعات و زیرساخت‌های قابل اعتماد برای پیمایش اینفودمی مورد نیاز است. "اکنون زمان اجرای سیاست‌های صحیح برای همه مردم، سلامت و کیفیت زندگی آنها است. ده خواسته ما از سیاستمداران این است که اکنون بر اساس داده‌های صحیح اقدام کنند. 

کلودیا کونگ، مدیر عامل مراقبت‌های بهداشتی Bayern eV: "سواد سلامت نه تنها به معنای دریافت کمک مناسب در صورت بیماری یا مراقبت است، بلکه به معنای دانستن اینکه چه زمانی واقعاً بیمار هستید - و چه زمانی نیستید. مراقبت‌های بهداشتی Bayern eV متعهد به انجام این کار است. "

هزینه اضافی سالانه تا ۲۴ میلیارد یورو

سواد بهداشتی ضعیف پیامد‌های گسترده‌ای دارد. افرادی که سواد سلامت پایینی دارند بیشتر و طولانی‌تر بیمار می‌شوند، بیشتر از خدمات اورژانس استفاده می‌کنند، بیشتر در بیمارستان بستری می‌شوند و کمتر از توصیه‌های درمانی پیروی می‌کنند. این یک بار اضافی بر سیستم مراقبت‌های بهداشتی وارد می‌کند و باعث هزینه‌های قابل اجتناب می‌شود. بر اساس برآورد‌های سازمان جهانی بهداشت، هزینه‌های ناشی از کمبود سواد سلامت به سه تا پنج درصد از کل هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی می‌رسد، که به معنای ۲۴ میلیارد یورو در آلمان در سال ۲۰۲۲ است. بهبود سواد سلامت نه تنها کیفیت زندگی افراد آسیب دیده را بهبود می‌بخشد، بلکه کارایی سیستم مراقبت‌های بهداشتی را نیز افزایش می‌دهد. مبنای این امر اطلاعات بهداشتی ساده، قابل درک و قابل اعتماد است.

سواد سلامت در آلمان همچنان رو به کاهش است

برای حمایت از تغییر پایدار، پروفسور اوکان و پروفسور کولپاتزیک، نویسندگان مطالعه، طرحی ده ماده‌ای را پیشنهاد کرده‌اند که توسط ائتلاف گسترده‌ای متشکل از بیش از ۳۰ سازمان از بخش‌های مراقبت‌های بهداشتی، آموزشی و اجتماعی حمایت می‌شود:

آموزش بهداشت را زودتر ادغام کنید - از مهدکودک و مدرسه شروع کنید

تقویت سواد رسانه‌ای در بین کودکان و نوجوانان

تبلیغات غذا‌های ناسالم را به کودکان محدود کنید، از جمله بازاریابی تأثیرگذار

متخصصان مراقبت‌های بهداشتی را در ارتباطات مدرن و موثر آموزش دهید

سواد سلامت دیجیتال را ارتقا دهید تا همه بتوانند به ابزار‌های سلامت دیجیتال مانند پرونده الکترونیکی بیماران دسترسی داشته باشند

برای کمک به مردم در جهت یابی مراقبت‌های بهداشتی، سیستم‌هایی با کاربری آسان و ارتباطات کم مانع ایجاد کنید

گسترش سواد سلامت سازمانی در کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها

ارتقاء سواد سلامت در محیط کار

تقویت سواد سلامت روان از طریق کمپین‌های عمومی

رویکرد «سواد سلامت در همه سیاست‌ها» را در بخش‌های دولتی اعمال کنید

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار