آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۳۱۹۹

شی جین‌پینگ: تعرفه‌ها و جنگ‌های تجاری تهدیدی برای اقتصاد و عدالت جهانی هستند

رئیس‌جمهور چین هشدار داد که تعرفه‌ها و جنگ‌های تجاری، منافع کشور‌ها را تضعیف کرده و به اقتصاد جهانی و نظام تجارت چندجانبه آسیب می‌زنند.
شی جین‌پینگ: تعرفه‌ها و جنگ‌های تجاری تهدیدی برای اقتصاد و عدالت جهانی هستند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، در دیدار با الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان، نسبت به افزایش تنش‌های تجاری و اقدامات یک‌جانبه اقتصادی هشدار داد و اعلام کرد که جنگ‌های تجاری و تعرفه‌های گمرکی، منافع مشروع کشورها را تضعیف کرده و به نظام اقتصاد جهانی آسیب می‌زند.

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی چین (شین‌هوا)، شی جین‌پینگ تأکید کرده است که افزایش تعرفه‌ها و سیاست‌های تجاری خصمانه، نه تنها به اقتصاد جهانی لطمه می‌زنند، بلکه ساختار تجارت چندجانبه و اصل عدالت بین‌المللی را نیز زیر سؤال می‌برند.

او در این دیدار تصریح کرد:«پکن آماده همکاری با باکو در راستای حفاظت از نظام بین‌المللی با محوریت سازمان ملل و حمایت از اصول عدالت و انصاف جهانی است.»

 

تقویت روابط راهبردی چین و آذربایجان

 

در این دیدار تاریخی، دو کشور از امضای یک شراکت راهبردی جامع خبر دادند؛ گامی مهم در تقویت مناسبات دوجانبه در زمینه‌های اقتصادی، امنیتی و سیاسی. بر اساس اعلام رسانه‌های رسمی، در جریان این سفر، بیش از ۲۰ سند همکاری میان پکن و باکو به امضا رسید.

این توافق‌ها بخشی از طرح ابتکاری کمربند و جاده چین هستند که از سال ۲۰۱۳ با هدف توسعه زیرساخت‌های تجاری و ترانزیتی بین آسیا، اروپا و آفریقا توسط چین راه‌اندازی شده است.

 

سندهای امضاشده شامل چه مواردی هستند؟

 

بر اساس اطلاعات منتشرشده، اسناد همکاری میان چین و آذربایجان حوزه‌های مختلفی را در بر می‌گیرند، از جمله:

  • همکاری در زمینه قوانین و مقررات

  • توسعه پایدار و اقتصاد سبز

  • اقتصاد دیجیتال و فناوری‌های نوین

  • مالکیت فکری و حقوق نوآوری

  • تحقیقات علمی در حوزه هوافضا

این حوزه‌ها نمایانگر چشم‌انداز بلندمدت چین برای توسعه نفوذ فناورانه و زیرساختی در قفقاز جنوبی و مناطق هم‌جوار هستند.

 

جایگاه آذربایجان در طرح کمربند و جاده

 

آذربایجان از نخستین کشورهایی بود که از طرح «کمربند و جاده» حمایت کرد. با قرار گرفتن در مسیر ترانزیتی آسیای مرکزی به اروپا، این کشور موقعیتی کلیدی برای اهداف ژئوپلیتیکی چین دارد.

هم‌مرزی با ایران، روسیه، گرجستان و ارمنستان، آذربایجان را به یکی از حلقه‌های حیاتی برای اتصال زمینی و انرژی چین به غرب تبدیل کرده است. چین تلاش دارد با بهره‌گیری از ظرفیت‌های لجستیکی و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های کلیدی، مسیرهای نوینی برای انتقال کالا و انرژی ایجاد کند.

 

سفر علی‌اف به چین؛ تقویت دیپلماسی اقتصادی

 

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان، الهام علی‌اف، از تاریخ ۲۲ تا ۲۴ آوریل ۲۰۲۵ به‌طور رسمی در چین حضور دارد. این سفر در چارچوب دیپلماسی اقتصادی چین تعریف می‌شود که طی آن، رهبران کشورهای هم‌مسیر با پروژه‌های استراتژیک پکن برای امضای توافق‌های کلان به این کشور دعوت می‌شوند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار