
واکنش ترامپ به افت بازارها: گاهی باید دارو بخوری

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، همزمان با ادامه افت بازارهای سهام در کشورهای مختلف دنیا در پی اعمال تعرفههای دونالد ترامپ، وی در پاسخ به این واکنش بازار، تعرفهها را با خوردن دارو مقایسه کرد.
وی در جمع خبرنگاران در هواپیمای ایرفورس وان ریاست جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره افت بازارهای جهانی گفت: گاهی اوقات باید دارو بخوری.
ترامپ تصریح کرد من نمیخواهم چیزی پایین بیاید، اما گاهی اوقات برای درست کردن چیزی باید دارو بخوری. من به صورت عمدی بازارها را آتش نزدم.
وی خاطرنشان کرد ما با کشورهای دیگر رفتار بسیار بدی داشتیم، زیرا ما رهبری احمق داشتیم که اجازه داده چنین اتفاقی بیافتد.
در حالی که دونالد ترامپ هیچ سیگنالی از عقب نشینی از موضعش درباره تعرفهها را نشان نمیدهد، خاطرنشان کرد من نمیتوانم به شما بگویم برای بازار چه اتفاقی میافتد. اما کشور ما قویتر است.
رئیس جمهور آمریکا ابراز کرد تا زمانی که موضوع کسری تجاری با چین حل نشود، هیچ توافقی با پکن نخواهد کرد.
وی تصریح کرد که با رهبران اروپایی و آسیایی درباره تعرفهها صحبت کرده است. آنها تشنه توافق با آمریکا هستند.
بازارهای سهام آسیا در معاملات ابتدایی روز دوشنبه، با افت شدیدی مواجه شد و بازار سهام آمریکا نیز با افتی جدی شروع به کار کرد در حالی که سرمایه گذاران نسبت به اینکه تعرفههای ترامپ میتواند منجر به افزایش قیمت ها، کاهش درخواستها و احتمالا رکود جهانی شود، ابراز نگرانی کردند.
در عین حال بانک جیپیمورگان چیس اعلام کرد که انتظار دارد اقتصاد آمریکا در سال جاری میلادی تحت تأثیر تعرفههایی که طی روزهای اخیر از سوی دولت ترامپ اعلام شد، وارد رکود شود.
حمایت مقامات آمریکایی از اعمال تعرفههای ترامپ
در بحبوحه ناشی از اعمال تعرفههای جهانی بر تمام محصولاتی وارداتی به آمریکا، مقامات دولت ترامپ از اعمال این تعرفهها حمایت کردند.
براساس این گزارش، مقامات دولت ترامپ در رسانهها و برنامههای مختلف، از اعمال این تعرفهها بر تقریبا تمام کشورها دفاع کردند.
در همین حال شب گذشته یک مشاور ارشد اقتصادی دونالد ترامپ اعلام کرد که پس از اعمال تعرفههای سراسری علیه کشورهای جهان، بیش از ۵۰ کشور برای شروع مذاکرات تجاری تماس گرفتهاند.
«کوین هسِت» مدیر شورای اقتصادی ملی کاخ سفید در گفتوگو باایبیسی این موضوع را رد کرد که این تعرفهها بخشی از استراتژی ترامپ برای سقوط بازارهای مالی برای تحت فشار قرار دادن بانک مرکزی آمریکا برای کاهش نرخ بهره است.
بر خلاف سایر اقتصاددانان، هسِت بر این عقیده است که انتظار وارد آمدن ضربه بزرگ به مصرف کنندگان را ندارد، زیرا احتمالاً صادرکنندگان قیمتها را پایین میآورند.
او گفت هیچ «اجبار سیاسی» از سوی بانک مرکزی وجود نخواهد داشت. ترامپ در یک پست در شبکه اجتماعی تروث در روز جمعه ویدیویی را به اشتراک گذاشت که در آن پیشنهاد کرد که هدف از تعرفهها ضربه زدن عمدی به بازار سهام در تلاش برای کاهش نرخ بهره است.
«اسکات بسنت»، وزیر خزانه داری آمریکا نیز، در مصاحبه جداگانهای با انبیسی نیوز، افت بازار سهام را کم اهمیت جلوه داد و گفت که هیچ دلیلی برای پیش بینی رکود بر اساس تعرفهها وجود ندارد.
هر دو مقام تصریح کردند که تعرفهها منجر به تورم نخواهد شد حتی اگر برخی شرکتها قیمت محصولات خود را افزایش دهند تا جبران هزینههای تحمیل شده بر آنها بر اثر تعرفهها باشد.
برخی دوستان و متحدان ترامپ در حزب جمهوری خواه در کنگره نیز از این اقدام رئیس جمهور دفاع کردند.
سناتور راجر مارشال از ایالت کانزاس اظهار کرد در حالی که ما انتظار صفر شدن تعرفهها را داریم، اما ترامپ به حمایت کشاورزان و تولیدکنندگان نیاز دارد.
این در حالی است که کشاورزان آمریکایی در بین گروههایی از مردم آمریکا هستند که بیشترین آسیب را از تعرفههای تلافی جویانه میبینند، اما مارشال اظهار کرد آنها با یک سیستم ناعادلانه روبهرو هستند.
با این حال، برخی سناتورهای حزب جمهوری خواه نیز شرایطی را درباره تعرفههای ترامپ مطرح کرده و اظهار کردند در حالی که بی عدالتیهایی در این سیستم جهانی وجود دارد، افزایش جنگ تجاری ممکن است منجر به آسیبهای بیشتر شود.
سناتور تد کروز در این باره گفت: من فکر میکنم اشتباه است که فرض کنیم این تعرفهها همیشه خواهند بود. من فکر نمیکنم این سیاست اقتصادی خوبی باشد. من طرفدار این تعرفهها نیستم.
وی افزود: اگر نتیجه اعمال این تعرفهها این باشد که شرکای تجاری ما تعرفههای خود را بالا ببرند و ما در همه جا شاهد تعرفههای بالا باشیم، این امر نتیجه بدی برای آمریکا خواهد داشت. تعرفهها مالیاتی بر مصرف کنندگان هستند و من طرفدار افزایش تعرفهها برای مصرف کنندگان نیستم.
در همین حال بسیاری از کارشناسان و تحلیل گران اقتصادی، در انتظار مشاهده واکنش بازار پس از باز شدن در روز دوشنبه، به این تعرفهها هستند.
هاوارد لوتنیک وزیر بازرگانی آمریکا نیز ضمن دفاع از اعمال این تعرفهها گفت: فکر نمیکنم هیچ کشوری از این تعرفهها مستثنا باشد.
او به واکنش چین به تعرفههای اعمال شده توسط ترامپ در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد که چرا آسیب دیدن تمام کشورها از تعرفه حداقل ۱۰ درصدی ضروری است و اینکه پکن صادرات خود به آمریکا را از طریق کشورهای ثالث منحرف خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد رئیس جمهور این موضوع را به خوبی میداند و از آن خسته شده است و میخواهد آن را اصلاح کند. رئیس جمهور ترامپ بارها به وضوح گفته که من اجازه نمیدهم هیچ جای دنیا متعلق به چین یا هر کشور دیگری برای کشتیرانی باشد.
ترامپ پس از اعلام تعرفههای گسترده بر کالاهای وارداتی به آمریکا در روز چهارشنبه، اقتصاد سراسر جهان را به لرزه انداخت که باعث اعمال عوارض تلافی جویانه از سوی چین و ایجاد ترس از جنگ تجاری و رکود جهانی شد.