کد خبر:۱۲۴۶۴۳۴

ترامپ:به شرط از بین رفتن کسری تجاری آماده توافق با چین هستم

رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد که تنها در صورت برطرف شدن کسری تجاری میان دو کشور، آماده توافق با چین است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، امروز (دوشنبه) اعلام کرد که تنها در صورتی آماده توافق با چین است که کسری تجاری در روابط دوجانبه از بین برود.

او در یک مصاحبه مطبوعاتی با اشاره به عدم توازن تجاری آمریکا با دیگر کشورها، به‌ویژه چین، گفت:«سالانه صدها میلیارد دلار به نفع چین ضرر می‌کنیم. اگر این مشکل را حل نکنیم، هیچ توافقی نخواهم کرد.»

ترامپ همچنین ابراز آمادگی کرد که در صورت حل مشکل مازاد تجاری از سوی چین، وارد توافق شود و افزود:«چین در حال حاضر ضربه بزرگی می‌خورد زیرا همه می‌دانند که ما حق داریم.»

تعرفه‌های متقابل آمریکا و چین

روز جمعه، شورای دولتی چین اعلام کرد که تعرفه‌های اضافی ۳۴ درصدی بر تمامی کالاهای وارداتی از آمریکا اعمال خواهد کرد. این تعرفه‌ها از ۱۰ آوریل اجرایی می‌شود و به عنوان پاسخ به تعرفه‌های مشابه آمریکا در نظر گرفته شده است.

ترامپ نیز چهارشنبه گذشته از اعمال «تعرفه‌های متقابل» بر واردات از دیگر کشورها خبر داد. نرخ پایه این تعرفه‌ها ۱۰ درصد تعیین شده است، اما هر کشور باید نیمی از تعرفه‌ای که بر کالاهای آمریکایی اعمال می‌کند را پرداخت کند.
تعرفه‌های اعمال‌شده بر چین نیز ۳۴ درصد است.

ترامپ این اقدام را «اعلام استقلال اقتصادی» برای آمریکا توصیف کرد و گفت که این سیاست به استفاده از تریلیون‌ها دلار برای پرداخت بدهی ملی کمک خواهد کرد.

یک گروه محافظه‌کار حقوقی به نام «ائتلاف آزادی‌های مدنی جدید» اولین شکایت حقوقی را برای جلوگیری از اعمال تعرفه‌ها علیه واردات چینی تنظیم کرده است. این گروه ادعا می‌کند که ترامپ از اختیارات خود فراتر رفته است.

اختلاف بر سر فروش «تیک‌تاک»

ترامپ همچنین اعلام کرد که چین آماده بود تیک‌تاک را بفروشد، اما به دلیل تعرفه‌های جدید از این توافق منصرف شد. او به خبرنگاران در هواپیمای ریاست‌جمهوری گفت:«اگر کمی از تعرفه‌ها کم می‌کردم، آن‌ها در عرض ۱۵ دقیقه توافق می‌کردند. این نشان می‌دهد که تعرفه‌ها چقدر قدرتمند هستند

با این حال، شرکت چینی تیک‌تاک اعلام کرد که همچنان مسائل مهمی برای حل باقی مانده است و هرگونه توافق باید طبق قوانین چین انجام شود. این موضع با اظهارات ترامپ و معاونش جی‌دی فانس در تناقض است، چرا که آن‌ها گفته بودند توافق نهایی قبل از ۵ آوریل انجام می‌شود، اما این مهلت اکنون به ژوئن تمدید شده است.

در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، تیک‌تاک به یکی از دغدغه‌های اصلی او تبدیل شد. ترامپ تهدید کرد که اگر شرکت چینی بایت‌دنس، مالک تیک‌تاک، آن را به یک شرکت آمریکایی نفروشد، این اپلیکیشن را مسدود خواهد کرد.
او مدعی بود که این اپلیکیشن به امنیت ملی آمریکا آسیب می‌زند زیرا ممکن است چین از طریق آن به داده‌های شهروندان آمریکایی دسترسی پیدا کند یا برای جاسوسی و تأثیرگذاری در افکار عمومی از آن استفاده کند.

فشار اقتصادی با ابزار تعرفه‌ها

ترامپ به دنبال برطرف کردن کسری تجاری آمریکا با چین است و معتقد است که تعرفه‌ها ابزاری برای فشار اقتصادی محسوب می‌شوند. با این حال، چالش‌های حقوقی و اختلافات با شرکت‌های چینی همچنان ادامه دارد. در حالی که چین تعرفه‌های متقابل اعمال کرده است، اختلاف بر سر فروش تیک‌تاک نیز به یکی از نمادهای جنگ تجاری دو کشور تبدیل شده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار